בטעם ילדות: עוגת שוקולד של יומולדת!
בכל בית צריך מתכון לעוגת שוקולד פרווה שמתאימה במיוחד לימי הולדת! עוגת שוקולד קלאסית אהובה ביותר על ילדים, עם קרם שוקולד וקישוטי סוכריות, קוקוס או מה שאוהבים
בכל בית צריך מתכון לעוגת שוקולד פרווה שמתאימה במיוחד לימי הולדת! עוגת שוקולד קלאסית אהובה ביותר על ילדים, עם קרם שוקולד וקישוטי סוכריות, קוקוס או מה שאוהבים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 361.1 קק״ל 7222.2 קק״לפחמימות 37.0 גרם 740.3 גרםשומן 21.5 גרם 430.3 גרםנתרן 221.0 מ״ג 4419.2 מ״גחלבון 5.1 גרם 102.7 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 36.4 גרםשומן רווי 9.6 גרם 191.9 גרםכולסטרול 89.1 מ״ג 1781.4 מ״גסידן 27.4 מ״ג 548.6 מ״גברזל 1.9 מ״ג 38.7 מ״גאשלגן 177.7 מ״ג 3554.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 18.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות361
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 361.1 קק״ל 7222.2 קק״לפחמימות 37.0 גרם 740.3 גרםשומן 21.5 גרם 430.3 גרםנתרן 221.0 מ״ג 4419.2 מ״גחלבון 5.1 גרם 102.7 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 36.4 גרםשומן רווי 9.6 גרם 191.9 גרםכולסטרול 89.1 מ״ג 1781.4 מ״גסידן 27.4 מ״ג 548.6 מ״גברזל 1.9 מ״ג 38.7 מ״גאשלגן 177.7 מ״ג 3554.8 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 18.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 361 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת שוקולד
-
300 גרם שוקולד מריר
-
300 גרם מזולה – ללא תוספת מלח
-
6 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
1 כף חומץ 5%
-
1 קורט מלח דק
-
1 1/2 כוסות קמח תופח
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
ציפוי שוקולד
-
150 גרם שוקולד מריר
-
40 גרם מזולה – ללא תוספת מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- שוברים את השוקולד וממיסים יחד עם המרגרינה באמבט בן מארי תוך כדי ערבוב. מקררים מעט את התערובת.
- בינתיים מקציפים בקערת מיקסר את הביצים במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר, חלק ומעט תפוח.
- מוסיפים לקערה את השוקולד שהתקרר ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עם מרית ונזהרים לא לשבור את קצף הביצים.
- בעדינות מוסיפים לקערת את הקמח, אבקת הסודה, הווניל, החומץ והמלח, מערבבים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה.
- מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ושופכים לתוכה את בלילת העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים בתכנית טורבו כ-40 דקות. בודקים את העוגה אחרי חצי שעה בעזרת קיסם. העוגה מוכנה כאשר ישנם פירורים לחים על הקיסם, אל תייבשו אותה למוות!
- מכינים את קרם השוקולד: באמבט בן מארי ממיסים את השוקולד ואת המרגרינה תוך כדי ערבוב. שופכים על העוגה את הרוטב החם.
- מקשטים בסוכריות או בקוקוס או בכל מה שאוהבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
- שוברים את השוקולד וממיסים יחד עם המרגרינה באמבט בן מארי תוך כדי ערבוב. מקררים מעט את התערובת.
- בינתיים מקציפים בקערת מיקסר את הביצים במהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר, חלק ומעט תפוח.
- מוסיפים לקערה את השוקולד שהתקרר ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עם מרית ונזהרים לא לשבור את קצף הביצים.
- בעדינות מוסיפים לקערת את הקמח, אבקת הסודה, הווניל, החומץ והמלח, מערבבים בתנועות קיפול עד שהתערובת אחידה.
- מצפים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ושופכים לתוכה את בלילת העוגה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני ואופים בתכנית טורבו כ-40 דקות. בודקים את העוגה אחרי חצי שעה בעזרת קיסם. העוגה מוכנה כאשר ישנם פירורים לחים על הקיסם, אל תייבשו אותה למוות!
- מכינים את קרם השוקולד: באמבט בן מארי ממיסים את השוקולד ואת המרגרינה תוך כדי ערבוב. שופכים על העוגה את הרוטב החם.
- מקשטים בסוכריות או בקוקוס או בכל מה שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
יש עוגות עם פחות שוקולד,היגענו לכמעט לחצי קילו! וכמה מרגרינה !?ממש רעל
היי יוליה, יש עוגות שוקולד שונות עם מרכיבים שונים, ניתן לבחור את העוגה שנראית לכם הכי מתאימה:
https://foody.co.il/category/%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%97%d7%99%d7%9d/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93/