לימון כבוש של תמרה אהרוני
מתכון קל להכנה של לימון כבוש שמכינים לבד בבית ב-10 דקות עבודה. לימון כבוש מוסיף טעם נהדר ומשדרג כמעט כל תבשיל, סלט או כריך. רק הכינו צנצנת ומלח ובואו נתחיל
מתכון קל להכנה של לימון כבוש שמכינים לבד בבית ב-10 דקות עבודה. לימון כבוש מוסיף טעם נהדר ומשדרג כמעט כל תבשיל, סלט או כריך. רק הכינו צנצנת ומלח ובואו נתחיל
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 60.7 קק״ל 60.7 קק״לפחמימות 13.6 גרם 13.6 גרםשומן 0.6 גרם 0.6 גרםנתרן 77522.1 מ״ג 77522.1 מ״גחלבון 2.4 גרם 2.4 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.9 מ״ג 47.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 328.4 מ״ג 328.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 10 דק׳כולל 21 ימים
-
קלוריות61
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 60.7 קק״ל 60.7 קק״לפחמימות 13.6 גרם 13.6 גרםשומן 0.6 גרם 0.6 גרםנתרן 77522.1 מ״ג 77522.1 מ״גחלבון 2.4 גרם 2.4 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 5.2 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 47.9 מ״ג 47.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 328.4 מ״ג 328.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 21 ימים | קלוריות 61 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 לימונים בינונייםפרוסים לפלחים
-
1 כוס מלח דק
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניחתוך לפרוסות
-
סחוט מ-2 לימונים
אופן הכנה
- מעקרים (מחטאים) את הצנצנת: לוקחים צנצנת ואקום ושופכים פנימה מים רותחים.
- חוצים את הלימונים וחותכים כל חצי לימון ל-4 פלחים, כך שמתקבלים סה”כ 8 פלחים מכל לימון.
- בקערה מפזרים מלח. מכניסים את פלחי הלימון לתוך קערת המלח. מערבבים היטב כך שהלימונים יצופו במלח מכל הכיוונים.
- מרוקנים את המים הרותחים מהצנצנת. שימו לב, אחרי שהצנצנת שטופה ונקייה, אין לגעת בה יותר מבפנים עם הידיים.
- בערת כף גדולה מכניסים פנימה אל הצנצנת את הלימונים המצופים במלח.
- מוסיפים לצנצנת פרוסות פלפל צ’ילי אדום.
- סוחטים מיץ לימון טרי מעל הכל.
- אוטמים את הצנצנת עם ניילון נצמד ומעליו סוגרים היטב את מכסה הצנצנת.
- מניחים את הצנצנת עם הלימונים בטמפ’ החדר למשך 3 שבועות. חשוב מאוד, כשהלימונים מוכנים לא מוציאים אותם מהצנצנת עם הידיים, אלא רק עם מזלג נקי.
אופן הכנה
- מעקרים (מחטאים) את הצנצנת: לוקחים צנצנת ואקום ושופכים פנימה מים רותחים.
- חוצים את הלימונים וחותכים כל חצי לימון ל-4 פלחים, כך שמתקבלים סה”כ 8 פלחים מכל לימון.
- בקערה מפזרים מלח. מכניסים את פלחי הלימון לתוך קערת המלח. מערבבים היטב כך שהלימונים יצופו במלח מכל הכיוונים.
- מרוקנים את המים הרותחים מהצנצנת. שימו לב, אחרי שהצנצנת שטופה ונקייה, אין לגעת בה יותר מבפנים עם הידיים.
- בערת כף גדולה מכניסים פנימה אל הצנצנת את הלימונים המצופים במלח.
- מוסיפים לצנצנת פרוסות פלפל צ’ילי אדום.
- סוחטים מיץ לימון טרי מעל הכל.
- אוטמים את הצנצנת עם ניילון נצמד ומעליו סוגרים היטב את מכסה הצנצנת.
- מניחים את הצנצנת עם הלימונים בטמפ’ החדר למשך 3 שבועות. חשוב מאוד, כשהלימונים מוכנים לא מוציאים אותם מהצנצנת עם הידיים, אלא רק עם מזלג נקי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יש לי מלא לימונים אבל הקליפה שלהם ממש עבה, איך אפשר לגרום לקליפה עבה להתרכך?
היי אהרון, לאחר תקופה של 3 שבועות ג םקליפות עבות אמורות להיות רכות מספיק.
באלי להכין וכמובן אני לא נוגעת בידיים בשום מאכל, אבל מענין אותי לדעת למה זה כ”כ קריטי?
כי זה מבטיח את הציפוי של הלימונים במלח. אפשר עם כפפות כמובן