לחם ממולא בבשר אוסובוקו מפורק
מנה חגיגית, יפה, מושקעת והכי חשוב- טעימה בטירוף! לחם ממולא אבל אחר. כדורים ממולאים בבשר מפורק עטוף בבצק פריך משמן זית. זו לגמרי המנה שהולכת לגנוב את ההצגה בחג הקרוב
מנה חגיגית, יפה, מושקעת והכי חשוב- טעימה בטירוף! לחם ממולא אבל אחר. כדורים ממולאים בבשר מפורק עטוף בבצק פריך משמן זית. זו לגמרי המנה שהולכת לגנוב את ההצגה בחג הקרוב
- איתי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.5 קק״ל 3562.6 קק״לפחמימות 27.6 גרם 386.2 גרםשומן 12.1 גרם 169.0 גרםנתרן 87.9 מ״ג 1231.1 מ״גחלבון 3.7 גרם 51.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 18.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 22.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 128.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 92.2 מ״ג 1290.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 35 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות255
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 254.5 קק״ל 3562.6 קק״לפחמימות 27.6 גרם 386.2 גרםשומן 12.1 גרם 169.0 גרםנתרן 87.9 מ״ג 1231.1 מ״גחלבון 3.7 גרם 51.4 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 18.6 גרםשומן רווי 1.6 גרם 22.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 128.6 מ״גברזל 0.6 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 92.2 מ״ג 1290.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.9 מ״גסגור
אכלתי את הכדורים האלו בקרנבל של בשר והתאהבתי! אני זוכר שמעטפת הבצק הייתה דקה, פריכה משמן זית והבשר היה מושלם. ניסיתי לשחזר את המנה ונראה לי שהצלחתי. תהנו!
טיפ ממני: אתם יכולים לאפות את הבצק חצי מהזמן, ולהשלים את החצי השני ממש סמוך לארוחה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 255 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
420 גרם קמח לבן
-
10 גרם שמרים יבשים
-
10 גרם סוכר לבן
-
3 גרם מלח דק
-
180 מ"ל מים פושרים
-
4 כפות שמן זית
בשר
-
2 1/2 ק"ג אוסובוקו עגלשלם עם עצם
-
1 תפוח עץ אדום בינוניחצוי
-
1 ראש שוםחצוי
-
1 גבעול רוזמרין
-
2 כוסות יין אדום יבש
-
2 כוסות מים
-
1/2 כוס שמן זית
שקדים
-
2 כפות רכז רימונים
אופן הכנה
- לוקחים את האוסובוקו ומניחים אותו בסיר שמיועד לבישול בתנור יחד עם תפוח עץ, שום, פלפל גרוס, ענף רוזמרין, יין, מים ומכניסים לתנור למצב טורבו על 180 מעלות לשעתיים.
- לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות וממשיכים לבשל לעוד כשעתיים.
- לאחר שנועצים מזלג ורואים שהבשר רך, מוציאים את הבשר מהסיר יחד עם תפוח עץ וכמה יחידות של שום רך.
- מפרקים בעזרת כפות הידיים או בעזרת 2 מזלגות את הכל לתערובת אחידה.
- במחבת צורבים את השקדים יחד עם רכז הרימונים לדקה ומוסיפים לתערובת הבשר. מערבבים, טועמים ומוספים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מכדררים את הבשר ל14 כדורים בגוגל פינג פונג.
- בזמן שהבשר בתנור מכינים את הבצק: שמים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה. 3 דקות ראשונות המיקסר יהיה על עוצמה נמוכה ואז הגבירו את המיקסר לעוד 7 דקות של לישה.
- מתפיחים את הבצק כ40 דקות או לילה במקרר.
- מרדדים את הבצק דק בעובי של 1 סנטימטר, מסדרים את הכדורים במרווחים שווים ובעזרת גלגלת או סכין חדה פורסים את הבצק לריבועים (כך שכל קציצת בשר תשב על ריבוע של בצק).
- סוגרים את הבצק, עוטפים אותו בבשר ולבסוף מכדררים אותו כדי שתהיה אחידות.
- מניחים את הלחמניות בתבנית עם שמן זית בנדיבות ואופים על 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה! בשלב הזה הבצק יספוג את השמן, יהפוך להיות פריך (חשוב לא להזהיב את הבצק יותר מידי, שישאר טיפה בצבע לבן כדי שלא יתייבש)
אופן הכנה
- לוקחים את האוסובוקו ומניחים אותו בסיר שמיועד לבישול בתנור יחד עם תפוח עץ, שום, פלפל גרוס, ענף רוזמרין, יין, מים ומכניסים לתנור למצב טורבו על 180 מעלות לשעתיים.
- לאחר שעתיים מורידים את הטמפרטורה ל150 מעלות וממשיכים לבשל לעוד כשעתיים.
- לאחר שנועצים מזלג ורואים שהבשר רך, מוציאים את הבשר מהסיר יחד עם תפוח עץ וכמה יחידות של שום רך.
- מפרקים בעזרת כפות הידיים או בעזרת 2 מזלגות את הכל לתערובת אחידה.
- במחבת צורבים את השקדים יחד עם רכז הרימונים לדקה ומוסיפים לתערובת הבשר. מערבבים, טועמים ומוספים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מכדררים את הבשר ל14 כדורים בגוגל פינג פונג.
- בזמן שהבשר בתנור מכינים את הבצק: שמים את מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה. 3 דקות ראשונות המיקסר יהיה על עוצמה נמוכה ואז הגבירו את המיקסר לעוד 7 דקות של לישה.
- מתפיחים את הבצק כ40 דקות או לילה במקרר.
- מרדדים את הבצק דק בעובי של 1 סנטימטר, מסדרים את הכדורים במרווחים שווים ובעזרת גלגלת או סכין חדה פורסים את הבצק לריבועים (כך שכל קציצת בשר תשב על ריבוע של בצק).
- סוגרים את הבצק, עוטפים אותו בבשר ולבסוף מכדררים אותו כדי שתהיה אחידות.
- מניחים את הלחמניות בתבנית עם שמן זית בנדיבות ואופים על 180 מעלות למשך 25 דקות עד להזהבה קלה! בשלב הזה הבצק יספוג את השמן, יהפוך להיות פריך (חשוב לא להזהיב את הבצק יותר מידי, שישאר טיפה בצבע לבן כדי שלא יתייבש)
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן