היא לא דומה לאף אחת אחרת: טורטליני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות שרי
- רום מילשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.3 קק״ל 737.2 קק״לפחמימות 25.5 גרם 101.8 גרםשומן 6.0 גרם 24.0 גרםנתרן 733.9 מ״ג 2935.7 מ״גחלבון 7.7 גרם 30.7 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 19.3 מ״ג 77.1 מ״גסידן 131.8 מ״ג 527.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 207.4 מ״ג 829.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות184
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 184.3 קק״ל 737.2 קק״לפחמימות 25.5 גרם 101.8 גרםשומן 6.0 גרם 24.0 גרםנתרן 733.9 מ״ג 2935.7 מ״גחלבון 7.7 גרם 30.7 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 16.8 גרםשומן רווי 1.9 גרם 7.6 גרםכולסטרול 19.3 מ״ג 77.1 מ״גסידן 131.8 מ״ג 527.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 207.4 מ״ג 829.6 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
באיטליה לגדולים והשמנמנים בכלל קוראים טורטלוני ואילו לקטנטנים והשובבים קוראים טורטליני.
המנה האיטלקית הקלאסית של הטורטליני – מוגשת בתוך קערת ציר מרק עשיר או איך שקוראים לו באיטליה “ברודו” או לחלופין ברוטב שמנת פרמז’ן שמנוני ועשיר.
את הטורטלוני השמנמנים ממלאים בדרך כלל בגבינה או בדלעת ומגישים אותו ברוטב חמאה ומרווה פשוט ונהדר.
את האהבה שלי לכיסונים האיטלקים המופלאים רכשתי כבר בביקור הראשון שלי באיטליה: לרוע מזלי טסתי חולה, כמה נורא לטוס לחופשה חולה. היה קר וכיסיתי את עצמי בכל פריט לבוש אפשרי כדי לחסות על החולי ועל הקור.
טיילתי ברחובות מלווה בטישו וצינון שלא רצה להפסיד ולו רגע מאיטליה וסרב להניח לי לנפשי. מחוסרת רעב וטעם ראיתי מרחוק שלט קטן עם שמבשר על “מרק טורטליני”, מרק זה טוב, טורטליני זה כמו קרפלך וככל הנראה הסבתות האיטלקיות מציעות את זה לנכדים החולים לא? נכנסתי לנסות, אין לי מה להפסיד.
שולחנות העץ כוסו מפות לבנות, אח עצים בוערת שחיממה את החלל והפיצה ריח של קליפות הדרים שהונחו עליה. הזמנתי מרק עם טורטליני.
המלצר הניח לפני את המרק עם הקטנטנים הצפים, לקחתי שלוק והרגשתי איך כל הגוף שלי צובר כוחות וזה היה כל כך טעים!!! בין אם זה היה המרק או הדקסמול, אחרי כמה שעות כבר הרגשתי הרבה יותר טוב ומאז אני זוכרת לטורטליני את החוויה ושומרת לו אהבה גדולה וחיבה עזה.
מאז טעמתי כל טורטליני או טרטולוני שנקרה בדרכי ואהבתי אליהם צמחה וגדלה. אז אומנם את הטורטליני האלו קונים מוכנים (לא משנה איזה, תבחרו משהו שאתם אוהבים ועושה לכם שמח), ונכון שזה לא במרק או משמר את המסורת הקלאסית. אבל זה מתכון פשוט וכל כך טעים שמכינים ב-10 דקות בלבד.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 184 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם טורטליני תרד וריקוטה
-
1 כף שמן זית
-
250 גרם עגבניות שרי
-
40 גרם פטרוזיליהעלים קצוצים גס
-
3 כפות גבינת פרמזןמגוררת דק
-
1/2 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הטורטליני לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתכסות בבועות קטנות.
- מסננים את הטורטליני מהמים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
- מגבירים את הלהבה במחבת עם העגבניות, מוסיפים את הטורטליני, פטרוזיליה, מעט ממי הבישול ופרמזן. מערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל ומגישים. אפשר ורצוי לפזר עוד מעט פרמזן מגורר מלמעלה.
אופן הכנה
- מכינים את הטורטליני לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתכסות בבועות קטנות.
- מסננים את הטורטליני מהמים ושומרים מעט ממי הבישול בצד.
- מגבירים את הלהבה במחבת עם העגבניות, מוסיפים את הטורטליני, פטרוזיליה, מעט ממי הבישול ופרמזן. מערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל ומגישים. אפשר ורצוי לפזר עוד מעט פרמזן מגורר מלמעלה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (3)
ברגע שראיתי את המתכון רצתי להכין אותו וחזרתי לפה להגיד תודה! היה נראה מעולה בתמונה והיה באמת מעולה בטעם!
מתכון קל ומהיר הכנה
אחד המתכונים המעולים! שאפו