חגיגת מימונה בפה – סלט קוסקוס חם עם בטטה וצנוברים
סידרנו לכם ארוחת ערב מלאה, בריאה והכי חשוב טעימה - סלט קוסקוס חם עם בטטה וצנוברים מתובל בשמן זית ולימון. סלט נפלא ומזין שאפשר לשמור גם ליום המחרת.
סידרנו לכם ארוחת ערב מלאה, בריאה והכי חשוב טעימה - סלט קוסקוס חם עם בטטה וצנוברים מתובל בשמן זית ולימון. סלט נפלא ומזין שאפשר לשמור גם ליום המחרת.
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 390.1 קק״ל 2340.8 קק״לפחמימות 48.3 גרם 289.5 גרםשומן 24.0 גרם 144.2 גרםנתרן 144.4 מ״ג 866.2 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.5 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.7 מ״ג 226.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 313.9 מ״ג 1883.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות390
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 390.1 קק״ל 2340.8 קק״לפחמימות 48.3 גרם 289.5 גרםשומן 24.0 גרם 144.2 גרםנתרן 144.4 מ״ג 866.2 מ״גחלבון 9.4 גרם 56.5 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 40.6 גרםשומן רווי 1.8 גרם 10.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.7 מ״ג 226.3 מ״גברזל 2.1 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 313.9 מ״ג 1883.7 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 390 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1שקית או 350 גרם קוסקוס מלא
-
4 כפות שמן זית
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 בטטה בינוני
-
1 בצל גדול
-
100 גרם צנוברים
-
1 כוס פטרוזיליה
רוטב
-
1/3 כוס מיץ לימון
-
1 קליפת לימון בינוני
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה קוסקוס ושתי כפות שמן זית (את שאר שמן הזית שומרים לבטטה).
- יוצקים שתי כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
- חותכים בטטה לקוביות בגודל 1 ס”מ. קוצצים גס בצל ופטרוזיליה.
- בינתיים מחממים מחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ובטטה ומטגנים כ-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות.
- מנמיכים את האש, מוסיפים בצל ומטגנים עוד כ-5 דקות, עד שהבטטה והבצל רכים.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים.
- מעבירים את הבטטות והבצל לקערת הקוסקוס, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים
- במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה קוסקוס ושתי כפות שמן זית (את שאר שמן הזית שומרים לבטטה).
- יוצקים שתי כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 10 דקות.
- חותכים בטטה לקוביות בגודל 1 ס”מ. קוצצים גס בצל ופטרוזיליה.
- בינתיים מחממים מחבת בינונית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 2 כפות שמן זית ובטטה ומטגנים כ-6 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבטטות זהובות.
- מנמיכים את האש, מוסיפים בצל ומטגנים עוד כ-5 דקות, עד שהבטטה והבצל רכים.
- מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגרים.
- מעבירים את הבטטות והבצל לקערת הקוסקוס, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים
- במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן