חלת מפתח שוקולדית של רון יוחננוב
רון יוחננוב מצטרף לאופים של שבת הקרובה עם חלת מפתח, אבל הוא החליט שהוא הופך אותה לשוקולדית במיוחד, משובצת מטבעות שוקולד ומוגשת עם ממרח שוקולד לטבילה. ככה תבטיחו שנה הכי מתוקה שיכולה להיות!
רון יוחננוב מצטרף לאופים של שבת הקרובה עם חלת מפתח, אבל הוא החליט שהוא הופך אותה לשוקולדית במיוחד, משובצת מטבעות שוקולד ומוגשת עם ממרח שוקולד לטבילה. ככה תבטיחו שנה הכי מתוקה שיכולה להיות!
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1123.0 קק״ל 2246.1 קק״לפחמימות 203.6 גרם 407.3 גרםשומן 19.8 גרם 39.7 גרםנתרן 1568.5 מ״ג 3136.9 מ״גחלבון 27.6 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.7 מ״ג 75.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 267.8 מ״ג 535.6 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות1123
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1123.0 קק״ל 2246.1 קק״לפחמימות 203.6 גרם 407.3 גרםשומן 19.8 גרם 39.7 גרםנתרן 1568.5 מ״ג 3136.9 מ״גחלבון 27.6 גרם 55.2 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.7 גרםשומן רווי 1.1 גרם 2.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 37.7 מ״ג 75.3 מ״גברזל 3.0 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 267.8 מ״ג 535.6 מ״גאבץ 2.5 מ״ג 5.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 1123 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבןמנופה
-
3 כפות סוכר לבן
-
1 כף שמרים יבשים
-
1 כפית מלח דק
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 1/4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
שיבוץ בתוך הבצק
-
או איזה שאוהבים, באיזו כמות שרוצים
מטבל
-
או כל ממרח שוקולד שאוהבים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).
- מוסיפים את מטבעות השוקולד ולשים אל תוך הבצק.
- מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
- מכדררים כדורי בצק אחידים בעזרת משקל ויוצרים את צורת החלה כמו בתמונה. בחלק העליון של החלה מניחים קערה קטנה המתאימה לאפייה בתנור (לאחר הוצאת החלה נמלא בה את ממרח השוקולד).
- יוצרים מיתרת הבצק כדורי קטנים ומוסיפים מעל הכדורים הגדולים כקישוט.
- מכסים את החלה שיצרנו ומתפיחים לפחות חצי שעה.
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהחלה שחומה היטב.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הקערה בממרח שוקולד שאוהבים ומתחילים לזלול בהנאה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בסנו סושי- נייר אפייה טבעי.
- לשים במיקסר את כל חומרי הבצק 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה ומעט דביק בתחתית (אם צריך אפשר להוסיף מעט מים, בהדרגה).
- מוסיפים את מטבעות השוקולד ולשים אל תוך הבצק.
- מכסים את הקערה ומניחים את הבצק להתפחה של כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר.
- מכדררים כדורי בצק אחידים בעזרת משקל ויוצרים את צורת החלה כמו בתמונה. בחלק העליון של החלה מניחים קערה קטנה המתאימה לאפייה בתנור (לאחר הוצאת החלה נמלא בה את ממרח השוקולד).
- יוצרים מיתרת הבצק כדורי קטנים ומוסיפים מעל הכדורים הגדולים כקישוט.
- מכסים את החלה שיצרנו ומתפיחים לפחות חצי שעה.
- מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהחלה שחומה היטב.
- מוציאים מהתנור, ממלאים את הקערה בממרח שוקולד שאוהבים ומתחילים לזלול בהנאה.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אם אפשר לשלוח מתכון לחלה לא מתוקה.
שינוי טעים
חלת מפתח עושים בשבת שאחרי (!!!) פסח….
בהחלט. שתהיה לכולנו שנה מלאה בפרנסה!