הירוק היום ירוק מאוד: שקשוקה ירוקה מוקרמת ללא מוצרי חלב

שקשוקה ירוקה עם אוסף של ירקות ירוקים, זוקיני, פלפלים ותרד. קבלו את ארוחת הבוקר שתפתח לכם יום מוצלח וטעים במיוחד, בלי עגבניות ובלי חלב!
שקשוקה ירוקה עם אוסף של ירקות ירוקים, זוקיני, פלפלים ותרד. קבלו את ארוחת הבוקר שתפתח לכם יום מוצלח וטעים במיוחד, בלי עגבניות ובלי חלב!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    322
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 321.6 קק״ל 1286.6 קק״ל
    פחמימות 12.8 גרם 51.3 גרם
    שומן 25.4 גרם 101.5 גרם
    נתרן 736.4 מ״ג 2945.6 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 56.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 16.5 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 166.9 מ״ג 667.7 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 912.9 מ״ג 3651.5 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    322
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 321.6 קק״ל 1286.6 קק״ל
    פחמימות 12.8 גרם 51.3 גרם
    שומן 25.4 גרם 101.5 גרם
    נתרן 736.4 מ״ג 2945.6 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 56.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.1 גרם 28.4 גרם
    שומן רווי 4.1 גרם 16.5 גרם
    כולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 166.9 מ״ג 667.7 מ״ג
    ברזל 4.5 מ״ג 18.2 מ״ג
    אשלגן 912.9 מ״ג 3651.5 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 7.4 מ״ג
    סגור

כשאומרים לכם שכדאי להוסיף ירקות ירוקים לתפריט – הנה המלצה. שקשוקה ירוקה מוקרמת פרווה וללא מוצרי חלב, לארוחת בוקר או ערב קלילה ובריאה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים שמן במחבת רחבה.
  2. מטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות להזהבה.
  3. מוסיפים את הזוקיני והפלפל וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ-6 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. כעת מוסיפים את התרד, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהוא מתכווץ.
  5. מוסיפים גם את השום, הבצל הירוק והכוסברה.
  6. מתבלים, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
  7. שופכים פנימה את הסויה לבישול, מערבבים ומביאים לרתיחה.

8. מייצרים בתערובת 4 גומחות ושוברים לתוך כל גומחה ביצה.

שקשוקה ירוקה מוקרמת 2
שוברים ביצה לתוך כל גומחה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל

9. מכסים את המחבת ומבשלים את השקשוקה במשך 5-8 דקות, עד שחלבוני הביצה מתייצבים לרמה שאתם אוהבים.
10. מפזרים מעל השקשוקה כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומגישים עם פרוסות אבוקדו.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות