חריפה, עצבנית וחוצפנית: פסטה ארביאטה כמו שצריך!

פסטה ברוטב ארביאטה חרפרף ועוקצני, גבינת פרמזן מגורדת ועלי בזיליקום טריים. מנה קלה להכנה בכמה רגעים ועם מצרכים שכנראה יש לכם בשלוף במזווה
פסטה ברוטב ארביאטה חרפרף ועוקצני, גבינת פרמזן מגורדת ועלי בזיליקום טריים. מנה קלה להכנה בכמה רגעים ועם מצרכים שכנראה יש לכם בשלוף במזווה
  • רום מילשטיין
שמרו
כשר
15 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 329.0 קק״ל 1316.2 קק״ל
    פחמימות 61.3 גרם 245.3 גרם
    שומן 1.5 גרם 6.0 גרם
    נתרן 739.6 מ״ג 2958.5 מ״ג
    חלבון 13.6 גרם 54.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 56.0 מ״ג 223.9 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 1099.6 מ״ג 4398.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    329
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 329.0 קק״ל 1316.2 קק״ל
    פחמימות 61.3 גרם 245.3 גרם
    שומן 1.5 גרם 6.0 גרם
    נתרן 739.6 מ״ג 2958.5 מ״ג
    חלבון 13.6 גרם 54.4 גרם
    סיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 56.0 מ״ג 223.9 מ״ג
    ברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג
    אשלגן 1099.6 מ״ג 4398.3 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״ג
    סגור

פנה ארביאטה היא הקלאסיקה של הקלאסיקה של הקלאסיקה! רוטב עגבניות חריף טוב כזה, בטעמי בזיליקום רעננים, החמיצות/מתיקות של העגבניות שעולה יחד איתם על הלשון והמליחות הנפלאה של הפרמזן, הופכת את המנה הזו לקלאסיקה על זמנית שתמיד בא לנו להכין שוב ושוב.

הבונוס – המנה הכי קלה שיש, אפשר לשחק עם החריפות לפי טעמכם האישי.

אפשר להוסיף לרוטב הבסיס קופסת טונה, חתיכות עוף מוקפצות או ירקות אחרים כמו זוקיני, חצילים או זיתים. אפשר גם להשתמש בגבינה מלוחה כמו פטה או בולגרית שמנמנה כדי להפוך את המנה הזו לים תיכונית.

קבלו את המתכון לפסטה ארביאטה, באמת קל להכנה ובאמת מושלם! נראה אתכם חוזרים אחורה…

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פסטה
רום מילשטיין
X

15 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. במחבת גדולה יוצקים 4 כפות שמן זית, מוסיפים שיני שום חתוכות ורק אז מדליקים את האש - זה ימנע מהשום להישרף ושמן יקבל טעמי שום נפלאים.
  2. כשהשמן חם והשום כבר מעט מטוגן מוסיפים את העגבניות, את הצ’ילי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים מעט מעט סוכר, כפית מלח גס (אפשר גם דק), פלפל שחור ואת הבזיליקום, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק’ על אש קטנה/ בינונית.
  4. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים מומלחים היטב. מסננים ושומרים מעט ממי בישול הפסטה למקרה שנרצה לדלדל מעט את הרוטב.
  5. מכניסים את הפסטה המוכנה לתוך הרוטב, במידה ורוצים אפשר להוסיף קצת ממי הבישול אבל זה לא חובה.
  6. מגישים בצלחות הגשה אישיות ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת מעל. ועוד קצת בצד! הכי טעים פרמזן.
  7. אפשר לשדרג את הפסטה ולהכין במחבת נפרדת פירורי לחם קריספיים מתובלים: מטגנים פירורי לחם בשמן זית עם מעט שום קצוץ, יחד עם מעט פטרוזיליה/ בזיליקום, ממליחים ומפלפלים. כשפירורי הלחם זהובים וספגו את כל הטעמים מורידים מהאש, מפזרים על הפסטה ומגישים. זה נותן עוד מרקם ועוד טעם שומי נפלא (רק זכרו להכין את פירורי הלחם בסמוך להגשה שלא יהיו מושיים).

    חריפה ועצבנית - פסטה ארביאטה מושלמת!
    חריפה ועצבנית - פסטה ארביאטה מושלמת!

 

הערות

  • לגרסה טבעונית - השמיטו את הפרמזן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חריפה, עצבנית וחוצפנית: פסטה ארביאטה כמו שצריך!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    Daniel Paradis

    נראה כל כך טוב… אספר מה הטעם אחרי שאכין!

      Avatar
      מערכת Foody

      מחכים לשמוע!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות