טארט טאטן – מתוקים ותפוחים הם סוג של נחמה
בתקופה שצריך דברים מנחמים יעל טל מביאה לכם מתכון לטארט טאטן מתפוחי גולדן דלישס, עוגה נימוחה, טעימה עם שכבת סוכר מקורמל שמוסיף את הקראנץ' הכיפי בביס
בתקופה שצריך דברים מנחמים יעל טל מביאה לכם מתכון לטארט טאטן מתפוחי גולדן דלישס, עוגה נימוחה, טעימה עם שכבת סוכר מקורמל שמוסיף את הקראנץ' הכיפי בביס
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4305.6 קק״ל 4305.6 קק״לפחמימות 598.1 גרם 598.1 גרםשומן 169.6 גרם 169.6 גרםנתרן 1016.5 מ״ג 1016.5 מ״גחלבון 32.6 גרם 32.6 גרםסיבים תזונתיים 59.9 גרם 59.9 גרםשומן רווי 101.6 גרם 101.6 גרםכולסטרול 714.7 מ״ג 714.7 מ״גסידן 288.5 מ״ג 288.5 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 2790.7 מ״ג 2790.7 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות4306
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4305.6 קק״ל 4305.6 קק״לפחמימות 598.1 גרם 598.1 גרםשומן 169.6 גרם 169.6 גרםנתרן 1016.5 מ״ג 1016.5 מ״גחלבון 32.6 גרם 32.6 גרםסיבים תזונתיים 59.9 גרם 59.9 גרםשומן רווי 101.6 גרם 101.6 גרםכולסטרול 714.7 מ״ג 714.7 מ״גסידן 288.5 מ״ג 288.5 מ״גברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 2790.7 מ״ג 2790.7 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 2.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4306 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
תפוחים
-
12 תפוחי עץ אדומים בינונייםרצוי מסוג גולדן דלישס
-
1 1/2 ליטר מים
-
1/2 לימון בינוני
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח והווניל ומערבבים ערבוב קצר עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר בצק. מוציאים מהקערה ומגבשים לגוש בצק מגובש. מכניסים למקרר.
- קולפים את התפוחים, וחותכים לרבעים.
- ממלאים קערה במים וסוחטים את הלימון (מכניסים את חצי הלימון אחרי הסחיטה לקערת המים). מכניסים את רבעי התפוחים לקערת מי הלימון בכדי שלא ישחירו.
- מכינים את הקרמל: מחממים את הסוכר במחבת שאפשר להכניס לתנור (קוטר 24 או 26) ומנערים את המחבת מדי פעם (לא מערבבים בכף). כשהסוכר מזהיב מוסיפים את החמאה (בזהירות) וממשיכים לבשל יחד (מנערים מדי פעם את המחבת) עד שהקרמל מגיע לצבע חום. מסירים מהאש.
- מסדרים את התפוחים בזהירות רבה (הקרמל חם מאד!) בצורה מעגלית וצמודים זה לזה (כאילו נשענים זה על זה) ומחזירים לבישול על להבה בינונית לעוד 5-7 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק, מורידים את המחבת מהאש. מכסים את המחבת בשכבה של בצק (את השוליים מכניסים פנימה, לתוך המחבת) ומעבירים את המחבת לתנור לכחצי שעה (עד שהבצק אפוי ומצבעו הופך זהוב ויפה).
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.
- הכי כיף להגיש עם גלידת וניל או קרם פרש.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה, אבקת הסוכר, המלח והווניל ומערבבים ערבוב קצר עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר בצק. מוציאים מהקערה ומגבשים לגוש בצק מגובש. מכניסים למקרר.
- קולפים את התפוחים, וחותכים לרבעים.
- ממלאים קערה במים וסוחטים את הלימון (מכניסים את חצי הלימון אחרי הסחיטה לקערת המים). מכניסים את רבעי התפוחים לקערת מי הלימון בכדי שלא ישחירו.
- מכינים את הקרמל: מחממים את הסוכר במחבת שאפשר להכניס לתנור (קוטר 24 או 26) ומנערים את המחבת מדי פעם (לא מערבבים בכף). כשהסוכר מזהיב מוסיפים את החמאה (בזהירות) וממשיכים לבשל יחד (מנערים מדי פעם את המחבת) עד שהקרמל מגיע לצבע חום. מסירים מהאש.
- מסדרים את התפוחים בזהירות רבה (הקרמל חם מאד!) בצורה מעגלית וצמודים זה לזה (כאילו נשענים זה על זה) ומחזירים לבישול על להבה בינונית לעוד 5-7 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק, מורידים את המחבת מהאש. מכסים את המחבת בשכבה של בצק (את השוליים מכניסים פנימה, לתוך המחבת) ומעבירים את המחבת לתנור לכחצי שעה (עד שהבצק אפוי ומצבעו הופך זהוב ויפה).
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה.
- הכי כיף להגיש עם גלידת וניל או קרם פרש.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
גולדן דלישס הם צהובים ולא אדומים. לאילו תפוחים התכוונת?
ניתן להשתמש בכל תפוח שאוהבים בעדיפות לחמוצים.
קטגוריות
- אוכל צרפתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זוגית
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- ט"ו בשבט
- מארחים
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתארחים
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים לראש השנה
- מתכונים לשבת
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- עוגות
- עוגות לראש השנה
- עוגות תפוחים
- פאי וטארט (מתוקים)
- קינוחים
- קינוחים לראש השנה