חריפה, עצבנית וחוצפנית: פסטה ארביאטה כמו שצריך!
- רום מילשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.0 קק״ל 1316.2 קק״לפחמימות 61.3 גרם 245.3 גרםשומן 1.5 גרם 6.0 גרםנתרן 739.6 מ״ג 2958.5 מ״גחלבון 13.6 גרם 54.4 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.0 מ״ג 223.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1099.6 מ״ג 4398.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות329
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.0 קק״ל 1316.2 קק״לפחמימות 61.3 גרם 245.3 גרםשומן 1.5 גרם 6.0 גרםנתרן 739.6 מ״ג 2958.5 מ״גחלבון 13.6 גרם 54.4 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 56.0 מ״ג 223.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 1099.6 מ״ג 4398.3 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
פנה ארביאטה היא הקלאסיקה של הקלאסיקה של הקלאסיקה! רוטב עגבניות חריף טוב כזה, בטעמי בזיליקום רעננים, החמיצות/מתיקות של העגבניות שעולה יחד איתם על הלשון והמליחות הנפלאה של הפרמזן, הופכת את המנה הזו לקלאסיקה על זמנית שתמיד בא לנו להכין שוב ושוב.
הבונוס – המנה הכי קלה שיש, אפשר לשחק עם החריפות לפי טעמכם האישי.
אפשר להוסיף לרוטב הבסיס קופסת טונה, חתיכות עוף מוקפצות או ירקות אחרים כמו זוקיני, חצילים או זיתים. אפשר גם להשתמש בגבינה מלוחה כמו פטה או בולגרית שמנמנה כדי להפוך את המנה הזו לים תיכונית.
קבלו את המתכון לפסטה ארביאטה, באמת קל להכנה ובאמת מושלם! נראה אתכם חוזרים אחורה…
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 329 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם פסטה פנהאו כל פסטה קצרה אחרת שאוהבים
-
4 שיני שוםחתוכות לפרוסות דקות
-
10 עגבניות בינוניותחתוכות לקוביות, או קופסת שימורים של עגבניות שלמות מקולפות חתוכות לקוביות גם הן.
-
10 עלי בזיליקוםחתוכים לרצועות או קרועים ביד
-
1/2 כפית פלפל צ’ילי אדוםקצוץ דק - ניתן להשתמש גם בפלפל שאטה יבש
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט סוכר לבןלא חובה
הגשה
-
מגורדת
-
4 כפות פירורי לחםמתובלים - הוראות הכנה בסוף המתכון
אופן הכנה
- במחבת גדולה יוצקים 4 כפות שמן זית, מוסיפים שיני שום חתוכות ורק אז מדליקים את האש - זה ימנע מהשום להישרף ושמן יקבל טעמי שום נפלאים.
- כשהשמן חם והשום כבר מעט מטוגן מוסיפים את העגבניות, את הצ’ילי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מעט מעט סוכר, כפית מלח גס (אפשר גם דק), פלפל שחור ואת הבזיליקום, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק’ על אש קטנה/ בינונית.
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים מומלחים היטב. מסננים ושומרים מעט ממי בישול הפסטה למקרה שנרצה לדלדל מעט את הרוטב.
- מכניסים את הפסטה המוכנה לתוך הרוטב, במידה ורוצים אפשר להוסיף קצת ממי הבישול אבל זה לא חובה.
- מגישים בצלחות הגשה אישיות ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת מעל. ועוד קצת בצד! הכי טעים פרמזן.
- אפשר לשדרג את הפסטה ולהכין במחבת נפרדת פירורי לחם קריספיים מתובלים: מטגנים פירורי לחם בשמן זית עם מעט שום קצוץ, יחד עם מעט פטרוזיליה/ בזיליקום, ממליחים ומפלפלים. כשפירורי הלחם זהובים וספגו את כל הטעמים מורידים מהאש, מפזרים על הפסטה ומגישים. זה נותן עוד מרקם ועוד טעם שומי נפלא (רק זכרו להכין את פירורי הלחם בסמוך להגשה שלא יהיו מושיים).
אופן הכנה
- במחבת גדולה יוצקים 4 כפות שמן זית, מוסיפים שיני שום חתוכות ורק אז מדליקים את האש - זה ימנע מהשום להישרף ושמן יקבל טעמי שום נפלאים.
- כשהשמן חם והשום כבר מעט מטוגן מוסיפים את העגבניות, את הצ’ילי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מעט מעט סוכר, כפית מלח גס (אפשר גם דק), פלפל שחור ואת הבזיליקום, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דק’ על אש קטנה/ בינונית.
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן במים מומלחים היטב. מסננים ושומרים מעט ממי בישול הפסטה למקרה שנרצה לדלדל מעט את הרוטב.
- מכניסים את הפסטה המוכנה לתוך הרוטב, במידה ורוצים אפשר להוסיף קצת ממי הבישול אבל זה לא חובה.
- מגישים בצלחות הגשה אישיות ומפזרים גבינת פרמזן מגורדת מעל. ועוד קצת בצד! הכי טעים פרמזן.
- אפשר לשדרג את הפסטה ולהכין במחבת נפרדת פירורי לחם קריספיים מתובלים: מטגנים פירורי לחם בשמן זית עם מעט שום קצוץ, יחד עם מעט פטרוזיליה/ בזיליקום, ממליחים ומפלפלים. כשפירורי הלחם זהובים וספגו את כל הטעמים מורידים מהאש, מפזרים על הפסטה ומגישים. זה נותן עוד מרקם ועוד טעם שומי נפלא (רק זכרו להכין את פירורי הלחם בסמוך להגשה שלא יהיו מושיים).
הערות
- לגרסה טבעונית - השמיטו את הפרמזן!
הערות
- לגרסה טבעונית - השמיטו את הפרמזן!