באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

הנינג’ה של עלי הגפן – עוגת עלי גפן של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני עם מתכון מעולה ודרך קצת אחרת להגיש עלי גפן, במקום לגלגל אותם תעשו מהם עוגה! עם בשר בבישול ארוך ללא גלוטן ומקסימום טעמים
תמרה אהרוני עם מתכון מעולה ודרך קצת אחרת להגיש עלי גפן, במקום לגלגל אותם תעשו מהם עוגה! עם בשר בבישול ארוך ללא גלוטן ומקסימום טעמים
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4159
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4159.4 קק״ל 4159.4 קק״ל
    פחמימות 425.7 גרם 425.7 גרם
    שומן 121.1 גרם 121.1 גרם
    נתרן 9417.5 מ״ג 9417.5 מ״ג
    חלבון 114.0 גרם 114.0 גרם
    סיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 592.4 מ״ג 592.4 מ״ג
    ברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 1544.0 מ״ג 1544.0 מ״ג
    אבץ 19.3 מ״ג 19.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    23
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-15 דק׳
  • קלוריות
    4159
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4159.4 קק״ל 4159.4 קק״ל
    פחמימות 425.7 גרם 425.7 גרם
    שומן 121.1 גרם 121.1 גרם
    נתרן 9417.5 מ״ג 9417.5 מ״ג
    חלבון 114.0 גרם 114.0 גרם
    סיבים תזונתיים 20.0 גרם 20.0 גרם
    שומן רווי 23.5 גרם 23.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 592.4 מ״ג 592.4 מ״ג
    ברזל 17.9 מ״ג 17.9 מ״ג
    אשלגן 1544.0 מ״ג 1544.0 מ״ג
    אבץ 19.3 מ״ג 19.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
ארוחה בשרית
תמרה אהרוני
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תערובת בשר

עוגת עלי גפן

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הבשר: שמים בסיר הסמארט ליד את כל מצרכי תעורבת הבשר ומבשלים בסיר לחץ בלחץ גבוה כ-60 דקות. משחררים את הלחץ מהסיר.
  2. מוציאים את חתיכות הבשר המבושלות לקערה, שומרים את נוזל הבישול בקערה נפרדת. בעזרת שני מזלגות מפרקים את הבשר המבושל ל”שרוכים”.
  3. מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם הרבה מים כ-30 דקות, מסננים את האורז ומעבירים אותו לקערה גדולה.
  4. קוצצים את הבצל,שום ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה.
  5. מוסיפים את גרידת הלימון, צימוקים, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  6. שמים את עלי הגפן בקערה גדולה, יוצקים על עלי הגפן מים רותחים וחולטים אותם 20 שניות. מסננים את העלים ושוטפים במים קרים.
  7. מרפדים את התחתית והדפנות של סיר הסמארט ליד בעלי גפן (חשוב שלא יהיו חורים או מרווחים בין העלים), שופכים לתור הכלי המרופד בעלים מחצית מכמות האורז.
  8. מניחים את הבשר המפורק על גבי האורז בשכבה אחידה, שופכים את המחצית השנייה של האורז על גבי הבשר ומיישרים לשכבה אחידה.
  9. מכסים בשכבה של עלי גפן. את העלים המבצבצים מהדפנות של הכלי מקפלים על האורז ושכבת עלי הגפן שעליו.
  10. מניחים על העוגה צלחת כבדה לכ-10 דק שתהדק את העוגה.
  11. מכינים את הרוטב: בקערית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. יוצקים בזהירות את הרוטב לתוך הסיר.
  12. מכניסים את הסיר למכשיר ובוחרים בתכנית אפייה בחום של 170 מעלות ואופים כשעה.
  13. אחרי שעה מוציאים מהמכשיר, מניחים בצד להצטנן כ-10-15 דק והופכים בזהירות על צלחת.

    עוגת עלי גפן. צילום: תמרה אהרוני
    עוגת עלי גפן. צילום: הדר ברדה

הערות

  • אפשר להשתמש בכל נתח בשר שאוהבים שמתאים לבישול ארוך
  • אפשר להוסיף למילוי של האורז גם פיסטוקים או צנוברים
  • אפשר להוסיף לרוטב 2\1 כוס רכז רימונים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הנינג’ה של עלי הגפן – עוגת עלי גפן של תמרה אהרוני

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    Dana P.

    אם אין פודי נינג’ה… אפשר בתנור או נינג’ה גריל?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי דנה, אפשר בתנור, 170 מעלות במשך שעה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות