לביבות פתיתים אפויות עם תירס וגבינות
נשארו פתיתים מארוחת הצהריים של אתמול? אל תזרקו אותם! יעל טל הכינה לכם מתכון ללביבות פתיתים אפויות עם תירס וגבינות שכל ילד ירצה לחטוף וגם המבוגרים
נשארו פתיתים מארוחת הצהריים של אתמול? אל תזרקו אותם! יעל טל הכינה לכם מתכון ללביבות פתיתים אפויות עם תירס וגבינות שכל ילד ירצה לחטוף וגם המבוגרים
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 51.1 קק״ל 766.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 136.3 גרםשומן 0.7 גרם 10.7 גרםנתרן 25.5 מ״ג 382.4 מ״גחלבון 2.0 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 2.3 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 2.9 מ״ג 43.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 8.4 מ״ג 126.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות51
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 51.1 קק״ל 766.9 קק״לפחמימות 9.1 גרם 136.3 גרםשומן 0.7 גרם 10.7 גרםנתרן 25.5 מ״ג 382.4 מ״גחלבון 2.0 גרם 30.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.2 גרם 2.3 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 2.9 מ״ג 43.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 8.4 מ״ג 126.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסגור
מתכון בדוק שאין ילד שמסרב לו!
במקום לזרוק או להגיש שוב את אותם הפתיתים מאתמול, הנה רעיון של מה אפשר לעשות עם מה שנשאר מהם.
גם מהיר, גם טעים, גם סוגר פינה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 51 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כוסות פתיתיםמבושלים
-
1/2 קופסה קוטג’
-
1/2 כוס גרגירי תירס(מסוננים מנוזלים)
-
1 ביצה L
-
2 כפות קמח לבן
-
1 חופן גבינה צהובה 28%מגוררת (או מוצרלה)
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הפתיתים, הקוטג’, התירס, הביצה, הקמח, הגבינה המגוררת והמלח.
- מעבירים מהתערובת בעזרת כף תלוליות לתבנית (“מורידים” את התערובת מהכף בעזרת האצבע) ומועכים קצת (לצורת לביבה). התערובת לא מגובשת ובצקית, אל דאגה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים עוד כ-5 דקות (או עד הזהבה).
מתכון בדוק שאין ילד שמסרב לו! צילום: יעל טל
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את הפתיתים, הקוטג’, התירס, הביצה, הקמח, הגבינה המגוררת והמלח.
- מעבירים מהתערובת בעזרת כף תלוליות לתבנית (“מורידים” את התערובת מהכף בעזרת האצבע) ומועכים קצת (לצורת לביבה). התערובת לא מגובשת ובצקית, אל דאגה.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים עוד כ-5 דקות (או עד הזהבה).
מתכון בדוק שאין ילד שמסרב לו! צילום: יעל טל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
מעולה לגמרי! הילדה מאוד אוהבת ומבקשת שאכין שוב ושוב.
כיף לקרוא, משה!
אפשר לטגן?
בהחלט. ניתן לטגן.
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בריאה
- ארוחה זולה
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחת ילדים
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- לא מטגנים! אופים!
- לביבות מלוחות
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכוני שבועות
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים עד 5 מצרכים
- מתכונים צמחוניים
- מתכונים קלים
- פיקניק