כבוש או תרכיז מתקתק ללא חומרים משמרים: הכירו את החושחש
- שי אייזנר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11.2 קק״ל 67.3 קק״לפחמימות 2.4 גרם 14.4 גרםשומן 0.1 גרם 0.6 גרםנתרן 9751.9 מ״ג 58511.7 מ״גחלבון 0.5 גרם 2.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.4 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.1 מ״ג 12.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 48.3 מ״ג 289.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 5 דק׳כולל 7 ימים
-
קלוריות11
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 11.2 קק״ל 67.3 קק״לפחמימות 2.4 גרם 14.4 גרםשומן 0.1 גרם 0.6 גרםנתרן 9751.9 מ״ג 58511.7 מ״גחלבון 0.5 גרם 2.9 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.4 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.1 מ״ג 12.6 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 48.3 מ״ג 289.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
פרי החושחש, שלא הרבה מכירים, הוא בשבילי טעם של ילדות. ליד גן הילדים שהייתי בו, גדל לו עץ ענק והצבע הכתום והעז של פירותיו משך אותי פעם אחר פעם לקטוף אותם ולהכין מהם מיץ שאף אחד שהכרתי לא יכל היה לשתות בגלל טעמו החמוץ בטירוף. אבל אני התמכרתי לארומה המדהימה שלו.
בואו נתחיל עם הסבר קצר על הפרי: חושחש הוא סוג של פרי הדר, תפוז מר שגדל בשפע על עצים המצויים כמעט בכל עיר. הוא חמוץ, יותר לכיוון של לימון, מאוד ארומתי ויש בו הרבה מיץ.
אז בין הרצליה לרעננה, בכביש שעובר ליד הבית שלי יש שדרה של חושחשים שכרגע נמצאים בשיא בשלותם ובמהלך ריצת הבוקר שלי הייתי חייבת לקטוף כמה כדי להכין איתם משהו.
אז הכנתי תרכיז חושחש שזה דבר פשוט מופלא וקליל להכנה. אפשר לשים מעט ממנו בכוס ולהוסיף מים קרים או סודה והמשקה שמתקבל כל כך טעים וממכר שאתם חייבים לנסות. פשוט ערבבו בסיר ליטר מיץ חושחש סחוט טרי (אפשר גם לימון אם אתם מתעקשים) עם 1 ק”ג סוכר לבן. הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו עוד 5 דקות. העבירו את התרכיז לבקבוקי זכוכית והתענוג הזה יישמר לכם במקרר אפילו שנה שלמה בזכות ריכוז הסוכר שבו. זו אחלה מתנה להביא לחברים ופעילות מהנה לעשות עם הילדים. 2 ליטרים של תרכיז לימון שקיבלנו במתנה בשנה שעברה נגמר לנו בדיוק השבוע. לכן עכשיו זה בדיוק הזמן לייצר עוד וליהנות מתרכיז בלי חומרים משמרים ובטעם כל כך מיוחד.
אהבה נוספת אצלנו בבית היא לימון כבוש. לימון כבוש מתאים ומשדרג כל מאכל ברגע.
חושחש כבוש דומה בחמיצותו לזו של הלימון, קליפתו מסיבית והארומה לגמרי שונה ולטעמי הכי טוב לאכול אותו עם דגים!
את פרי החושחש לא ניתן למצוא בחנויות ובסופרים, פשוט צריך לנסות ולמצוא עצים אשר מהם ניתן לקטוף. אם לא מצאתם, ניתן להכין תרכיז ולכבוש גם לימונים או פירות הדר אחרים. ואם אתם ממש רוצים, אשמח לספר לכם איפה אני מוצאת את החושחשים שלי.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 7 ימים | קלוריות 11 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
700 גרם חושחש
-
3 שיני שוםקלופות
-
150 גרם מלח גס
-
3 פלפלי צ'ילי אדומים בינוניים
-
1/2 כוס מיץ חושחשמ-3 חושחשים שטופים היטב
אופן הכנה
- חותכים את החושחשים לקוביות בגודל של 2 על 2 ס”מ ומנקים מחרצנים.
- בקערה מערבבים את החושחשים עם 150 גרם מלח.
- מסדרים בצנצנת את החושחש בשכבות ובין לבין מוסיפים פלפל חריף ושיני שום.
- דוחסים קלות את תכולת הצנצנת וסוגרים במכסה ל-24 שעות.
- כעבור 24 שעות החושחשים יוציאו נוזלים מהמפגש עם המלח ורוב הצנצנת שלכם תתמלא בנוזלים.
- משלימים במיץ החושחש הסחוט וממלאים כמעט עד הסוף. משאירים מקום לצקת שכבה דקה של שמן ניטרלי (ענבים/חמניות/תירס).
- החושחש יהיה טוב לאכילה כבר אחרי שבוע. התחילו לטעום עם מזלג (נקי כמובן) והחליטו מתי זה מוכן לפי טעמכם האישי.
- יהיו הבדלים בטעם וברמת הכבישה אחרי שבוע ואחרי חודש. כשהחושחש מוכן לטעמכם, מעבירים למקרר.
אופן הכנה
- חותכים את החושחשים לקוביות בגודל של 2 על 2 ס”מ ומנקים מחרצנים.
- בקערה מערבבים את החושחשים עם 150 גרם מלח.
- מסדרים בצנצנת את החושחש בשכבות ובין לבין מוסיפים פלפל חריף ושיני שום.
- דוחסים קלות את תכולת הצנצנת וסוגרים במכסה ל-24 שעות.
- כעבור 24 שעות החושחשים יוציאו נוזלים מהמפגש עם המלח ורוב הצנצנת שלכם תתמלא בנוזלים.
- משלימים במיץ החושחש הסחוט וממלאים כמעט עד הסוף. משאירים מקום לצקת שכבה דקה של שמן ניטרלי (ענבים/חמניות/תירס).
- החושחש יהיה טוב לאכילה כבר אחרי שבוע. התחילו לטעום עם מזלג (נקי כמובן) והחליטו מתי זה מוכן לפי טעמכם האישי.
- יהיו הבדלים בטעם וברמת הכבישה אחרי שבוע ואחרי חודש. כשהחושחש מוכן לטעמכם, מעבירים למקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
איפה יש??????
איפה יש מה?
לא מצאתי בשום מקום:(
היי שירה, בעונה החושחש נמצא ממש בכל מקום. אולי שווה לשאול ירקן שאת מכירה או מישהו שמלקט בערים וכך תוכלי למצוא