רובי מיכאל מלבב – לביבה בתבנית אינגליש קייק
אמי נתנה לביבה לי, לביבה חמה וגדולה שתספיק לכל המשפחה! לחג החנוכה רובי מיכאל מכין לביבת תפוחי אדמה אפויה בתבנית אינגליש קייק. שיחוק!
אמי נתנה לביבה לי, לביבה חמה וגדולה שתספיק לכל המשפחה! לחג החנוכה רובי מיכאל מכין לביבת תפוחי אדמה אפויה בתבנית אינגליש קייק. שיחוק!
- רובי מיכאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2464.2 קק״ל 2464.2 קק״לפחמימות 440.6 גרם 440.6 גרםשומן 39.0 גרם 39.0 גרםנתרן 7961.2 מ״ג 7961.2 מ״גחלבון 63.9 גרם 63.9 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 15.1 גרם 15.1 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 163.0 מ״ג 163.0 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 936.6 מ״ג 936.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעה ו-7 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2464
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2464.2 קק״ל 2464.2 קק״לפחמימות 440.6 גרם 440.6 גרםשומן 39.0 גרם 39.0 גרםנתרן 7961.2 מ״ג 7961.2 מ״גחלבון 63.9 גרם 63.9 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 11.3 גרםשומן רווי 15.1 גרם 15.1 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 163.0 מ״ג 163.0 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 936.6 מ״ג 936.6 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 1.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה ו-7 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2464 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות
-
5 תפוחי אדמה גדולים
-
2 בצלים גדולים
-
1 ביצה L
-
4 כפות גדושות קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כף שטוחה פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 מיכל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
1 כף שמן קנולה
הגשה
-
1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 27%
-
5 עלי עירית
אופן הכנה
- ראשית, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שנית, פורסים מגבת על משטח עבודה נוח ומגרדים בחורים הגדולים של הפומפייה את תפוח האדמה והבצל.
- בנוסף, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים את תפוח האדמה והבצל לקערה גדולה ויבשה.
- מוסיפים ביצה, קמח, סודה, תבלינים ושמנת לבישול 15% של יוטבתה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
- משמנים בנדיבות תבנית אינגליש קייק בינונית ומעבירים את תוכן הלביבה לתבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור במרכז גובהו למשך 65 דקות.
- לאחר מכן מעבירים את התבנית לרצפת התנור, למשך 2 דקות בדיוק! (נרצה לקבל קראסט ולא לשרוף את המנה).
- מוציאים מהתנור ומניחים לתבנית להתקרר למשך כ-10 דקות.
- פורסים את הלביבה ומניחים בצלחת, מגישים לצד שמנת חמוצה מהערבה של יוטבתה ועירית קצוצה.
אופן הכנה
- ראשית, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שנית, פורסים מגבת על משטח עבודה נוח ומגרדים בחורים הגדולים של הפומפייה את תפוח האדמה והבצל.
- בנוסף, סוחטים היטב את הנוזלים ומעבירים את תפוח האדמה והבצל לקערה גדולה ויבשה.
- מוסיפים ביצה, קמח, סודה, תבלינים ושמנת לבישול 15% של יוטבתה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
- משמנים בנדיבות תבנית אינגליש קייק בינונית ומעבירים את תוכן הלביבה לתבנית.
- מכניסים את התבנית לתנור במרכז גובהו למשך 65 דקות.
- לאחר מכן מעבירים את התבנית לרצפת התנור, למשך 2 דקות בדיוק! (נרצה לקבל קראסט ולא לשרוף את המנה).
- מוציאים מהתנור ומניחים לתבנית להתקרר למשך כ-10 דקות.
- פורסים את הלביבה ומניחים בצלחת, מגישים לצד שמנת חמוצה מהערבה של יוטבתה ועירית קצוצה.
בשיתוף עם יטבתה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן