יא מאמא! זיתים מרוקאים מבושלים של הילה סער
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 194.1 קק״ל 1164.8 קק״לפחמימות 34.7 גרם 208.0 גרםשומן 3.5 גרם 21.2 גרםנתרן 1315.3 מ״ג 7891.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.2 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.3 מ״ג 307.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 393.5 מ״ג 2360.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות194
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 194.1 קק״ל 1164.8 קק״לפחמימות 34.7 גרם 208.0 גרםשומן 3.5 גרם 21.2 גרםנתרן 1315.3 מ״ג 7891.6 מ״גחלבון 5.0 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 21.2 גרםשומן רווי 0.5 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 51.3 מ״ג 307.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 393.5 מ״ג 2360.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״גסגור
אני ממשיכה עם פרויקט הבראת מאכלי עדות, ומתקדמת מהקל אל הכבד.
כשחקרתי את הנושא ושאלתי אנשים איזה מאכלים הם היו רוצים להבריא, זיתים מבושלים הוזכרו לא מעט פעמים.
ואני לגמרי מסכימה עם זה – זו מנה פשוטה ודי בסיסית, אבל כזו שמשדרגת כל ארוחה, ומוסיפה המון טעם.
למרות שגדלתי באייטיז כילדה להורים שעלו מברה”מ, הבניין שלנו היה סוג של מגדל בבל – מולנו משפחה מרוקאית, מעלינו משפחה עיראקית, מולה משפחה תימנית, ובקומה הרביעית משפחה מצרפת ומשפחה מרומניה. ממש אהבתי ללכת לאכול צהריים אצל אחד מהשכנים, ולטעום טעמים חדשים ממקומות רחוקים.
אמא שלי וכל השכנות החליפו ביניהן מתכונים. השכנה המרוקאית שגרה מולנו למדה להכין בורשט, ואמא שלי למדה להכין זיתים מבושלים מרוקאים. אחד המאכלים האהובים עלי בתור ילדה היה עוף וזיתים ברוטב. אז יש לי מקום מיוחד וחם בלב למנה הזו.
כשניגשתי “להבריא” אותה, גיליתי שאין לי יותר מדי עבודה. שמן זית, בצל, שום, פלפל, עגבניות וזיתים. זה הסיפור פחות או יותר. לא רע בכלל. צריך רק ליטוש קטן ויש לנו מנה קלאסית למטבח הבריא, ועוד כזו שילדים משתגעים עליה. הצלחה בטוחה!
את הזיתים השריתי במים למשך שעתיים, שטפתי והחלפתי את המים פעמיים, כדי להיפטר מעודפי המלח. אני מעדיפה לשלוט בכמות המלח שאני מוסיפה, ולא לקבל אותה כעובדה.
בנוסף, חשוב להרתיח את הזיתים לפחות פעמיים במים נקיים, כדי להיפטר מהמרירות, שאף ילד לא יאהב.
ברור שאני משתמשת בשמן זית, ורק בכף ממנו, כי זה לגמרי מספיק ואין צורך ביותר מזה. מבטיחה לכם שיצא טעים.
במקום האורז הלבן שבדרך כלל אוכלים עם הזיתים, בישלתי אורז מעורבב עם קינואה לבנה, ביחס של 1:2 (חצי כוס קינואה וכוס אורז). זמן הבישול כמעט זהה, והטעם של האורז הלבן משתלט על הטעם של הקינואה, וככה הרווחנו עוד בריאות וגם חלבון מלא.
טיפ בריא:
קינואה היא פחמימה מורכבת, נטולת גלוטן ומכילה חלבון מלא. הא תוספת מצוינת לתזונה, וכדאי לשלב אותה בתפריט השבועי שלכם באופן קבוע. אני יודעת שלילדים לרוב קצת יותר קשה להתרגל לטעם “האדמתי” שלה, ולכן אני ממליצה לערבב אותה עם מאכלים אחרים ומוכרים, שיהיו דומיננטיים יותר בטעם, כמו אורז לבן וכמו הזיתים המבושלים.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 194 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
זיתים מבושלים
-
2 קופסאות זיתים ירוקיםללא גלעינים
-
1 כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפלון שיפקה חריף בינוניאפשר להמיר בפפריקה חריפה או לוותר
-
2 עגבניות גדולות
-
1 רסק עגבניות קטן
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 1/2 כפיות כורכום
-
1 1/2 כפיות כמון טחון
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס מים רותחים
אורז עם קינואה
-
1 כפית שמן זית
-
1 כוס אורז לבןרצוי יסמין או בסמטי
-
1/2 כוס קינואהשהושרתה לפחות שעתיים מראש
-
1 כפית מלח דק
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מכינים את הזיתים: שוטפים היטב את הזיתים במים, ומשרים בקערה עם מים נקיים במשך שעה לפחות, או יותר. מומלץ להחליף את המים לפחות פעמיים.
- מסננים ושוטפים במים נקיים. מעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים את הזיתים בבעבוע עדין כ-10 דקות. שופכים את המים, וחוזרים על הפעולה שוב.
- במקביל, מחממים סיר קטן ומוסיפים כף שמן זית וכף מים, ואת הבצל הקצוץ לטיגון-אידוי. לאחר כ-2-3 דקות, כשהבצל מתרכך, מוסיפים את הפלפל האדום והפלפל החריף, וממשיכים לבשל ביחד עוד 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המגוררות, הרסק, השום הכתוש והתבלינים. מערבבים ומבשלים עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כעשר דקות.
- לאחר בישול הזיתים, מסננים ומוסיפים אותם לרוטב. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים ביחד כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את האורז והקינואה: שוטפים את האורז היטב במסננת, עד שהמים שיוצאים צלולים. מסננים את הקינואה ממי ההשרייה ושוטפים במים נקיים.
- מחממים סיר קטן על להבה גדולה, ומוסיפים את שמן הזית, האורז והקינואה. מערבבים ומטגנים-מאדים ביחד כ-2 דקות עד שהאורז מתחיל להלבין.
- מוסיפים מלח ומים רותחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-12 דקות, עד שהאורז רך ושהקינואה מוציאה ‘תלתל’.
- מורידים מהאש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מאווררים בעזרת מזלג ומגישים עם הזיתים המבושלים.
אופן הכנה
- מכינים את הזיתים: שוטפים היטב את הזיתים במים, ומשרים בקערה עם מים נקיים במשך שעה לפחות, או יותר. מומלץ להחליף את המים לפחות פעמיים.
- מסננים ושוטפים במים נקיים. מעבירים לסיר קטן, מוסיפים מים רותחים לכדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים את הזיתים בבעבוע עדין כ-10 דקות. שופכים את המים, וחוזרים על הפעולה שוב.
- במקביל, מחממים סיר קטן ומוסיפים כף שמן זית וכף מים, ואת הבצל הקצוץ לטיגון-אידוי. לאחר כ-2-3 דקות, כשהבצל מתרכך, מוסיפים את הפלפל האדום והפלפל החריף, וממשיכים לבשל ביחד עוד 2 דקות. מוסיפים את העגבניות המגוררות, הרסק, השום הכתוש והתבלינים. מערבבים ומבשלים עוד דקה-שתיים.
- מוסיפים כוס מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים כעשר דקות.
- לאחר בישול הזיתים, מסננים ומוסיפים אותם לרוטב. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים ביחד כרבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את האורז והקינואה: שוטפים את האורז היטב במסננת, עד שהמים שיוצאים צלולים. מסננים את הקינואה ממי ההשרייה ושוטפים במים נקיים.
- מחממים סיר קטן על להבה גדולה, ומוסיפים את שמן הזית, האורז והקינואה. מערבבים ומטגנים-מאדים ביחד כ-2 דקות עד שהאורז מתחיל להלבין.
- מוסיפים מלח ומים רותחים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-12 דקות, עד שהאורז רך ושהקינואה מוציאה ‘תלתל’.
- מורידים מהאש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מאווררים בעזרת מזלג ומגישים עם הזיתים המבושלים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
כמה זמן הוא שורד במקרר לדעתך?
5 ימים
העברתי לחמותי את המתכון ויצא לה פשוט מעולה
יצא טעים כמעט כמו של סבתא שלי ?
איזה כיף!!!