טארט טאטן – מתוקים ותפוחים הם סוג של נחמה

בתקופה שצריך דברים מנחמים יעל טל מביאה לכם מתכון לטארט טאטן מתפוחי גולדן דלישס, עוגה נימוחה, טעימה עם שכבת סוכר מקורמל שמוסיף את הקראנץ' הכיפי בביס
בתקופה שצריך דברים מנחמים יעל טל מביאה לכם מתכון לטארט טאטן מתפוחי גולדן דלישס, עוגה נימוחה, טעימה עם שכבת סוכר מקורמל שמוסיף את הקראנץ' הכיפי בביס
  • יעל טל
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    4306
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4305.6 קק״ל 4305.6 קק״ל
    פחמימות 598.1 גרם 598.1 גרם
    שומן 169.6 גרם 169.6 גרם
    נתרן 1016.5 מ״ג 1016.5 מ״ג
    חלבון 32.6 גרם 32.6 גרם
    סיבים תזונתיים 59.9 גרם 59.9 גרם
    שומן רווי 101.6 גרם 101.6 גרם
    כולסטרול 714.7 מ״ג 714.7 מ״ג
    סידן 288.5 מ״ג 288.5 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 2790.7 מ״ג 2790.7 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    4306
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4305.6 קק״ל 4305.6 קק״ל
    פחמימות 598.1 גרם 598.1 גרם
    שומן 169.6 גרם 169.6 גרם
    נתרן 1016.5 מ״ג 1016.5 מ״ג
    חלבון 32.6 גרם 32.6 גרם
    סיבים תזונתיים 59.9 גרם 59.9 גרם
    שומן רווי 101.6 גרם 101.6 גרם
    כולסטרול 714.7 מ״ג 714.7 מ״ג
    סידן 288.5 מ״ג 288.5 מ״ג
    ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 2790.7 מ״ג 2790.7 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות תפוחים
יעל טל
X

9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


בצק

תפוחים

קרמל


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח והווניל ומערבבים ערבוב קצר עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר בצק. מוציאים מהקערה ומגבשים לגוש בצק מגובש. מכניסים למקרר.
  2. קולפים את התפוחים, וחותכים לרבעים.
  3. ממלאים קערה במים וסוחטים את הלימון (מכניסים את חצי הלימון אחרי הסחיטה לקערת המים). מכניסים את רבעי התפוחים לקערת מי הלימון בכדי שלא ישחירו.
  4. מכינים את הקרמל: מחממים את הסוכר במחבת שאפשר להכניס לתנור (קוטר 24 או 26) ומנערים את המחבת מדי פעם (לא מערבבים בכף). כשהסוכר מזהיב מוסיפים את החמאה (בזהירות) וממשיכים לבשל יחד (מנערים מדי פעם את המחבת) עד שהקרמל מגיע לצבע חום. מסירים מהאש.
  5. מסדרים את התפוחים בזהירות רבה (הקרמל חם מאד!) בצורה מעגלית וצמודים זה לזה (כאילו נשענים זה על זה) ומחזירים לבישול על להבה בינונית לעוד 5-7 דקות.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  7. מרדדים את הבצק, מורידים את המחבת מהאש. מכסים את המחבת בשכבה של בצק (את השוליים מכניסים פנימה, לתוך המחבת) ומעבירים את המחבת לתנור לכחצי שעה (עד שהבצק אפוי ומצבעו הופך זהוב ויפה).
  8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.
  9. הכי כיף להגיש עם גלידת וניל או קרם פרש.

    מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. צילום: יעל טל
    מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. טא-דא-םםםם!


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט טאטן – מתוקים ותפוחים הם סוג של נחמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    רוני

    גולדן דלישס הם צהובים ולא אדומים. לאילו תפוחים התכוונת?

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להשתמש בכל תפוח שאוהבים בעדיפות לחמוצים.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות