-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3192.9 קק״ל 6385.8 קק״לפחמימות 469.9 גרם 939.8 גרםשומן 122.2 גרם 244.4 גרםנתרן 1577.5 מ״ג 3155.1 מ״גחלבון 64.5 גרם 128.9 גרםסיבים תזונתיים 21.2 גרם 42.3 גרםשומן רווי 11.8 גרם 23.6 גרםכולסטרול 208.4 מ״ג 416.7 מ״גסידן 112.2 מ״ג 224.4 מ״גברזל 10.8 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 748.9 מ״ג 1497.9 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 16.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות3193
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3192.9 קק״ל 6385.8 קק״לפחמימות 469.9 גרם 939.8 גרםשומן 122.2 גרם 244.4 גרםנתרן 1577.5 מ״ג 3155.1 מ״גחלבון 64.5 גרם 128.9 גרםסיבים תזונתיים 21.2 גרם 42.3 גרםשומן רווי 11.8 גרם 23.6 גרםכולסטרול 208.4 מ״ג 416.7 מ״גסידן 112.2 מ״ג 224.4 מ״גברזל 10.8 מ״ג 21.6 מ״גאשלגן 748.9 מ״ג 1497.9 מ״גאבץ 8.3 מ״ג 16.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3193 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1שקית או 50 גרם שמרים טריים
-
1 שקית משפר אפייה
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
2כוסות או 480 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות לבצק חלק, אחיד, מבריק וטיפה דביק, שמתלפף סביב וו הלישה.
- משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- משמנים קלות תבנית סיליקון חלה. משטחים את הבצק בתבנית עד 2/3 מגובהה ומהדקים. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. טורפים בקערית את החלמונים והחומץ.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה בהירה מאוד.
- מוציאים בזהירות מהתנור והופכים על התבנית. מורחים בתערובת החלמונים ומפזרים את השומשום. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות עד להשחמה.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 דקות לבצק חלק, אחיד, מבריק וטיפה דביק, שמתלפף סביב וו הלישה.
- משמנים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
- משמנים קלות תבנית סיליקון חלה. משטחים את הבצק בתבנית עד 2/3 מגובהה ומהדקים. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. טורפים בקערית את החלמונים והחומץ.
- אופים כ-30 דקות, עד להזהבה בהירה מאוד.
- מוציאים בזהירות מהתנור והופכים על התבנית. מורחים בתערובת החלמונים ומפזרים את השומשום. מחזירים לתנור ל-10 דקות אפייה נוספות עד להשחמה.
הערות
- לקבלת חלות אווריריות ממש, כשנדמה לכם שאפשר להכניס את החלות לתנור, תנו להן עוד 20 דקות תפיחה
- לגרסה חלבית אפשר להחליף את השמן ב- 200 גרם חמאה מומסת
- יש להצטייד מראש בתבנית סיליקון בצורת חלה
הערות
- לקבלת חלות אווריריות ממש, כשנדמה לכם שאפשר להכניס את החלות לתנור, תנו להן עוד 20 דקות תפיחה
- לגרסה חלבית אפשר להחליף את השמן ב- 200 גרם חמאה מומסת
- יש להצטייד מראש בתבנית סיליקון בצורת חלה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (22)
מחפשת המון זמן תבנית לחלה שיש בה כתובית שבת שלום.ובנוסף מחפשת תבנית לחלה שיש בה את הצורה של הצמות.היכן אוכל למצוא תבניות כאלו.אודה לך על תשובתיך אורית אפטר
היי אורית, אני לא מכירה חנות ספציפית שמוכרת תבניות כאלו, הן אמורות להיות בחנויות אפייה, כל אחת בהתאם למצרכים שהיא מספקת ולמלאי שיש לה
הי
לא מובן עניין השמרים.. כמה שמים אם משתמשים השמרים יבשים ולא טריים?… למה לא מוסיפים למתכון?…
אפשר להחליף את השמרים הטריים ב-15 גרם שמרים יבשים (כף וחצי).