הו, הניחוח! עוגת שיש-קלמנטינה-קקאו הכי חורפית שיש
- עידית נרקיס כ"ץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1570.6 קק״ל 1570.6 קק״לפחמימות 211.0 גרם 211.0 גרםשומן 71.3 גרם 71.3 גרםנתרן 1032.9 מ״ג 1032.9 מ״גחלבון 25.7 גרם 25.7 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 6.4 גרםשומן רווי 6.9 גרם 6.9 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 134.1 מ״ג 134.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 369.4 מ״ג 369.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1571
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1570.6 קק״ל 1570.6 קק״לפחמימות 211.0 גרם 211.0 גרםשומן 71.3 גרם 71.3 גרםנתרן 1032.9 מ״ג 1032.9 מ״גחלבון 25.7 גרם 25.7 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 6.4 גרםשומן רווי 6.9 גרם 6.9 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 134.1 מ״ג 134.1 מ״גברזל 3.8 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 369.4 מ״ג 369.4 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
מאז שהפחתנו בסוכר, יש משמעותית הרבה פחות עוגות בבית.
זה לא ששחינו בסוכר, אבל ברגע שיש עוגה שמסתובבת במטבח – מישהו יאכל אותה. והמישהו הזה יהיה ככל הנראה אני. בגלל שאני לא מפלצת, מדי פעם אני מוכנה להכין להם עוגה קטנה. וכשאני אומרת קטנה אני מתכוונת לאינגליש קייק בודדת, כדי שתהיה כמות מדודה של עוגה בבית שלא נצטרך ליישר כי היא מולנו וגם כי חבל לבזבז.
בשבוע שעבר התפרעתי עם פירות ההדר אצל הירקן – פומליות, תפוזי דם, תפוזים רגילים וקלמנטינות. הילדים כל כך התלהבו מתפוזי הדם, שנשארתי עם סטוק קלמנטינות משוגע שהייתי חייבת לעשות איתו משהו. התכוונתי להכין איתן עוגת קלמנטינות בחושה, אבל בגלל שהילדים שלי לא מחשיבים משהו נטול שוקולד כעוגה, הפכתי אותה לעוגת קלמנטינות משוישת בשוקולד.
אי אפשר להגיד שהם לא התלהבו.
בגלל שהיא כל כך קלה, כיף להכין אותה עם הילדים – תנו להם לסחוט את הקלמנטינות, לשבור את הביצה, למדוד את החומרים ותראו להם איך משישים עוגה. זה כיף לא נורמלי ושווה את הבלגן במטבח. המתכון הזה מבוסס על עוגת קלמנטינות בחושה של נטלי לוין, עם שינויים שלי.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1571 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כפית גרידת קלמנטינה
-
1/2 כוס מיץ קלמנטינותמכ-4 קלמנטינות
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
1 כוס קמח לבןועוד 2 כפות
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כף אבקת קקאו
-
1 כף מיץ קלמנטינותבמידת הצורך, ראו אופן הכנה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרדפים תבנית אינגליש קייק.
- מרכיבים על המיקסר וו הקצפה, ומקציפים את הביצה והסוכר 4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים וניל, מלח וגרידת קלמנטינה, ומקציפים עוד כמה שניות.
- מכינים ליד המיקסר מיץ קלמנטינות, שמן וקערה עם הקמח מעורבב עם אבקת האפייה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה, ומוסיפים לסירוגין שליש מהמיץ, שליש מהשמן ושליש מתערובת הקמח. חוזרים על הפעולה עד שהכל נטמע, אבל נזהרים לא לעבד יותר מדי.
- מעבירים ⅔ מהבלילה אל תוך התבנית.
- אל שליש הבלילה הנותרת מנפים את כף הקקאו (הניפוי הכרחי, קקאו הוא חומר מאוד גושי) ומערבבים לתערובת חומה ואחידה. אם התערובת סמיכה מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותה עם כף נוספת של מיץ קלמנטינות.
- יוצקים את התערובת החומה מעל התערובת הלבנה ומשיישים בעדינות.
- אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ויציבה למגע.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומרדפים תבנית אינגליש קייק.
- מרכיבים על המיקסר וו הקצפה, ומקציפים את הביצה והסוכר 4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים וניל, מלח וגרידת קלמנטינה, ומקציפים עוד כמה שניות.
- מכינים ליד המיקסר מיץ קלמנטינות, שמן וקערה עם הקמח מעורבב עם אבקת האפייה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה, ומוסיפים לסירוגין שליש מהמיץ, שליש מהשמן ושליש מתערובת הקמח. חוזרים על הפעולה עד שהכל נטמע, אבל נזהרים לא לעבד יותר מדי.
- מעבירים ⅔ מהבלילה אל תוך התבנית.
- אל שליש הבלילה הנותרת מנפים את כף הקקאו (הניפוי הכרחי, קקאו הוא חומר מאוד גושי) ומערבבים לתערובת חומה ואחידה. אם התערובת סמיכה מדי לטעמכם, אפשר לדלל אותה עם כף נוספת של מיץ קלמנטינות.
- יוצקים את התערובת החומה מעל התערובת הלבנה ומשיישים בעדינות.
- אופים 25-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ויציבה למגע.
תגובה (1)
מהמם! תודה רבה!!