מתכון של אלון שבו לעוגת טירמיסו שאפשר להכין מראש
- אלון שבו
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 313.2 קק״ל 3131.9 קק״לפחמימות 39.0 גרם 390.2 גרםשומן 12.6 גרם 125.8 גרםנתרן 17.6 מ״ג 175.8 מ״גחלבון 2.2 גרם 22.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.3 גרםשומן רווי 7.8 גרם 78.1 גרםכולסטרול 43.3 מ״ג 433.2 מ״גסידן 17.3 מ״ג 173.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 33.4 מ״ג 334.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות313
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 313.2 קק״ל 3131.9 קק״לפחמימות 39.0 גרם 390.2 גרםשומן 12.6 גרם 125.8 גרםנתרן 17.6 מ״ג 175.8 מ״גחלבון 2.2 גרם 22.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.3 גרםשומן רווי 7.8 גרם 78.1 גרםכולסטרול 43.3 מ״ג 433.2 מ״גסידן 17.3 מ״ג 173.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 33.4 מ״ג 334.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.7 מ״גסגור
הקינוח האהוב עליי ביותר הוא טירמיסו. מאז שהתחלתי להכין אותו בעצמי הבנתי למעשה כמה הוא פשוט להכנה ואיך ניתן לשדרג ולהכין אותו בהתאם לטעם האישי שלכם. הפלוס הגדול הוא שהטירמיסו משתבח ככל שהוא ממתין יותר זמן במקרר – הבישקוטי מתרככים והקרם סופג את כל הטעמים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 313 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
1 חבילה בישקוטי
סירופ קפה
-
300גרם או 1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
300מ"ל או 1 1/4 כוסות מים
-
2 מנות אספרסו
-
1 כף ליקר אמרטו
-
1 כף רום
קרם מסקרפונה
-
150 גרם גבינת מסקרפונה
-
150 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
30 גרם סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 ביצה M
-
40 גרם סוכר לבן
קישוט ועיטור
-
2 כפות אבקת קקאו
אופן הכנה
- מכינים את סירופ הקפה: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים. מצננים את הסירופ, מוסיפים את האספרסו, האמרטו והרום ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית עמוקה או כלי מרובע אחר במידות הגדולות ממידות הרינג/התבנית.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו בלון את המסקרפונה, השמנת המתוקה, הסוכר והווניל לקציפה יציבה. מעבירים את הקציפה לקערה גדולה ומשהים במקרר.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצה והסוכר במשך 5 דקות לקציפה תפוחה ובהירה.
- מקפלים בזהירות את קציפת הביצים לתוך קציפת המסקרפונה לתערובת אחידה.
- אם משתמשים ברינג, מניחים אותו על משטח ישר ויציב עם נייר אפייה, או על כלי ההגשה. טובלים את הבישקוטי בסירופ הקפה משני הצדדים. מעבירים מיד לתוך הרינג/התבנית ומסדרים בצורה צפופה בשכבה אחת.
- מעבירים 1/2 מהקרם לתוך הרינג/התבנית ומפלסים אותו בעזרת פלטה. טובלים את הבישקוטי בסירופ הקפה משני הצדדים ומניחים מיד על שכבת הקרם. מסדרים שכבה צפופה נוספת.
- מעבירים את יתרת הקרם לתוך הרינג/התבנית ומפלסים בעזרת הפלטה. מצננים במקרר. לקראת ההגשה מעבירים סכין בדפנות הרינג ומחלצים אותו בזהירות.
- בעזרת מסננת קטנה מפזרים את אבקת הקקאו בנדיבות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את סירופ הקפה: מביאים לרתיחה בסיר את הסוכר והמים. מצננים את הסירופ, מוסיפים את האספרסו, האמרטו והרום ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית עמוקה או כלי מרובע אחר במידות הגדולות ממידות הרינג/התבנית.
- מכינים את הקרם: מקציפים במיקסר עם וו בלון את המסקרפונה, השמנת המתוקה, הסוכר והווניל לקציפה יציבה. מעבירים את הקציפה לקערה גדולה ומשהים במקרר.
- במיקסר עם וו בלון מקציפים את הביצה והסוכר במשך 5 דקות לקציפה תפוחה ובהירה.
- מקפלים בזהירות את קציפת הביצים לתוך קציפת המסקרפונה לתערובת אחידה.
- אם משתמשים ברינג, מניחים אותו על משטח ישר ויציב עם נייר אפייה, או על כלי ההגשה. טובלים את הבישקוטי בסירופ הקפה משני הצדדים. מעבירים מיד לתוך הרינג/התבנית ומסדרים בצורה צפופה בשכבה אחת.
- מעבירים 1/2 מהקרם לתוך הרינג/התבנית ומפלסים אותו בעזרת פלטה. טובלים את הבישקוטי בסירופ הקפה משני הצדדים ומניחים מיד על שכבת הקרם. מסדרים שכבה צפופה נוספת.
- מעבירים את יתרת הקרם לתוך הרינג/התבנית ומפלסים בעזרת הפלטה. מצננים במקרר. לקראת ההגשה מעבירים סכין בדפנות הרינג ומחלצים אותו בזהירות.
- בעזרת מסננת קטנה מפזרים את אבקת הקקאו בנדיבות ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (17)
האם אפשר להשתמש בגבינת נפוליאון 25% במקום מסקרפונה?
עדיף גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יותר (מסקרפונה היא 40% שומן)
האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת 25% במקום גבינת מסקרפונה?
אפשר, אבל עדיף גבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים יותר
אפשר להקפיא? נראה טעים מאד
הבישקוטי הספוג ברוטב לא יישמר טוב במקפיא, לכן לא מומלץ להקפיא. אפשר לשמור במקרר במשך מס’ ימים.