חיכיתם להן שנה? הן באות! לחמניות כשרות לפסח
קבלו מתכון של לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
קבלו מתכון של לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה עם קיצור דרך: במקום לבשל את הבצק בסיר מוסיפים לקערת המיקסר מים רותחים, ישר מהקומקום
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 83.6 קק״ל 1672.8 קק״לפחמימות 1.0 גרם 19.2 גרםשומן 8.2 גרם 163.7 גרםנתרן 222.0 מ״ג 4441.0 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.5 גרםשומן רווי 1.0 גרם 19.5 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 7.9 מ״ג 158.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 48.4 מ״ג 967.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.1 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות84
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 83.6 קק״ל 1672.8 קק״לפחמימות 1.0 גרם 19.2 גרםשומן 8.2 גרם 163.7 גרםנתרן 222.0 מ״ג 4441.0 מ״גחלבון 2.0 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.5 גרםשומן רווי 1.0 גרם 19.5 גרםכולסטרול 59.1 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 7.9 מ״ג 158.5 מ״גברזל 0.2 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 48.4 מ״ג 967.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 84 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות
-
1 2/3 כוסות מים רותחים
-
2/3 כוס שמן קנולה
-
2 כוסות קמח מצה
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
4 ביצים L
תוספת
-
2 כפות עגבניות מיובשות
קישוט
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים (כ-3 דקות).
- ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה).
- מוסיפים אחת או יותר מהתוספות ולשים עד איחוד בבצק.
- בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק. אם רוצים, מגלגלים אותן באחד הקישוטים.
- מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ממקמים כדור בצק בכל שקע של תבנית הסיליקון.
- מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור בכלל.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
- מצננים ומגישים, או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל. מוסיפים לקערה מים רותחים ושמן ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים (כ-3 דקות).
- ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה).
- מוסיפים אחת או יותר מהתוספות ולשים עד איחוד בבצק.
- בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק. אם רוצים, מגלגלים אותן באחד הקישוטים.
- מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ממקמים כדור בצק בכל שקע של תבנית הסיליקון.
- מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור בכלל.
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות, עד שהלחמניות שחומות, יבשות מבפנים וקלות.
- מצננים ומגישים, או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.
הערות
- אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת ב-2 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (עירית, בזיליקום, אורגנו, תימין וכו') או בצל מטוגן קצוץ.
הערות
- אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בתוספת ב-2 כפות עשבי תיבול טריים וקצוצים (עירית, בזיליקום, אורגנו, תימין וכו') או בצל מטוגן קצוץ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
היי, מכינה מדי שנה, יוצאות נהדר וכולם מתים עליהן בליל הסדר בעיקר עם כבד קצוץ, רק שכחתי אם לשים את התנור על טורבו…
לא הגיוני שיש רק 0.1 פחמימות….בכמות הזו שלמקמח המצא והביצים….טעיתם ומטעים את הקוראים.
תודה רבה.. נראה מתכון ממש קל להכנה
עברו שנתיים ואנחנו מחכים לשמוע איך יצא… כדי שנוכל לאפות השנה