הכי ישראלי שיש – חטיף שוקולד חלבה ביתי
תגידו שלום לחטיפים התעשיתיים. זהר לוסטיגר בשן מלמדת להכין חטיף שוקולד חלבה ביתי ללא תוספות מיותרות או חומרים משמרים. שומרים במקפיא ומוציאים בכל פעם שמתחשק
תגידו שלום לחטיפים התעשיתיים. זהר לוסטיגר בשן מלמדת להכין חטיף שוקולד חלבה ביתי ללא תוספות מיותרות או חומרים משמרים. שומרים במקפיא ומוציאים בכל פעם שמתחשק
- זהר לוסטיגר-בשן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4988.3 קק״ל 4988.3 קק״לפחמימות 326.7 גרם 326.7 גרםשומן 373.7 גרם 373.7 גרםנתרן 6654.5 מ״ג 6654.5 מ״גחלבון 94.5 גרם 94.5 גרםסיבים תזונתיים 32.6 גרם 32.6 גרםשומן רווי 197.0 גרם 197.0 גרםכולסטרול 2.0 מ״ג 2.0 מ״גסידן 274.1 מ״ג 274.1 מ״גברזל 14.9 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 1629.7 מ״ג 1629.7 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות4988
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4988.3 קק״ל 4988.3 קק״לפחמימות 326.7 גרם 326.7 גרםשומן 373.7 גרם 373.7 גרםנתרן 6654.5 מ״ג 6654.5 מ״גחלבון 94.5 גרם 94.5 גרםסיבים תזונתיים 32.6 גרם 32.6 גרםשומן רווי 197.0 גרם 197.0 גרםכולסטרול 2.0 מ״ג 2.0 מ״גסידן 274.1 מ״ג 274.1 מ״גברזל 14.9 מ״ג 14.9 מ״גאשלגן 1629.7 מ״ג 1629.7 מ״גאבץ 15.2 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 4988 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
1/2 כוס שיבולת שועל עבה
-
1/2 כוס קמח כוסמין מלאאפשר להחליף בקמח שיבולת שועל
-
3 כפות שמן קוקוס
-
3 כפות סירופ מייפל
-
1/4 כפית מלח דק
שכבת חלבה
-
1 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
-
1/2 כוס סירופ מייפל
-
1/2 כוס שמן קוקוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבשלא חובה
-
1/4 כוס אגוזי לוז
קרם שוקולד
-
100 גרם שוקולד מרירשוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
-
2 כפות שמן קוקוס
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית מלח גס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבסיס: מערבבים את כל חומרי הבסיס. אם שמן הקוקוס מוצק מחממים אותו מעט על להבה נמוכה עד שהוא הופך נוזלי.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משטחים לעובי 1 ס”מ ואופים 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את שכבת החלבה: חוצים את אגוזי הלוז. מערבבים את הטחינה, סירופ מייפל, שמן קוקוס נוזלי, מלח ואגוזי לוז.
- יוצקים מעל בסיס שיבולת השועל שהתקררה. מצננים מעט במקרר בזמן שמכינים את קרם השוקולד.
- מכינים קרם שוקולד: בסיר על גבי להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם שמן קוקוס וקינמון. מערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. מקררים מעט, אבל העיסה צריכה להשאר נוזלית.
- יוצקים את קרם השוקולד על החלבה.
- מפזרים מלח גס מעל השוקולד.
- מעבירים למקפיא ל 3 שעות לפחות.
- חותכים לקוביות בגודל הרצוי, ושומרים בכלי אטום בפריזר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הבסיס: מערבבים את כל חומרי הבסיס. אם שמן הקוקוס מוצק מחממים אותו מעט על להבה נמוכה עד שהוא הופך נוזלי.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, משטחים לעובי 1 ס”מ ואופים 10-15 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את שכבת החלבה: חוצים את אגוזי הלוז. מערבבים את הטחינה, סירופ מייפל, שמן קוקוס נוזלי, מלח ואגוזי לוז.
- יוצקים מעל בסיס שיבולת השועל שהתקררה. מצננים מעט במקרר בזמן שמכינים את קרם השוקולד.
- מכינים קרם שוקולד: בסיר על גבי להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם שמן קוקוס וקינמון. מערבבים עד שנוצרת עיסה אחידה. מקררים מעט, אבל העיסה צריכה להשאר נוזלית.
- יוצקים את קרם השוקולד על החלבה.
- מפזרים מלח גס מעל השוקולד.
- מעבירים למקפיא ל 3 שעות לפחות.
- חותכים לקוביות בגודל הרצוי, ושומרים בכלי אטום בפריזר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
שלום, תודה על המכונים האלופים, אני רוצה לדעת מה לשים במקום שמן קוקוס, יש מצב להחליף אותו??
אפשר להשתמש בחמאה או בשמן. אם משתמשים בחמאה יש להוסיף 20% חמאה מהמשקל של שמן הקוקוס שבמתכון. בהצלחה (: