כדורי סושי צמחוניים לארוחה יפנית
מארחים חברים לארוחה יפנית וחסרה לכם מנה ראשונה? שי-לי ליפא מכינה כדורי סושי צמחוניים וטבעוניים עם אורז מתקתק והמון ירקות. מגישים עם רוטב סויה ונהנים
מארחים חברים לארוחה יפנית וחסרה לכם מנה ראשונה? שי-לי ליפא מכינה כדורי סושי צמחוניים וטבעוניים עם אורז מתקתק והמון ירקות. מגישים עם רוטב סויה ונהנים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 20.5 קק״ל 491.7 קק״לפחמימות 2.0 גרם 48.0 גרםשומן 1.0 גרם 24.9 גרםנתרן 136.0 מ״ג 3263.9 מ״גחלבון 0.5 גרם 11.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.9 גרםשומן רווי 0.2 גרם 5.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.2 מ״ג 124.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 38.2 מ״ג 915.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות21
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 20.5 קק״ל 491.7 קק״לפחמימות 2.0 גרם 48.0 גרםשומן 1.0 גרם 24.9 גרםנתרן 136.0 מ״ג 3263.9 מ״גחלבון 0.5 גרם 11.1 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 10.9 גרםשומן רווי 0.2 גרם 5.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.2 מ״ג 124.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.5 מ״גאשלגן 38.2 מ״ג 915.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 21 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
1 כף שמן קנולה
-
1 בצל קטן
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 שיני שום
-
1 גזר בינוני
-
1/2 חבילה פטריות שמפיניון
-
1/2 פלפל אדום בינוני
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1/4 צרור עירית
-
2 כפות שומשום
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
- מבשלים את האורז: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. מצננים 15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
- בינתיים מכינים את הירקות: קוצצים דק את הבצל, הג’ינג’ר, השום והעירית. חותכים את הגזר, הפטריות, הפלפל האדום והפלפל צ’ילי לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים ג’ינג’ר, שום, גזר, פטריות, פלפל אדום ופלפל צ’ילי ומאדים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מסירים מהלהבה. מוסיפים עירית ושומשום ומערבבים. מצננים היטב (חשוב לצנן את הירקות היטב לפני שמוסיפים אותם לאורז הדביק).
- מכינים את הכדורים: מערבבים את האורז הדביק עם הירקות. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ ומגישים עם רוטב סויה.
אופן הכנה
- מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
- מבשלים את האורז: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. מצננים 15 דקות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
- בינתיים מכינים את הירקות: קוצצים דק את הבצל, הג’ינג’ר, השום והעירית. חותכים את הגזר, הפטריות, הפלפל האדום והפלפל צ’ילי לקוביות קטנות.
- מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים ג’ינג’ר, שום, גזר, פטריות, פלפל אדום ופלפל צ’ילי ומאדים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מסירים מהלהבה. מוסיפים עירית ושומשום ומערבבים. מצננים היטב (חשוב לצנן את הירקות היטב לפני שמוסיפים אותם לאורז הדביק).
- מכינים את הכדורים: מערבבים את האורז הדביק עם הירקות. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ ומגישים עם רוטב סויה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
האורז לא יצא דביק והכדורים התפרקו