כנאפה מלוחה שגונבת את ההצגה!
טעמתם כבר כנאפה מלוחה? המנה שהולכת לשגע את כל הבית! שערות קאדיף פריכות וקראנצ'יות עם מלית גבינה וירקות! 5 דקות עבודה ויש לכם מנה משגעת
טעמתם כבר כנאפה מלוחה? המנה שהולכת לשגע את כל הבית! שערות קאדיף פריכות וקראנצ'יות עם מלית גבינה וירקות! 5 דקות עבודה ויש לכם מנה משגעת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.3 קק״ל 2606.0 קק״לפחמימות 28.5 גרם 171.3 גרםשומן 32.8 גרם 196.8 גרםנתרן 371.3 מ״ג 2228.0 מ״גחלבון 9.2 גרם 55.3 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרםשומן רווי 11.6 גרם 69.5 גרםכולסטרול 2.5 מ״ג 15.0 מ״גסידן 89.9 מ״ג 539.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 277.7 מ״ג 1666.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות434
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.3 קק״ל 2606.0 קק״לפחמימות 28.5 גרם 171.3 גרםשומן 32.8 גרם 196.8 גרםנתרן 371.3 מ״ג 2228.0 מ״גחלבון 9.2 גרם 55.3 גרםסיבים תזונתיים 2.7 גרם 16.0 גרםשומן רווי 11.6 גרם 69.5 גרםכולסטרול 2.5 מ״ג 15.0 מ״גסידן 89.9 מ״ג 539.6 מ״גברזל 1.4 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 277.7 מ״ג 1666.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 434 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם שערות קדאיףמופרדות
-
150 גרם מזולה בטעם חמאהמומסת
-
1 גבעול כרישהחתוכה לעיגולים
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לפרוסות דק דק
-
1 פלפל צהוב בינוניחתוך לפרוסות דק דק
-
250 גרם גבינה כחושה “טוב טעם”
-
100 גרם גבינה בולגריתיבשה ומפוררת
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 חופן עיריתקצוצה
-
1 שן שוםכתושה
אופן הכנה
- בקערה שמים את שערות הקדאיף ושופכים מחצית מכמות המזולה. מערבבים היטב כך שכל שערות הקדאיף יהיו עטופות ומשומנות.
- במחבת שמים 2 כפות מזולה מומסת ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים.
- במחבת בקוטר 20 ס”מ שמים שתי כפיות מזולה מומסת ומסדרים שכבה דקה אך אחידה של שערות הקדאיף.
- על השכבה הראשונה מורחים את גבינת הטוב טעם בצורה אחידה, מפוררים את הבולגרית ומוסיפים את הירקות ומכסים עם שערות הקדאיף שנותרו לנו.
- מתחילים לבשל על אש קטנה, כל כמה דקות מוסיפים למחבת מסביב לדקאיף כפית מזולה מידי פעם מרימים קצת את הקדאיף ובודקים שהוא שחום-זהוב.
- לאחר שצד אחד טוגן היטב, מורידים את המחבת מהאש, לוקחים צלחת בקוטר המחבת ומניחים את הצלחת על קדאיף. הופכים את הקדאיף עם המחבת על הצלחת בצורה זהירה.
- שמים שוב כף מזולה על המחבת ומורידים מהצלחת את הקדאיף למחבת לטיגון מצדו השני. גם כאן, מרימים ובודקים שהקדאיף משחים עד המידה הרצויה.
- בסוף הטיגון מורידים את הקדאיף על צלחת הגשה ונהנים. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ועירית ליד.
אופן הכנה
- בקערה שמים את שערות הקדאיף ושופכים מחצית מכמות המזולה. מערבבים היטב כך שכל שערות הקדאיף יהיו עטופות ומשומנות.
- במחבת שמים 2 כפות מזולה מומסת ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים.
- במחבת בקוטר 20 ס”מ שמים שתי כפיות מזולה מומסת ומסדרים שכבה דקה אך אחידה של שערות הקדאיף.
- על השכבה הראשונה מורחים את גבינת הטוב טעם בצורה אחידה, מפוררים את הבולגרית ומוסיפים את הירקות ומכסים עם שערות הקדאיף שנותרו לנו.
- מתחילים לבשל על אש קטנה, כל כמה דקות מוסיפים למחבת מסביב לדקאיף כפית מזולה מידי פעם מרימים קצת את הקדאיף ובודקים שהוא שחום-זהוב.
- לאחר שצד אחד טוגן היטב, מורידים את המחבת מהאש, לוקחים צלחת בקוטר המחבת ומניחים את הצלחת על קדאיף. הופכים את הקדאיף עם המחבת על הצלחת בצורה זהירה.
- שמים שוב כף מזולה על המחבת ומורידים מהצלחת את הקדאיף למחבת לטיגון מצדו השני. גם כאן, מרימים ובודקים שהקדאיף משחים עד המידה הרצויה.
- בסוף הטיגון מורידים את הקדאיף על צלחת הגשה ונהנים. מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה ועירית ליד.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מתכון מעולה! תודה??
קטגוריות
- אוכל ערבי
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- יום האהבה
- יותר בריא ויותר טעים
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים