סנו רקע

טארט שזיפים לסיום הקיץ!

טארט שזיפים לניצול מושלם של פירות סוף העונה! תחתית בצק פריך, מילוי קרם שקדים ומעל פרוסות דקות של שזיפים חמצמצים ומתוקים
טארט שזיפים לניצול מושלם של פירות סוף העונה! תחתית בצק פריך, מילוי קרם שקדים ומעל פרוסות דקות של שזיפים חמצמצים ומתוקים
  • שרית נובק
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    5880
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5879.8 קק״ל 5879.8 קק״ל
    פחמימות 431.5 גרם 431.5 גרם
    שומן 374.6 גרם 374.6 גרם
    נתרן 626.1 מ״ג 626.1 מ״ג
    חלבון 100.1 גרם 100.1 גרם
    סיבים תזונתיים 36.1 גרם 36.1 גרם
    שומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרם
    כולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״ג
    סידן 756.7 מ״ג 756.7 מ״ג
    ברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 2572.8 מ״ג 2572.8 מ״ג
    אבץ 11.0 מ״ג 11.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    5880
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5879.8 קק״ל 5879.8 קק״ל
    פחמימות 431.5 גרם 431.5 גרם
    שומן 374.6 גרם 374.6 גרם
    נתרן 626.1 מ״ג 626.1 מ״ג
    חלבון 100.1 גרם 100.1 גרם
    סיבים תזונתיים 36.1 גרם 36.1 גרם
    שומן רווי 112.3 גרם 112.3 גרם
    כולסטרול 1378.2 מ״ג 1378.2 מ״ג
    סידן 756.7 מ״ג 756.7 מ״ג
    ברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״ג
    אשלגן 2572.8 מ״ג 2572.8 מ״ג
    אבץ 11.0 מ״ג 11.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
שרית נובק
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קרם שקדים

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק לקלתית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את הקמח, החמאה, המלח ואבקת הסוכר עד שמתקבלים פירורים דקים.
  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. אוספים את הבצק בידיים לכדור, משטחים לצורת פיתה, עוטפים בסנו סושי - שקיות זיפר  M ומקררים כבמשך כ-30 דקות.
  4. לאחר הקירור מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו על משטח מקומח לעלה דק.
  5. מרפדים תבנית פאי בבצק המרודד.
  6. מחוררים את התחתית בעזרת מזלג ומכניסים להקפאה למשך 15 דקות.
  7. בינתיים מכינים את קרם השקדים: במיקסר מערבלים היטב את החמאה, הסוכר, המלח וגרידת הלימון.
  8. מוסיפים את הקורנפלור ואת השקדים הטחונים ומערבבים.
  9. מוסיפים גם את הביצים ומערבלים היטב.
  10. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
  11. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ואופים אפיה עיוורת. לוקחים סנו סושי- נייר אפייה טבעי ומקמטים אותו.

    טארט שזיפים 1
    מניחים על נייר האפייה קטניות לאפייה עיוורת

  12. פותחים את נייר האפיה מחדש ומצמידים לקלתית מבפנים.
  13. מניחים על נייר האפייה משקולות אפיה (אפשר להשתמש בקטניות מיובשות) ואופים בתנור במשך כ-15 דקות.
  14. מוציאים את הקלתית מהתנור ומסירים את נייר האפיה והמשקולות.
  15. ממלאים את הקלתית האפויה בקרם השקדים.
  16. פורסים את חצאי השזיפים לפרוסות דקיקות ומסדרים מעל לקרם.
  17. אופים בתנור במשך 30-35 דקות עד שהקרם שמבצבץ מבין השזיפים מזהיב.
  18. מוציאים את הטארט מהתנור ומצננים אותו לטמפרטורת החדר.
  19. זורים מלמעלה מעט אבקת סוכר ומגישים פושר.

    טארט שזיפים 4
    טארט שזיפים. צילום: שרית נובק


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט שזיפים לסיום הקיץ!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות