טרבדוס: מאפים מתוקים ממולאים אגוזים מהמטבח התורכי
מאפים מתוקים משגעים מהמטבח התורכי - טרבדוס. מאפים אישיים במילוי אגוזים, פיסטוקים, קינמון וגרידת לימון, טבולים בסירופ מתוק. קינוח פרווה שמתאים לכל ארוחה!
מאפים מתוקים משגעים מהמטבח התורכי - טרבדוס. מאפים אישיים במילוי אגוזים, פיסטוקים, קינמון וגרידת לימון, טבולים בסירופ מתוק. קינוח פרווה שמתאים לכל ארוחה!
- דניאל עמית
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 599.1 קק״ל 4793.1 קק״לפחמימות 76.8 גרם 614.4 גרםשומן 30.0 גרם 239.6 גרםנתרן 29.4 מ״ג 235.2 מ״גחלבון 7.9 גרם 63.6 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.7 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.5 מ״ג 356.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 160.6 מ״ג 1284.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות599
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 599.1 קק״ל 4793.1 קק״לפחמימות 76.8 גרם 614.4 גרםשומן 30.0 גרם 239.6 גרםנתרן 29.4 מ״ג 235.2 מ״גחלבון 7.9 גרם 63.6 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.7 גרםשומן רווי 6.0 גרם 48.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 44.5 מ״ג 356.3 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 160.6 מ״ג 1284.6 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 599 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 כוסות קמח לבן
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
100 גרם מחמאהקרה, חתוכה לקוביות
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כוס מים
מלית
-
100 גרם אגוזי מלךטחונים גס, או אגוז אחר שאוהבים
-
50 גרם פיסטוקים קלוייםטחונים גס, אפשר לשחק ביחסים של האגוזים לפי מה שאוהבים במסגרת ה-150 גרם
-
0.33 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קינמון טחון
-
2 טיפות מי ורדים
-
1 לימון בינוניגרידת הקליפה בלבד
סירופ
-
1 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס מים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כף מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר, סוכר מים וקינמון ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך. מצננים ומכניסים למקרר.
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים למיקסר, לשים עד שהבצק מתגבש.
- מקמחים משטח עבודה יוצרים כדור ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח טוב לעלה דק מאוד.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס, מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לירח מהדקים את הקצוות.
- מקפלים כלפי מעלה את שתי הקצוות של הירח כך שיהיה לנו צורה של פרצוף מחייך.
- עוברים עם מזלג להידוק הקצוות ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 15 דקות - הזהרו מאפיית יתר!
- מוציאים את המאפים מהתנור ונותנים להם להתקרר 5 דקות.
- טובלים בסירופ הקר - את הסירופ שנשאר מפזרים מעל הטרבדוס, את שארית האגוזים מפזרים מסביב.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: שמים בסיר, סוכר מים וקינמון ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהנוזל מסמיך. מצננים ומכניסים למקרר.
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל החומרים למיקסר, לשים עד שהבצק מתגבש.
- מקמחים משטח עבודה יוצרים כדור ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.
- מכינים את המילוי: בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח טוב לעלה דק מאוד.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס, מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול, סוגרים לירח מהדקים את הקצוות.
- מקפלים כלפי מעלה את שתי הקצוות של הירח כך שיהיה לנו צורה של פרצוף מחייך.
- עוברים עם מזלג להידוק הקצוות ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה של 15 דקות - הזהרו מאפיית יתר!
- מוציאים את המאפים מהתנור ונותנים להם להתקרר 5 דקות.
- טובלים בסירופ הקר - את הסירופ שנשאר מפזרים מעל הטרבדוס, את שארית האגוזים מפזרים מסביב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן