לחמניות לפסח כשרות. יאמ
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.0 קק״ל 2019.5 קק״לפחמימות 2.0 גרם 39.3 גרםשומן 8.9 גרם 177.2 גרםנתרן 145.8 מ״ג 2916.1 מ״גחלבון 3.9 גרם 77.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 25.8 גרםכולסטרול 103.4 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 14.6 מ״ג 292.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 58.7 מ״ג 1174.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות101
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 101.0 קק״ל 2019.5 קק״לפחמימות 2.0 גרם 39.3 גרםשומן 8.9 גרם 177.2 גרםנתרן 145.8 מ״ג 2916.1 מ״גחלבון 3.9 גרם 77.8 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 2.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 25.8 גרםכולסטרול 103.4 מ״ג 2067.8 מ״גסידן 14.6 מ״ג 292.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 58.7 מ״ג 1174.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לא, אתם לא טועים, אנחנו מדברים על לחמניות לפסח. כן, כן, לחמניות כשרות לפסח לא צריכות להיות עונש שמכינים (ואוכלים) בלית ברירה, ועם המתכון המעולה הזה אנחנו בטוחים שגם אתם תחכו להן כל שנה. מה הסוד שלהן? קודם כל, בלי סיבוכים – מבטיחים לכם.
זה נכון שלהכין לחמניות מקמח מצה יכול להיות קצת טריקי, לפעמים אפילו למי שמנוסה בהכנה של לחמניות רגילות, אבל כאן מדובר על לחמניות לפסח קלות להכנה, מהירות ופשוטות, שכל אחד יכול לעשות. בנוסף – הן ממש, אבל ממש טעימות! ואם אתם רוצים לעשות את החיים הכי פשוטים שאפשר, זה בדיוק המתכון בשבילכם.
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 101 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק הלחמניות:
להברשה וציפוי:
-
1 ביצה Lטרופה + 3 כפות מים
-
1 כוס גרעיני דלעתאו חמנייה, שומשום, מה שאוהבים
אופן הכנה:
- שופכים לסיר גדול את השמן, המים, המלח, הסילאן והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק.
- מניחים לבצק להצטנן וכאשר הוא פושר ואז מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים את עיגולי הלחמניות ומסדרים בתבנית תנור מצופה בנייר אפייה.
- מושחים את הלחמניות בעזרת מברשת בביצה מהולה במים.
- מפזרים מעל גרעינים, שומשום ואגוזים.
- אופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.
- פותחים לאט את התנור, והרי לכם - לחמניות מקמח מצה. בתאבון.
אופן הכנה:
- שופכים לסיר גדול את השמן, המים, המלח, הסילאן והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים במהירות בעזרת כף עץ עד לקבלת בצק.
- מניחים לבצק להצטנן וכאשר הוא פושר ואז מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים את עיגולי הלחמניות ומסדרים בתבנית תנור מצופה בנייר אפייה.
- מושחים את הלחמניות בעזרת מברשת בביצה מהולה במים.
- מפזרים מעל גרעינים, שומשום ואגוזים.
- אופים כ-25 דקות בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.
- פותחים לאט את התנור, והרי לכם - לחמניות מקמח מצה. בתאבון.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
יש לכן מתכון ללחמניות לפסח מקמח תפוחי אדמה?