לזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2542.3 קק״ל 2542.3 קק״לפחמימות 171.5 גרם 171.5 גרםשומן 113.6 גרם 113.6 גרםנתרן 9828.7 מ״ג 9828.7 מ״גחלבון 160.3 גרם 160.3 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרםשומן רווי 46.2 גרם 46.2 גרםכולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 224.5 מ״ג 224.5 מ״גברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״גאשלגן 2911.5 מ״ג 2911.5 מ״גאבץ 33.4 מ״ג 33.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2542
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2542.3 קק״ל 2542.3 קק״לפחמימות 171.5 גרם 171.5 גרםשומן 113.6 גרם 113.6 גרםנתרן 9828.7 מ״ג 9828.7 מ״גחלבון 160.3 גרם 160.3 גרםסיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרםשומן רווי 46.2 גרם 46.2 גרםכולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 224.5 מ״ג 224.5 מ״גברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״גאשלגן 2911.5 מ״ג 2911.5 מ״גאבץ 33.4 מ״ג 33.4 מ״גסגור
בדרך כלל כשאנחנו חושבים על לזניה היא לא תהיה לזניה בשרית אלא לזניה חלבית עם ירקות ותועפות של גבינה. אבל הנה, אנחנו מפתיעים אתכם ומגישים לכם לזניה בשרית, עם רוטב בשמל מפנק שממש לא צריך שום תוספת של גבינה. רוטב הבשמל הוא פרווה ומפנק ומתמסר עד שלא תרישו שמדובר ברוטב בשמל פרווה.
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2542 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
12 עלי עלי לזניהדקים
-
1 כף רסק עגבניותאו קטשופ
-
4 כפות מים
רוטב בולונז
-
2 בקבוקי פאסאטה עגבניות(רוטב עגבניות)
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
2 גזרים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות (לא חובה)
-
1 כף שטוחה סוכר חוםאו סוכר לבן
-
1 כף מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית אורגנו טרי
רוטב בשמל פרווה
-
50 גרם מרגרינהאו מחמאה
-
70גרם או 1/2 כוס קמח לבן
-
3כוסות או 720 מ"ל שמנת צמחית לבישולאו חלב שקדים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל לבן טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הבולונז: מחממים בסיר את הפאסאטה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב ברוטב.
- מוסיפים את הגזר, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- מכינים את רוטב הבשמל הפרווה: מכינים מראש את כל המצרכים ליד הכיריים.
- ממיסים בסיר את המרגרינה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ללא הפסקה בכף עץ עד שנוצר מעין בצק רבוך.
- מוסיפים מהר כרבע כוס מכמות השמנת הצמחית ומערבבים לא הפסקה עד שהנוזל נספג בקמח וממשיכים להוסיף מהנוזל לסירוגין בכמויות של כרבע כוס בכל פעם. מערבבים כל הזמן.
- כשמסיימים למזוג את כל השמנת הצמחית, מוסיפים את המלח, הפלפל והאגוז המוסקט. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
- מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערית קטנה מערבבים את רסק העגבניות והמים ומוזגים על תחתית התבנית. מניחים מעל שכבה אחת של עלי לזניה.
- על עלי הלזניה מוזגים כחצי מכמות רוטב הבולונז (או פחות לשכבה דקה יותר).
- על רוטב הבולונז מוזגים כ-1/3 מרוטב הבשמל ומפזרים בשכבה אחידה.
- על הבשמל מניחים עוד שכבה של עלי לזניה, על העלים עוד שכבה של בולונז ומלמעלה את כל רוטב הבשמל הנותר.
- מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות (עד שהבשמל מזהיב מעט מלמעלה).
אופן הכנה
- מכינים את רוטב הבולונז: מחממים בסיר את הפאסאטה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב ברוטב.
- מוסיפים את הגזר, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
- מכינים את רוטב הבשמל הפרווה: מכינים מראש את כל המצרכים ליד הכיריים.
- ממיסים בסיר את המרגרינה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ללא הפסקה בכף עץ עד שנוצר מעין בצק רבוך.
- מוסיפים מהר כרבע כוס מכמות השמנת הצמחית ומערבבים לא הפסקה עד שהנוזל נספג בקמח וממשיכים להוסיף מהנוזל לסירוגין בכמויות של כרבע כוס בכל פעם. מערבבים כל הזמן.
- כשמסיימים למזוג את כל השמנת הצמחית, מוסיפים את המלח, הפלפל והאגוז המוסקט. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
- מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- בקערית קטנה מערבבים את רסק העגבניות והמים ומוזגים על תחתית התבנית. מניחים מעל שכבה אחת של עלי לזניה.
- על עלי הלזניה מוזגים כחצי מכמות רוטב הבולונז (או פחות לשכבה דקה יותר).
- על רוטב הבולונז מוזגים כ-1/3 מרוטב הבשמל ומפזרים בשכבה אחידה.
- על הבשמל מניחים עוד שכבה של עלי לזניה, על העלים עוד שכבה של בולונז ומלמעלה את כל רוטב הבשמל הנותר.
- מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות (עד שהבשמל מזהיב מעט מלמעלה).
הערות
- אם לא אוהבים שכבה כל כך עבה של בולונז אפשר להשתמש בפחות ואת יתרת הבולונז להקפיא או להשתמש כרוטב לפסטה.
- את הלזניה יהיה קל יותר לחתוך אחרי חימום חוזר (כלומר יש לתת ללזניה להתקרר היטב, לחמם ורק אז לחתוך ולהוציא מהתבנית).
הערות
- אם לא אוהבים שכבה כל כך עבה של בולונז אפשר להשתמש בפחות ואת יתרת הבולונז להקפיא או להשתמש כרוטב לפסטה.
- את הלזניה יהיה קל יותר לחתוך אחרי חימום חוזר (כלומר יש לתת ללזניה להתקרר היטב, לחמם ורק אז לחתוך ולהוציא מהתבנית).
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
נראה מאד מגרה, רק לא מובן מתי מכניסים את הבשר ללזניה ? האם אחרי ששמנו שכבה אחת של עלים ורוטב ?
ההסבר באופן ההכנה מפורט מאוד וכן יש סרטון. ובכל זאת, בסעיף 10 מפורט כיצד מרכיבים את הלזניה: קודם רוטב, אח”כ שכבת עלים ראשונה ואז הבולונז וכן הלאה.