המדריך המלא: קרם פטיסייר קלאסי בקלי קלות
- שיר פורטמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2855.6 קק״ל 2855.6 קק״לפחמימות 243.3 גרם 243.3 גרםשומן 185.4 גרם 185.4 גרםנתרן 486.9 מ״ג 486.9 מ״גחלבון 64.2 גרם 64.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 105.1 גרם 105.1 גרםכולסטרול 2041.9 מ״ג 2041.9 מ״גסידן 1015.8 מ״ג 1015.8 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 1243.0 מ״ג 1243.0 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 20 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות2856
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2855.6 קק״ל 2855.6 קק״לפחמימות 243.3 גרם 243.3 גרםשומן 185.4 גרם 185.4 גרםנתרן 486.9 מ״ג 486.9 מ״גחלבון 64.2 גרם 64.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 0.5 גרםשומן רווי 105.1 גרם 105.1 גרםכולסטרול 2041.9 מ״ג 2041.9 מ״גסידן 1015.8 מ״ג 1015.8 מ״גברזל 4.5 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 1243.0 מ״ג 1243.0 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
מרכיבים 6 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 2856 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את החלב ומחית הווניל ומביאים לרתיחה.
- במקביל, מערבבים היטב בקערה בינונית את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- יוצקים את החלב הרותח על תערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת לסיר דרך מסננת ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת בעזרת מטרפה, עד להיווצרות קרם סמיך, במשך כ-4 דקות.
- מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וטורפים היטב עד לקבלת קרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לקופסה, מצמידים לפני הקרם ניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום) ומצננים במקרר במשך שעתיים.
זהו! עכשיו אתם יודעים איך מכינים קרם פטיסייר! אל תשכחו לחזור לספר לנו איך יצא לכם!
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את החלב ומחית הווניל ומביאים לרתיחה.
- במקביל, מערבבים היטב בקערה בינונית את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
- יוצקים את החלב הרותח על תערובת הביצים ומערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת לסיר דרך מסננת ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה מתמדת בעזרת מטרפה, עד להיווצרות קרם סמיך, במשך כ-4 דקות.
- מורידים מהאש, מוסיפים חמאה וטורפים היטב עד לקבלת קרם אחיד.
- מעבירים את הקרם לקופסה, מצמידים לפני הקרם ניילון נצמד (על מנת שלא ייווצר קרום) ומצננים במקרר במשך שעתיים.
זהו! עכשיו אתם יודעים איך מכינים קרם פטיסייר! אל תשכחו לחזור לספר לנו איך יצא לכם!
הכנתם את המתכון?
תגובות (30)
שלום, אפשר להקטין את כמות החמאה?נראה לי יותר מידי עבורנו
היי אילן, אנחנו ממליצים ללכת עם המתכון והכמויות שבו. אבל אתה יכול לעדכן אותנו איך יצא אם תחליט להוריד בכמות החמאה.
מה לגבי הקצפה עם שמנת מתוקה לאחר קירור הקרם?
היי רונית, אפשרי בהחלט. תקציפי את השמנת ותקפלי פנימה את הקרם. תקבלי קרם תפוח ואוורירי.
יצא מאוד טעים אבל ממש סמיך כמו בצק מה יכול להיות ??
היי שלומית, אולי הכמויות שהשתמש בהן אינן נכונות?