האביב כבר כאן: פרגיות עם פול ברוטב לימון
אמרתם פסח? אמרתם פול! נתחי פרגיות עם פול ירוק טרי וירוקים בשילוב נפלא של רוטב לימון משגע, שהכי טעים להגיש לצד אורז לבן מבושל
אמרתם פסח? אמרתם פול! נתחי פרגיות עם פול ירוק טרי וירוקים בשילוב נפלא של רוטב לימון משגע, שהכי טעים להגיש לצד אורז לבן מבושל
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 627.3 קק״ל 3763.7 קק״לפחמימות 428.7 גרם 2572.1 גרםשומן 34.1 גרם 204.8 גרםנתרן 1372.0 מ״ג 8231.8 מ״גחלבון 53.7 גרם 322.5 גרםסיבים תזונתיים 26.0 גרם 155.8 גרםשומן רווי 8.4 גרם 50.1 גרםכולסטרול 5.3 מ״ג 32.0 מ״גסידן 506.5 מ״ג 3039.0 מ״גברזל 8.3 מ״ג 49.8 מ״גאשלגן 3208.5 מ״ג 19251.1 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 41.6 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות627
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 627.3 קק״ל 3763.7 קק״לפחמימות 428.7 גרם 2572.1 גרםשומן 34.1 גרם 204.8 גרםנתרן 1372.0 מ״ג 8231.8 מ״גחלבון 53.7 גרם 322.5 גרםסיבים תזונתיים 26.0 גרם 155.8 גרםשומן רווי 8.4 גרם 50.1 גרםכולסטרול 5.3 מ״ג 32.0 מ״גסידן 506.5 מ״ג 3039.0 מ״גברזל 8.3 מ״ג 49.8 מ״גאשלגן 3208.5 מ״ג 19251.1 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 41.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 627 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פרגיות
-
1 ק"ג סטייק פרגית
-
4 כפות שמן זית קלאסי
רוטב
-
5 כפות שמן זית קלאסי
-
6 שיני שוםפרוסות דק
-
1 כוס זיתי קלמטהמגולענים
-
2 לימונים בינונייםקלופים, חתוכים לקוביות קטנות
-
4 גבעולי סלריחתוכים דק
-
1 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית כורכום
-
קלופים, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
-
2 כוסות עלי תרדטריים, קצוצים
-
4 כוסות מים רותחים
-
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
פול מבושל
-
4 כוסות פול ירוק קפואאו טרי
-
1 כפית סוכר לבן
הגשה
אופן הכנה
- מטגנים את הפרגיות: במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את נתחי הפרגיות, כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.
- מוציאים את הפרגיות ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את פרוסות השום, הזיתים, קוביות הלימון והתבלינים, כמה דקות, עד שהשום מזהיב.
- מוסיפים את קוביות שורש הסלרי, גבעולי הסלרי ועלי התרד הקצוצים ומבשלים 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהנפח של העלים מצטמצם.
- מוסיפים מים ומיץ לימון לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
- מבשלים את הפול: בינתיים, בסיר גדול אחר עם מים רותחים וכפית סוכר, מבשלים את הפולים במשך 2 דקות. מסננים.
- קולפים את הקליפה של הפולים.
- מוסיפים את הפולים ואת הפרגיות לסיר עם התבשיל, מערבבים בעדינות בכף עץ, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
אופן הכנה
- מטגנים את הפרגיות: במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומטגנים את נתחי הפרגיות, כ-2 דקות מכל צד, עד השחמה.
- מוציאים את הפרגיות ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומטגנים את פרוסות השום, הזיתים, קוביות הלימון והתבלינים, כמה דקות, עד שהשום מזהיב.
- מוסיפים את קוביות שורש הסלרי, גבעולי הסלרי ועלי התרד הקצוצים ומבשלים 5 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהנפח של העלים מצטמצם.
- מוסיפים מים ומיץ לימון לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.
- מבשלים את הפול: בינתיים, בסיר גדול אחר עם מים רותחים וכפית סוכר, מבשלים את הפולים במשך 2 דקות. מסננים.
- קולפים את הקליפה של הפולים.
- מוסיפים את הפולים ואת הפרגיות לסיר עם התבשיל, מערבבים בעדינות בכף עץ, מכסים ומבשלים עוד 15 דקות.
- מגישים עם אורז לבן.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן