חנוכה אמריקה סטייל: סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים
סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים - אם אתם מחובבי הז'אנר אתם חייבים לנסות! הטעם האמריקאי הממכר עכשיו בגרסת הסופגנייה והיא אפילו אפויה
סופגניות אפויות עם ריבה וחמאת בוטנים - אם אתם מחובבי הז'אנר אתם חייבים לנסות! הטעם האמריקאי הממכר עכשיו בגרסת הסופגנייה והיא אפילו אפויה
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 262.0 קק״ל 5239.8 קק״לפחמימות 36.6 גרם 731.4 גרםשומן 10.0 גרם 200.4 גרםנתרן 156.7 מ״ג 3134.6 מ״גחלבון 6.6 גרם 132.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 31.5 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 15.6 מ״ג 312.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 122.6 מ״ג 2452.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 13.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-55 דק׳
-
קלוריות262
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 262.0 קק״ל 5239.8 קק״לפחמימות 36.6 גרם 731.4 גרםשומן 10.0 גרם 200.4 גרםנתרן 156.7 מ״ג 3134.6 מ״גחלבון 6.6 גרם 132.2 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 34.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 31.5 גרםכולסטרול 29.5 מ״ג 590.8 מ״גסידן 15.6 מ״ג 312.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 122.6 מ״ג 2452.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 13.5 מ״גסגור
נכון שכריך חמאת בוטנים וריבה זה מעולה? אז עכשיו דמיינו כמה מדהימה יכולה להיות סופגנייה עם אותו המילוי. דמיינתם? מצוין. עכשיו דמיינו שהיא אפילו לא מטוגנת – אלא אפויה! למה מגיע לנו כל הטוב הזה? אז קבלו מתכון משגע לסופגניות אפויות, שמזריקים בהן ריבה וחמאת בוטנים והן הומאז’ מגניב לכריך האמריקאי המסורתי.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-55 דק׳ | קלוריות 262 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, השמן, המים והמלח.
- בעזרת וו הלישה מערבבים את הבצק במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומעט גמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך 90 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את הסופגניות: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק, בעזרת מערוך, ליריעת בצק בעובי כ־1/2 2 ס”מ.
- בעזרת כוס או רינג קורצים עיגולים מהבצק.
- מניחים את עיגולי הבצק שיצרנו על גביו תבנית תנור, שעליה מונח נייר אפייה משומן.
- מרססים את העיגולים/סופגניות בספריי שמן, ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות.
- משמנים שוב את הסופגניות בספריי השמן ואופים אותן כ־25-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
- מוציאים את הסופגניות מהתנור ומצננים אותן.
- ממלאים את הסופגניות: מעבירים את הריבה ואת חמאת הבוטנים לשתי שקיות זילוף עם צנתר רחב.
- יוצרים פתח קטן בחלקה העליון של כל סופגנייה וממלאים כל סופגנייה בריבה ובחמאת בוטנים.
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים, השמן, המים והמלח.
- בעזרת וו הלישה מערבבים את הבצק במשך כ־10 דקות, עד לקבלת בצק חלק ומעט גמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים את הבצק במשך 90 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מכינים את הסופגניות: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק, בעזרת מערוך, ליריעת בצק בעובי כ־1/2 2 ס”מ.
- בעזרת כוס או רינג קורצים עיגולים מהבצק.
- מניחים את עיגולי הבצק שיצרנו על גביו תבנית תנור, שעליה מונח נייר אפייה משומן.
- מרססים את העיגולים/סופגניות בספריי שמן, ומניחים להם לתפוח במשך 20 דקות.
- בינתיים מחממים תנור ל־180 מעלות.
- משמנים שוב את הסופגניות בספריי השמן ואופים אותן כ־25-20 דקות, עד שהן מזהיבות.
- מוציאים את הסופגניות מהתנור ומצננים אותן.
- ממלאים את הסופגניות: מעבירים את הריבה ואת חמאת הבוטנים לשתי שקיות זילוף עם צנתר רחב.
- יוצרים פתח קטן בחלקה העליון של כל סופגנייה וממלאים כל סופגנייה בריבה ובחמאת בוטנים.
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר לעשות עם קמח תופח/קמח מלא?
היי ליאור, אפשר לעשות עם קמח מלא, קמח תופח לא מחליף שמרים
יצא מעולה, תודה!
איזה כייף אדיר. תודה שחזרת לספר לנו.
נשמח בפעם הבאה אם תצלם תמונה ותראה מה יצא 🙂