לא יאומן כי יסופר – טירמיסו ללא ביצים!
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3709.6 קק״ל 3709.6 קק״לפחמימות 105.7 גרם 105.7 גרםשומן 309.4 גרם 309.4 גרםנתרן 752.7 מ״ג 752.7 מ״גחלבון 57.2 גרם 57.2 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 194.1 גרם 194.1 גרםכולסטרול 358.8 מ״ג 358.8 מ״גסידן 608.0 מ״ג 608.0 מ״גברזל 2.5 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 786.0 מ״ג 786.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות3710
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3709.6 קק״ל 3709.6 קק״לפחמימות 105.7 גרם 105.7 גרםשומן 309.4 גרם 309.4 גרםנתרן 752.7 מ״ג 752.7 מ״גחלבון 57.2 גרם 57.2 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 5.3 גרםשומן רווי 194.1 גרם 194.1 גרםכולסטרול 358.8 מ״ג 358.8 מ״גסידן 608.0 מ״ג 608.0 מ״גברזל 2.5 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 786.0 מ״ג 786.0 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 1.7 מ״גסגור
טירמיסו לקוח מהשפה האיטלקית “הרם אותי גבוה” ואכן רק גבוה אפשר להגיע עם עוגה כזו – הקרם הוא ללא ביצים.
אין צורך באפיה, מכינים את המילוי והעוגה כמעט מוכנה. אני יודעת שקשה מאוד לאפות בימים האלה. התנור פועל והמטבח מאוד חם, לכן כדאי מידי פעם להכין עוגות קלילות שאינן צורכות אפייה.
אצלי מאוד אהבו את הטירמיסו! תודה לטועמת הראשית שלי עדילי שאהבה והחמיאה.
כשמכינים את הטירמיסו קוצרים רק מחמאות, אז קדימה השבת בפתח! הכינו ותהנו.
אשמח אם תשתפו אותי בחווית ההכנה – עקבו אחרי גם באינסטגרם
תהנו מסירטונים שאני מציגה על אופן ההכנה.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 3710 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות
-
2חבילות או 400 גרם בישקוטים
-
4 כפות קפה נמס
-
3 כפות סוכר לבן
-
2 כפות ליקר קפהאו ליקר שוקולד או אמרטו או פרנג'ליקו
-
2 כוסות מים רותחים
מלית
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%קרה
-
1 גביע גבינת מסקרפונה
-
1גביע או 250 גרם גבינה לבנה 5%
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
4 כפות אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
קישוט
-
2 כפות אבקת קקאו
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, חצי שקית אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב וקליל אך לא נוקשה.
- בקערה בינונית שמים את גבינת המסקרפונה וגבינה לבנה 5%. מוסיפים אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה.
- מרכיבים: ממסים בקערית עמוקה את אבקת הקפה הנמס, ליקר סוכר ומים רותחים. מערבבים היטב.
- טובלים בעדינות את הבישקוטים בתוך רוטב הקפה, מסדרים את הבישקוטים בשכבה אחידה בתבנית.
- מכסים במחצית מהקרם על גבי הבישקוטים, ומיישרים.
- חוזרים על הפעולות שוב - טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה, מכסים את הקרם בשכבה נוספת של בישקוטים ומצפים בשכבה שנייה של קרם. מיישרים את פניו.
- לקישוט מפדרים (במסננת) אבקת קקאו על פני הטירמיסו.
- מכסים את הטירמיסו בניילון נצמד ושומרים בקירור.
אופן הכנה
- מקציפים במיקסר 2 מיכלי שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, חצי שקית אינסטנט פודינג וניל לקרם יציב וקליל אך לא נוקשה.
- בקערה בינונית שמים את גבינת המסקרפונה וגבינה לבנה 5%. מוסיפים אבקת סוכר וכפית תמצית וניל.
- מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מקפלים את הקצפת בעדינות לתערובת הגבינה.
- מרכיבים: ממסים בקערית עמוקה את אבקת הקפה הנמס, ליקר סוכר ומים רותחים. מערבבים היטב.
- טובלים בעדינות את הבישקוטים בתוך רוטב הקפה, מסדרים את הבישקוטים בשכבה אחידה בתבנית.
- מכסים במחצית מהקרם על גבי הבישקוטים, ומיישרים.
- חוזרים על הפעולות שוב - טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה, מכסים את הקרם בשכבה נוספת של בישקוטים ומצפים בשכבה שנייה של קרם. מיישרים את פניו.
- לקישוט מפדרים (במסננת) אבקת קקאו על פני הטירמיסו.
- מכסים את הטירמיסו בניילון נצמד ושומרים בקירור.
הערות
- אם אתם רוצים לקשט כמו אצלי בתמונה, הניחו כפית ומזלג עם הצד הבולט (לא הקעור) כלפי מעלה ופזרו את אבקת הקקאו, הרימו בעדינות את הכלים והנה קיבלתם קישוט יפה
הערות
- אם אתם רוצים לקשט כמו אצלי בתמונה, הניחו כפית ומזלג עם הצד הבולט (לא הקעור) כלפי מעלה ופזרו את אבקת הקקאו, הרימו בעדינות את הכלים והנה קיבלתם קישוט יפה
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
עוגה מדהימה טעימה וקלה להכנה?
תודה זהבה!
מתכון קל
המרכיב העיקרי בבישקוטים הוא ביצים