מתכון לחלה לשבת. מתוקה.
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1461.4 קק״ל 2922.8 קק״לפחמימות 230.2 גרם 460.4 גרםשומן 37.9 גרם 75.9 גרםנתרן 4184.7 מ״ג 8369.4 מ״גחלבון 50.6 גרם 101.2 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 12.6 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״גסידן 116.2 מ״ג 232.4 מ״גברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 601.5 מ״ג 1203.0 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 13.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1461
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1461.4 קק״ל 2922.8 קק״לפחמימות 230.2 גרם 460.4 גרםשומן 37.9 גרם 75.9 גרםנתרן 4184.7 מ״ג 8369.4 מ״גחלבון 50.6 גרם 101.2 גרםסיבים תזונתיים 11.6 גרם 23.2 גרםשומן רווי 6.3 גרם 12.6 גרםכולסטרול 443.1 מ״ג 886.2 מ״גסידן 116.2 מ״ג 232.4 מ״גברזל 9.8 מ״ג 19.5 מ״גאשלגן 601.5 מ״ג 1203.0 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 13.1 מ״גסגור
אין שבת בלי חלה, ואם כבר שתהיה חלה מתוקה. חלות מתוקות מבחינתנו הן מלכות השבת, השקשוקה מחכה להן, הדגים החריפים לא יכולים בלעדיהן ואם קרה נס ונשארה איזו חתיכה תוכלו להכין ממנה פרנץ’ טוסט מושלם.
קבלו את המתכון המנצח שלי לחלות לשבת!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1461 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
אופן הכנה
- בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. אל תוסיפו את הקמח בבת אחת. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח כשעה עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
- קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
- מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
- מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
- מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר לשים עם וו לישה את כל חומרי הבצק. לשים בערך 10 דקות. אל תוסיפו את הקמח בבת אחת. מומלץ להוסיף את הקמח בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
- מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח כשעה עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
- קולעים חלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים. מכדררים כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
- מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
- מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב את החלות בערך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
- מורחים את החלות בביצה טרופה מדוללת במים ובוזקים מעל שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 30-40 דקות עד שחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
עבור חלת פרווה, החלפתם את החלב במים, אך החמאה נותרה. מציע להחליף ב-70 גרם שמן זית או קנולה. במקום שומשום או שומשום התכוונתם או קצח? תודה
עבור חלת פרווה יש מתכון מצוין אחר:
https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%9C%D7%A7%D7%9C%D7%95%D7%A2-%D7%91%D7%95%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94-%D7%9C%D7%A9%D7%91%D7%AA/
אכן הכוונה לשומשום או קצח – עודכן במתכון, תודה!
למה הכוונה 1 חלב?
הכוונה היא לכוס אחת. תודה שהסבת את תשומת ליבנו
האם אפשר להשתמש בקמח מלא? זה משנה את כמות הנוזלים?
אפשר להמיר חצי מכמות הקמח לקמח מלא. כמות הנוזלים לא אמורה להשתנות, אבל במידה ואת רואה שהבצק צריך עוד קצת נוזלים, תוסיפי מעט מים, אל חשש.