מתכון מושלם של חריימה טבעוני עם טופו חומוס ברוטב אדום
כך תחליפו את מנת הדג בארוחת שישי במנה טבעונית פיקנטית טעימה וקלה להכנה של חריימה טבעוני מטופו חומוס ברוטב אדום משני סוגי פלפלים, עגבניות ומגוון תבלינים
כך תחליפו את מנת הדג בארוחת שישי במנה טבעונית פיקנטית טעימה וקלה להכנה של חריימה טבעוני מטופו חומוס ברוטב אדום משני סוגי פלפלים, עגבניות ומגוון תבלינים
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 775.3 קק״ל 775.3 קק״לפחמימות 67.5 גרם 67.5 גרםשומן 53.1 גרם 53.1 גרםנתרן 4716.5 מ״ג 4716.5 מ״גחלבון 12.0 גרם 12.0 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 6.1 גרםשומן רווי 7.0 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 58.4 מ״ג 58.4 מ״גברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 1253.6 מ״ג 1253.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות775
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 775.3 קק״ל 775.3 קק״לפחמימות 67.5 גרם 67.5 גרםשומן 53.1 גרם 53.1 גרםנתרן 4716.5 מ״ג 4716.5 מ״גחלבון 12.0 גרם 12.0 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 6.1 גרםשומן רווי 7.0 גרם 7.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 58.4 מ״ג 58.4 מ״גברזל 4.9 מ״ג 4.9 מ״גאשלגן 1253.6 מ״ג 1253.6 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 775 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות טופו חומוס
-
2חבילות או 600 גרם טופו חומוס בטעם טבעי משק ויילרמסונן ומיובש
-
1 צרור כוסברה
-
6 שיני שום
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוני(אופציונלי)
-
1 כף קמח לבן
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
5 שיני שוםקצוצות
-
4 פלפלים יבשים חריפים בינונייםלפי הטעם
-
4 עגבניות חתוכות לקוביות בינוניותבשלות, קלופות
-
1 כוס מים רותחים
-
1 קופסה רסק עגבניות
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
1 צרור כוסברהעלים קצוצים
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מכינים את הקציצות: מגרדים את הטופו חומוס בפומפייה דקה. שמים בקערת מעבד מזון את הכוסברה, השום, שמן הזית, התבלינים והפלפל החריף וטוחנים למשחה אחידה. מערבבים את הטופו עם המשחה עד שמתקבלת תערובת דביקה. במידת הצורך מוסיפים כף קמח.
- קורצים מהתערובת קציצות בינוניות פחוסות ומסדרים על גבי התבנית. משמנים מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהקציצות מתחילות להזהיב.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום ושני סוגי הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות, המים, הרסק והתבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-4 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, מפזרים מעל את הכוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מכינים את הקציצות: מגרדים את הטופו חומוס בפומפייה דקה. שמים בקערת מעבד מזון את הכוסברה, השום, שמן הזית, התבלינים והפלפל החריף וטוחנים למשחה אחידה. מערבבים את הטופו עם המשחה עד שמתקבלת תערובת דביקה. במידת הצורך מוסיפים כף קמח.
- קורצים מהתערובת קציצות בינוניות פחוסות ומסדרים על גבי התבנית. משמנים מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהקציצות מתחילות להזהיב.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את השום ושני סוגי הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב עד שהשום מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות, המים, הרסק והתבלינים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-4 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב, מפזרים מעל את הכוסברה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
הכנתי לפי ההוראות את קציצות הטופו והם התפרקו במהלך הבישול.
היי ציפי, יכול להיות שהיה בעבוע חזק מדי בסיר מה שמפרק את הקציצות