כמו בקרואסון רק בעוגת גבינה: עוגת ריקוטה ושקדים!

בניסיון להכין עוגה בהשראת קרואסון השקדים האהוב ליאור שרף הגיע לתוצאה משגעת - עוגת גבינה אפויה עם גבינת ריקוטה, רום ושקדים. והבונוס? היא ללא גלוטן כלל
בניסיון להכין עוגה בהשראת קרואסון השקדים האהוב ליאור שרף הגיע לתוצאה משגעת - עוגת גבינה אפויה עם גבינת ריקוטה, רום ושקדים. והבונוס? היא ללא גלוטן כלל
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    823
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 823.3 קק״ל 4939.6 קק״ל
    פחמימות 80.7 גרם 484.3 גרם
    שומן 53.4 גרם 320.7 גרם
    נתרן 266.4 מ״ג 1598.2 מ״ג
    חלבון 23.8 גרם 142.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 43.2 גרם
    שומן רווי 14.9 גרם 89.5 גרם
    כולסטרול 253.6 מ״ג 1521.8 מ״ג
    סידן 464.4 מ״ג 2786.3 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 544.2 מ״ג 3265.3 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    823
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 823.3 קק״ל 4939.6 קק״ל
    פחמימות 80.7 גרם 484.3 גרם
    שומן 53.4 גרם 320.7 גרם
    נתרן 266.4 מ״ג 1598.2 מ״ג
    חלבון 23.8 גרם 142.9 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 43.2 גרם
    שומן רווי 14.9 גרם 89.5 גרם
    כולסטרול 253.6 מ״ג 1521.8 מ״ג
    סידן 464.4 מ״ג 2786.3 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    אשלגן 544.2 מ״ג 3265.3 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 16.6 מ״ג
    סגור

החוט מקשר בין בתי הקפה והקונדיטוריות הוא תחום מאפי הבוקר ובתוך כל העולם הרחב הזה, מככב המאפה שכולנו אוהבים לאהוב! קרואסון השקדים!

מדובר בשילוב של קרואסון חמאה עם מילוי קרם שקדים בניחוח רום. ישנם שילובים בתחום הקונדיטוריה שבדומה לחתונה קתולית נועדו לחיות לנצח, דוגמאות רבות לזוגות נשואים: קצפת תותים, גבינה פירורים, שטרודל תפוחים ועוד…

ניסיון פשוט לקחת את המילוי האהוב של קרואסון השקדים וליצור ממנו עוגה הביאה לתוצאה של: עוגת גבינה אפויה, פשוטה להכנה, נימוחה מאוד, טעם של קרואסון שקדים וגם, שימו לב! ללא גלוטן!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגות גבינה
ליאור שרף
X

5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה עם 165 גרם סוכר, תמצית וניל, תמצית רום, תמצית שקדים וגרידת הלימון.
  3. מוסיפים חלמונים בהדרגה (כל פעם אחד) עד הטמעה.
  4. מוסיפים למסת החמאה את השקדים הטחונים והקורנפלור ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את גבינת הריקוטה מערבבים עד לקבלת מסה חלקה ואחידה.
  6. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם יתר הסוכר לקצף יציב מקפלים למסה.
  7. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים שקדים חצויים על פני המסה ואופים כ-40-45 דקות.

    אופים כ-40 דקות. צילום: ליאור שרף
    אופים כ-40 דקות. צילום: ליאור שרף

  8. יש לצנן את העוגה בתבנית למשך כשעה, העוגה נימוחה מאוד.
  9. בוזקים אבקת סוכר, ובתיאבון.
    עוגת ריקוטה, רום ושקדים. צילום: ליאור שרף
    עוגת ריקוטה, רום ושקדים. צילום: ליאור שרף

     


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו בקרואסון רק בעוגת גבינה: עוגת ריקוטה ושקדים!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    לימור עוגיות מרוקאיות

    עוגה מושלמתתת,תודה רבה ❤

    Avatar
    קארין קארין

    אין עוגה טעימה יותר מזו! באחריות!

תגובות (18)

Avatar

    Avatar
    גילי כברה

    היי נשאל כמה פעמים ללא מענה, מה גודל התבנית? זה חשוב כי העוגה גם ככה ללא קמח…

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גילי, אפשר בין 20 ל24 קוטר

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה אלה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות