כבד עוף מוקפץ עם בצל ברוטב דבש ובלסמי בקדאיף
תחתיות קדאיף זהובות במילוי כבד עוף מוקפץ ברוטב בלסמי ודבש - מנה שתככב בשולחן כמנת פתיחה מטריפה שתגרום לכולם לרצות ממנה עוד.
תחתיות קדאיף זהובות במילוי כבד עוף מוקפץ ברוטב בלסמי ודבש - מנה שתככב בשולחן כמנת פתיחה מטריפה שתגרום לכולם לרצות ממנה עוד.
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.7 קק״ל 2875.9 קק״לפחמימות 23.5 גרם 281.8 גרםשומן 12.2 גרם 145.9 גרםנתרן 341.5 מ״ג 4097.9 מ״גחלבון 8.7 גרם 104.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.9 גרםשומן רווי 5.3 גרם 64.0 גרםכולסטרול 144.0 מ״ג 1727.5 מ״גסידן 44.0 מ״ג 528.0 מ״גברזל 4.1 מ״ג 48.9 מ״גאשלגן 192.8 מ״ג 2313.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 15.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות240
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 239.7 קק״ל 2875.9 קק״לפחמימות 23.5 גרם 281.8 גרםשומן 12.2 גרם 145.9 גרםנתרן 341.5 מ״ג 4097.9 מ״גחלבון 8.7 גרם 104.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.9 גרםשומן רווי 5.3 גרם 64.0 גרםכולסטרול 144.0 מ״ג 1727.5 מ״גסידן 44.0 מ״ג 528.0 מ״גברזל 4.1 מ״ג 48.9 מ״גאשלגן 192.8 מ״ג 2313.7 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 15.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 240 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתיות קדאיף
-
200 גרם שערות קדאיףטריות, או מופשרות לפי הוראות היצרן
-
100 גרם נטורינה קוקוסמומסת
מלית כבדי עוף
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים סגולים בינונייםפרוסים לחצאי טבעות
-
500 גרם כבדי עוףמוכשר בצלייה
-
1 כף חומץ בלסמי
-
3 כפות דבש
-
1 כפית מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
הגשה
-
1 כוס חומץ בלסמי
-
1 חופן עיריתקצוצה
-
6 יחידות תאנים טריות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- אופים את תחתיות הקדאיף: מערבבים היטב בקערה גדולה את הקדאיף והנטורינה ומסדרים את התערובת בתבנית שקעים ליצירת מעין תחתיות. אופים כ-12 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את המלית: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה ומקפיצים את הבצל הסגול לריכוך. מוסיפים את הכבדים וממשיכים להקפיץ כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את החומץ הבלסמי והדבש, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים וממשיכים להקפיץ עוד 3 דקות.
- מצמצמים את החומץ הבלסמי להגשה: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החומץ הבלסמי ומבשלים כ-5 דקות נוספות לצמצום חלקי.
- מרכיבים את המנה: ממלאים את תחתיות הקדאיף במלית הכבד, מזלפים מעל את הבלסמי המצומצם, מפזרים מעט עירית ומגישים לצד תאנים טריות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- אופים את תחתיות הקדאיף: מערבבים היטב בקערה גדולה את הקדאיף והנטורינה ומסדרים את התערובת בתבנית שקעים ליצירת מעין תחתיות. אופים כ-12 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את המלית: מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה ומקפיצים את הבצל הסגול לריכוך. מוסיפים את הכבדים וממשיכים להקפיץ כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את החומץ הבלסמי והדבש, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים וממשיכים להקפיץ עוד 3 דקות.
- מצמצמים את החומץ הבלסמי להגשה: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החומץ הבלסמי ומבשלים כ-5 דקות נוספות לצמצום חלקי.
- מרכיבים את המנה: ממלאים את תחתיות הקדאיף במלית הכבד, מזלפים מעל את הבלסמי המצומצם, מפזרים מעט עירית ומגישים לצד תאנים טריות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן