כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי עם שעועית ירוקה
אין נשנוש אולטימטיבי כמו כנפיים אפויות בתנור ברוטב דביק ומתקתק. ישראל אהרוני מגיש מתכון של כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי עם תוספת של שעועית ירוקה
אין נשנוש אולטימטיבי כמו כנפיים אפויות בתנור ברוטב דביק ומתקתק. ישראל אהרוני מגיש מתכון של כנפיים צלויות ברוטב אסיאתי עם תוספת של שעועית ירוקה
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 769.4 קק״ל 3077.6 קק״לפחמימות 50.0 גרם 199.8 גרםשומן 39.0 גרם 155.9 גרםנתרן 1299.9 מ״ג 5199.4 מ״גחלבון 50.2 גרם 200.7 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 32.0 גרםשומן רווי 11.1 גרם 44.5 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 62.6 מ״ג 250.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 700.9 מ״ג 2803.8 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 14.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות769
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 769.4 קק״ל 3077.6 קק״לפחמימות 50.0 גרם 199.8 גרםשומן 39.0 גרם 155.9 גרםנתרן 1299.9 מ״ג 5199.4 מ״גחלבון 50.2 גרם 200.7 גרםסיבים תזונתיים 8.0 גרם 32.0 גרםשומן רווי 11.1 גרם 44.5 גרםכולסטרול 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גסידן 62.6 מ״ג 250.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.4 מ״גאשלגן 700.9 מ״ג 2803.8 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 14.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 769 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 ק"ג כנפי עוף
-
3 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 כפות סוכר חום כהה
-
3 כפות דבש
-
5 כפות רוטב סויה
-
5 כפות מים
-
2 כפות רוטב הויסין
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית קינמון טחון
-
3 כוכבי אניס קטנים
שעועית ירוקה
-
1 חבילה שעועית ירוקה קפואה
-
1 בצל גדול
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
3 שיני שום
-
2 כפות טחינה גולמית
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות מים
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שמן שומשום
-
2 כפות דבש
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המרינדה: קולפים וקוצצים דק את השום ואת הג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מערבבים את כל המרכיבים של מרינדת הכנפיים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הכנפיים ומעסים אותן עד שתהיינה מצופות היטב מכל הצדדים.
- מניחים את הכנפיים בתבנית שטוחה ורחבה בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.
- אופים בתנור החם במשך 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, בעזרת מלקחיים הופכים את הכנפיים כך שצד העור יפנה כלפי מעלה וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות, שהכנפיים שחומות ומבריקות.
- מכינים את השעועית: שוטפים את השעועית במי ברז כדי שתפשיר קלות.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל, הג’ינג’ר והשום.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קלות בצל, ג’ינג’ר ושום.
- מוסיפים את השעועית ומקפיצים כשתיים-שלוש דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים על השעועית.
- ממשיכים להקפיץ במשך דקה שתיים ומסירים מהאש. מגישים לצד הכנפיים הצלויות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את המרינדה: קולפים וקוצצים דק את השום ואת הג’ינג’ר. אפשר לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- מערבבים את כל המרכיבים של מרינדת הכנפיים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הכנפיים ומעסים אותן עד שתהיינה מצופות היטב מכל הצדדים.
- מניחים את הכנפיים בתבנית שטוחה ורחבה בשכבה אחת, עם העור כלפי מטה.
- אופים בתנור החם במשך 20 דקות.
- לאחר 20 דקות, בעזרת מלקחיים הופכים את הכנפיים כך שצד העור יפנה כלפי מעלה וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות, שהכנפיים שחומות ומבריקות.
- מכינים את השעועית: שוטפים את השעועית במי ברז כדי שתפשיר קלות.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל, הג’ינג’ר והשום.
- מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קלות בצל, ג’ינג’ר ושום.
- מוסיפים את השעועית ומקפיצים כשתיים-שלוש דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים על השעועית.
- ממשיכים להקפיץ במשך דקה שתיים ומסירים מהאש. מגישים לצד הכנפיים הצלויות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן