-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 800.3 קק״ל 3201.0 קק״לפחמימות 110.1 גרם 440.3 גרםשומן 37.4 גרם 149.6 גרםנתרן 976.0 מ״ג 3904.0 מ״גחלבון 19.0 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.7 גרםשומן רווי 4.9 גרם 19.4 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 89.0 מ״ג 355.8 מ״גברזל 6.2 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 660.8 מ״ג 2643.3 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 13.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות800
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 800.3 קק״ל 3201.0 קק״לפחמימות 110.1 גרם 440.3 גרםשומן 37.4 גרם 149.6 גרםנתרן 976.0 מ״ג 3904.0 מ״גחלבון 19.0 גרם 76.2 גרםסיבים תזונתיים 8.2 גרם 32.7 גרםשומן רווי 4.9 גרם 19.4 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסידן 89.0 מ״ג 355.8 מ״גברזל 6.2 מ״ג 24.6 מ״גאשלגן 660.8 מ״ג 2643.3 מ״גאבץ 3.5 מ״ג 13.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 800 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1/2שקית או 25 גרם שמרים טריים
-
1 כף סוכר לבן
-
1 1/4כוסות או 300 מ"ל מים פושרים
-
3 1/2כוסות או 500 גרם קמח לבן
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל והשום. מסננים את הטונה. קוצצים גס את הפטרוזיליה. משמנים את הקערה בתרסיס השמן.
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים את כיפת הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטופינג: מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהם רכים. מוסיפים את הטונה והעגבניות המרוסקות. מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהמלית סמיכה. טועמים ומתקנים את התיבול. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקל 210 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס”מ.
- מניחים את העלים בתבניות. מורחים 1/4 מכמות הטופינג לאורך כל עלה, מפזרים את הצנוברים, סוגרים בקצוות ומהדקים היטב לקבלת מעין סירה.
- אופים 15-12 דקות עד שהבצק זהוב.
אופן הכנה
- קוצצים דק את הבצל והשום. מסננים את הטונה. קוצצים גס את הפטרוזיליה. משמנים את הקערה בתרסיס השמן.
- מניחים בקערת המיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר והמים. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים את כיפת הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מכינים את הטופינג: מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד שהם רכים. מוסיפים את הטונה והעגבניות המרוסקות. מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהמלית סמיכה. טועמים ומתקנים את התיבול. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מצננים היטב.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים במשקל 210 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לכדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לעלה אובאלי בעובי 1/2 ס”מ.
- מניחים את העלים בתבניות. מורחים 1/4 מכמות הטופינג לאורך כל עלה, מפזרים את הצנוברים, סוגרים בקצוות ומהדקים היטב לקבלת מעין סירה.
- אופים 15-12 דקות עד שהבצק זהוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר שמרים יבשים?ואם כן כמה?
היי, אפשר להמיר בשמרים יבשים. על כל 50 גרם שמרים לחים צריך לשים 22 גרם שמרים יבשים (שזה 2 כפות).