חצילונים ממולאים בגבינות של אהרוני
מארחים בשבועות ורוצים להכין מנה ראשונה מרשימה? ישראל אהרוני מפנק במתכון טעים וקל להכנה של חצילונים ממולאים בגבינות עם רוטב עגבניות ופסטו
מארחים בשבועות ורוצים להכין מנה ראשונה מרשימה? ישראל אהרוני מפנק במתכון טעים וקל להכנה של חצילונים ממולאים בגבינות עם רוטב עגבניות ופסטו
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 496.5 קק״ל 3972.0 קק״לפחמימות 12.5 גרם 100.3 גרםשומן 43.0 גרם 344.0 גרםנתרן 848.1 מ״ג 6785.2 מ״גחלבון 22.1 גרם 176.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.7 גרםשומן רווי 10.5 גרם 83.8 גרםכולסטרול 77.1 מ״ג 616.4 מ״גסידן 395.2 מ״ג 3161.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 353.7 מ״ג 2829.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 26.8 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות497
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 496.5 קק״ל 3972.0 קק״לפחמימות 12.5 גרם 100.3 גרםשומן 43.0 גרם 344.0 גרםנתרן 848.1 מ״ג 6785.2 מ״גחלבון 22.1 גרם 176.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.7 גרםשומן רווי 10.5 גרם 83.8 גרםכולסטרול 77.1 מ״ג 616.4 מ״גסידן 395.2 מ״ג 3161.9 מ״גברזל 2.6 מ״ג 21.0 מ״גאשלגן 353.7 מ״ג 2829.4 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 26.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 497 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
24 חצילונים קטנים
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
3 שיני שום
-
1/4 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/4 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1בקבוק או 700 גרם פאסאטה עגבניות
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
מילוי
-
500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
100 גרם אגוזי מלך
-
1 ביצה L
-
3 גבעולי בצל ירוק
פסטו
-
2 צרורות בזיליקום
-
5 שיני שום
-
100 גרם צנוברים קלויים
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חורצים את החצילונים לאורכם. אופים בתנור החם כחצי שעה. מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור).
- מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות. חותכים את הפלפלים החריפים לפרוסות דקות.
- מחממים במחבת שמן זית. מטגנים את השום והפלפלים החריפים כדקה.
- מוסיפים את הפאסאטה, מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור ומבשלים כחמש דקות. יוצקים לתבנית.
- מכינים את המילוי: מגררים את גבינת הקשקבל בפומפייה גסה. חותכים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- קולים את האגוזים במחבת יבשה וקוצצים לשברים גסים.
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות ויתר מרכיבי המילוי.
- מרכיבים: מצננים מעט את החצילונים. בעזרת האצבעות פותחים את החציל ויוצרים שקע למילוי.
- ממלאים את החצילונים בנדיבות ומניחים בתבנית על רוטב העגבניות.
- זולפים מלמעלה שמן זית ואופים רבע שעה נוספת.
- מכינים את הפסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ונפטרים מהגבעולים.
- מניחים את כל מרכיבי הפסטו, פרט לשמן הזית, במעבד המזון וטוחנים. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם הפסטו המבוקש.
- יוצקים את הפסטו על גבי החצילים הממולאים האפויים ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חורצים את החצילונים לאורכם. אופים בתנור החם כחצי שעה. מוציאים ומצננים (לא מכבים את התנור).
- מכינים את הרוטב: קולפים ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות. חותכים את הפלפלים החריפים לפרוסות דקות.
- מחממים במחבת שמן זית. מטגנים את השום והפלפלים החריפים כדקה.
- מוסיפים את הפאסאטה, מתבלים בלימון, מלח ופלפל שחור ומבשלים כחמש דקות. יוצקים לתבנית.
- מכינים את המילוי: מגררים את גבינת הקשקבל בפומפייה גסה. חותכים את הבצל הירוק לפרוסות דקות.
- קולים את האגוזים במחבת יבשה וקוצצים לשברים גסים.
- בקערה גדולה מערבבים את הגבינות ויתר מרכיבי המילוי.
- מרכיבים: מצננים מעט את החצילונים. בעזרת האצבעות פותחים את החציל ויוצרים שקע למילוי.
- ממלאים את החצילונים בנדיבות ומניחים בתבנית על רוטב העגבניות.
- זולפים מלמעלה שמן זית ואופים רבע שעה נוספת.
- מכינים את הפסטו: מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ונפטרים מהגבעולים.
- מניחים את כל מרכיבי הפסטו, פרט לשמן הזית, במעבד המזון וטוחנים. תוך כדי הטחינה מזלפים באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם הפסטו המבוקש.
- יוצקים את הפסטו על גבי החצילים הממולאים האפויים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן