יהודית מורחיים מגישה: עוגת תפוחים בחושה ומתוקה
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 424.3 קק״ל 4243.5 קק״לפחמימות 64.9 גרם 649.4 גרםשומן 22.1 גרם 220.9 גרםנתרן 536.9 מ״ג 5369.0 מ״גחלבון 7.1 גרם 71.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 12.5 גרם 124.7 גרםכולסטרול 137.8 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 21.7 מ״ג 216.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 72.9 מ״ג 729.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות424
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 424.3 קק״ל 4243.5 קק״לפחמימות 64.9 גרם 649.4 גרםשומן 22.1 גרם 220.9 גרםנתרן 536.9 מ״ג 5369.0 מ״גחלבון 7.1 גרם 71.0 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.8 גרםשומן רווי 12.5 גרם 124.7 גרםכולסטרול 137.8 מ״ג 1378.2 מ״גסידן 21.7 מ״ג 216.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 72.9 מ״ג 729.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 5.1 מ״גסגור
המתכון הבא עובר במשפחה שלי כבר דורות, ואין אחד במשפחה שלא גדל על הניחוחות המתוקים שלו – עוגת תפוחים בחושה משגעת, קלה ומלאה בטעמים, שנותנת מיד תחושה של בית. בראש השנה, החג הקלאסי לאפיית עוגת תפוח עץ בחושה, היא מככבת אצלנו על השולחן, אבל אני אוהבת להכין אותה לאורך כל השנה ובמיוחד כשעדי, הקצינה שלי, חוזרת הביתה לסופ”ש מהצבא. כבר כשהיא פותחת את הדלת, וניחוח התפוחים והקינמון המוכר עוטף אותה, היא מיד מזהה שזו עוגת תפוחים בחושה של סבתא. אולי אני מדמיינת, אבל יש לי תחושה שברגעים האלה אני מקבלת ממנה חיבוק קצת יותר חזק מהרגיל.
חוץ מהטעם, הריח, הרכות והאווריריות, שיגרמו לכם להתענג על כל ביס, אתם תשתגעו מכמה קל ופשוט להכין אותה. תוך 20 דקות הכנה היא נכנסת לתנור, ותוך 40 דקות אפייה – היא כבר מוכנה! אז אם דחיית סיפוקים היא לא הצד החזק שלכם, מצאתם מתכון לעוגת תפוחים בחושה מושלמת. רק אל תשכחו לתת לה להצטנן קצת לפני שאתם שולפים כפיות.
הכמויות במתכון מתאימות ל-2 תבניות אינגליש קייק, אבל אם אתם רוצים שהיא תיראה יותר יפה ומרשימה, אתם יכולים להשתמש בתבנית קוגלהוף או בסיר פלא 26. ואם אתם רוצים לתת לה שדרוג נוסף, אני ממליצה להוסיף לתערובת קצת שוקולד קצוץ שמשדרג ומשביח את הטעם שלה אפילו יותר. אפייה מהנה!
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 424 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכהאו כוס שמן קנולה
-
1 כוס סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%או יוגורט או אשל
-
3כוסות או 350 גרם קמח תופח
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית תמצית וניל
-
או פינק ליידי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל.
- מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת חלקה.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ. אם רוצים ניתן להוסיף כעת שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ’יפס ולערבב.
- יוצקים את התערובת לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה של 40 דקות (בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה) מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה והסוכר, לאחר שנוצר קרם יש לגרד מהצדדים עם מרית גומי.
- מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה וממשיכים לערבל.
- מנפים את הקמח ומוסיפים לתערובת לסירוגין עם השמנת חמוצה, מוסיפים את הקינמון ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת חלקה.
- קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות. מוסיפים בהדרגה את התפוחים לתערובת ובוחשים עם כף עץ. אם רוצים ניתן להוסיף כעת שוקולד קצוץ (בערך 50 גרם) או שוקולד צ’יפס ולערבב.
- יוצקים את התערובת לתבניות ומכניסים לתנור לאפייה של 40 דקות (בודקים עם קיסם עץ אם העוגה אפויה, מכניסים את הקיסם באלכסון אם הוא יוצא נקי העוגה מוכנה) מוציאים מהתנור ומצננים לפני שפורסים מהעוגה המענגת.
תגובות (6)
היי , האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא?
אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח כוסמין מלא ולהוסיף שקית של אבקת אפייה (10 גרם). אם הבלילה יבשה מדי, אפשר להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים או חלב. נשמח לשמוע איך יצא ((: בהצלחה!
מעולה , תודה רבה. אעדכן בשמחה (:
מתכון נהדר לעוגת תפוחים הכנתי אתמול וניגמרהה
צודקת לגמרי! עוגה מעולה! שמחים שנהנית ממנה ותודה על התגובה (:
איזה כיף! נראה וואוו כרגיל! תודה (: