המלכה של החג והמלך של האגוזים: עוגת טורט דבש ואגוזי מלך
ספיר דהן מתכוננת לחג אבל מעידה שאת העוגה הזאת היא מכינה כל השנה כי היא כל כך טעימה - קבלו מתכון לעוגת טורט דבש ואגוזי מלח רכה ועסיסית
ספיר דהן מתכוננת לחג אבל מעידה שאת העוגה הזאת היא מכינה כל השנה כי היא כל כך טעימה - קבלו מתכון לעוגת טורט דבש ואגוזי מלח רכה ועסיסית
- ספיר דהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5226.4 קק״ל 5226.4 קק״לפחמימות 651.5 גרם 651.5 גרםשומן 264.8 גרם 264.8 גרםנתרן 840.8 מ״ג 840.8 מ״גחלבון 87.6 גרם 87.6 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 24.9 גרם 24.9 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 310.2 מ״ג 310.2 מ״גברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 982.8 מ״ג 982.8 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות5226
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5226.4 קק״ל 5226.4 קק״לפחמימות 651.5 גרם 651.5 גרםשומן 264.8 גרם 264.8 גרםנתרן 840.8 מ״ג 840.8 מ״גחלבון 87.6 גרם 87.6 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 24.9 גרם 24.9 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 310.2 מ״ג 310.2 מ״גברזל 9.8 מ״ג 9.8 מ״גאשלגן 982.8 מ״ג 982.8 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 8.3 מ״גסגור
ראש השנה קרב ובא, וזה הזמן לעוגת דבש! אבל, מי אמר שעוגות דבש מתאימות רק לראש השנה? אני מבטיחה לכם שאחרי שתכינו אותה, היא לגמרי תככב אצלכם בשאר ימות השנה. עוגת טורט גבוהה, רכה ועסיסית (ואפשר לומר גם נוסטלגית) שגם מי שלא מחבב עוגות דבש – יתאהב בה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 5226 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
420 גרם קמח לבן
-
4 ביצים L
-
120 גרם סוכר לבן
-
200 גרם שמן קנולה
-
250 גרם דבש
-
240מ"ל או 1 כוס מים פושרים
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
50 גרם אגוזי מלךקצוצים גס
-
1/2 כפית קליפת תפוז(לא חובה)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. מערבבים ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים ביצים וסוכר, מקציפים במהירות גבוהה כ- 5 דק’ עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לספיגה, מוסיפים גם את המים והדבש באותו האופן.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ומעבדים מעט עד שהקמח נטמע ואין גושים.
- מוסיפים את גרידת התפוז ואגוזי המלך ומקפלים בעזרת לקקן.
- משמנים את התבנית בתחתית ובדפנות ושופכים את הבלילה.
- מפזרים מעל את חופן האגוזים הקצוצים.
- אופים למשך כ-35-40 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- בקערה שמים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון. מערבבים ומניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים ביצים וסוכר, מקציפים במהירות גבוהה כ- 5 דק’ עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה.
- מנמיכים את עוצמת המיקסר ומוסיפים את השמן בהדרגה עד לספיגה, מוסיפים גם את המים והדבש באותו האופן.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים ומעבדים מעט עד שהקמח נטמע ואין גושים.
- מוסיפים את גרידת התפוז ואגוזי המלך ומקפלים בעזרת לקקן.
- משמנים את התבנית בתחתית ובדפנות ושופכים את הבלילה.
- מפזרים מעל את חופן האגוזים הקצוצים.
- אופים למשך כ-35-40 דק’, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
בואו לעקוב אחרי ספיר ברשתות החברתיות ולהישאר מעודכנים במתכונים הכי שווים שלה! בלוג: https://sapirs.co.il או באינסטגרם: https://www.instagram.com/sapirs.co.il/
הערות
- ניתן להוסיף לבלילת העוגה 4\1 כפית אגוז מוסקט.
- את העוגה מאחסנים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב.
- ניתן לאפות את העוגה בכמה תבניות אינגליש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.
הערות
- ניתן להוסיף לבלילת העוגה 4\1 כפית אגוז מוסקט.
- את העוגה מאחסנים בטמפ' החדר כשהיא מכוסה היטב.
- ניתן לאפות את העוגה בכמה תבניות אינגליש קייק, אך קחו בחשבון שזמן האפייה מתקצר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן