רקע ראש השנה

המלכה של החג והמלך של האגוזים: עוגת טורט דבש ואגוזי מלך

ספיר דהן מתכוננת לחג אבל מעידה שאת העוגה הזאת היא מכינה כל השנה כי היא כל כך טעימה - קבלו מתכון לעוגת טורט דבש ואגוזי מלח רכה ועסיסית
ספיר דהן מתכוננת לחג אבל מעידה שאת העוגה הזאת היא מכינה כל השנה כי היא כל כך טעימה - קבלו מתכון לעוגת טורט דבש ואגוזי מלח רכה ועסיסית
  • ספיר דהן
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5226.4 קק״ל 5226.4 קק״ל
    פחמימות 651.5 גרם 651.5 גרם
    שומן 264.8 גרם 264.8 גרם
    נתרן 840.8 מ״ג 840.8 מ״ג
    חלבון 87.6 גרם 87.6 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 24.9 גרם 24.9 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 310.2 מ״ג 310.2 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 982.8 מ״ג 982.8 מ״ג
    אבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5226
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5226.4 קק״ל 5226.4 קק״ל
    פחמימות 651.5 גרם 651.5 גרם
    שומן 264.8 גרם 264.8 גרם
    נתרן 840.8 מ״ג 840.8 מ״ג
    חלבון 87.6 גרם 87.6 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 24.9 גרם 24.9 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 310.2 מ״ג 310.2 מ״ג
    ברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״ג
    אשלגן 982.8 מ״ג 982.8 מ״ג
    אבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״ג
    סגור

ראש השנה קרב ובא, וזה הזמן לעוגת דבש! אבל, מי אמר שעוגות דבש מתאימות רק לראש השנה? אני מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותה, היא לגמרי תככב אצלכם בשאר ימות השנה. עוגת טורט גבוהה, רכה ועסיסית (ואפשר לומר גם נוסטלגית) שגם מי שלא מחבב עוגות דבש – יתאהב בה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות דבש
ספיר דהן
X

6 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


טופינג


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  2. בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. מערבבים ומניחים בצד עד לשימוש.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים ביצים וסוכר, מקציפים במהירות גבוהה כ- 5 דק’ עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.

    מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. צילום: ספיר דהן
    מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. צילום: ספיר דהן

  4. מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לספיגה, מוסיפים גם את המים והדבש באותו האופן.
  5. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ומעבדים מעט עד שהקמח נטמע ואין גושים.

    מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים. צילום: ספיר דהן
    מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים. צילום: ספיר דהן

  6. מוסיפים את גרידת התפוז ואגוזי המלך ומקפלים בעזרת לקקן.
  7. משמנים את התבנית בתחתית ובדפנות ושופכים את הבלילה.
  8. מפזרים מעל את חופן האגוזים הקצוצים.
  9. אופים למשך כ-35-40 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  10. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

    בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/

הערות

  • ניתן להוסיף לבלילת העוגה 4\1 כפית אגוז מוסקט.
  • את העוגה מאחסנים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב.
  • ניתן לאפות את העוגה בכמה תבניות אינגליש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
המלכה של החג והמלך של האגוזים: עוגת טורט דבש ואגוזי מלך

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    עירית פרופשן

    מצויין!!! איזה טעים יצאא! חג שמח

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות