מאפה ספיחה במילוי תרד בטעם של שדה אחרי הגשם
מאפים אישיים מהמטבח הלבנוני, במילוי תרד, גבינות ופיסטוקים. עז תלם מכין את אחד המאפים האהובים עליו, והם אפילו בריאים במיוחד
מאפים אישיים מהמטבח הלבנוני, במילוי תרד, גבינות ופיסטוקים. עז תלם מכין את אחד המאפים האהובים עליו, והם אפילו בריאים במיוחד
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.8 קק״ל 3507.9 קק״לפחמימות 27.3 גרם 354.9 גרםשומן 13.0 גרם 169.3 גרםנתרן 196.5 מ״ג 2554.4 מ״גחלבון 7.9 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 91.6 גרםשומן רווי 2.5 גרם 32.4 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 76.8 מ״גסידן 109.6 מ״ג 1424.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 29.7 מ״גאשלגן 432.3 מ״ג 5620.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 17.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות270
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 269.8 קק״ל 3507.9 קק״לפחמימות 27.3 גרם 354.9 גרםשומן 13.0 גרם 169.3 גרםנתרן 196.5 מ״ג 2554.4 מ״גחלבון 7.9 גרם 102.9 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 91.6 גרםשומן רווי 2.5 גרם 32.4 גרםכולסטרול 5.9 מ״ג 76.8 מ״גסידן 109.6 מ״ג 1424.7 מ״גברזל 2.3 מ״ג 29.7 מ״גאשלגן 432.3 מ״ג 5620.2 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 17.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 13 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח קמוט
-
1 כפית שמרים יבשים
-
1כוס או 240 מ"ל מים פושרים
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמן זית
-
1/2 כפית מלח דק
מילוי
-
600 גרם עלי בייבי תרד
-
150 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
-
30 גרם גבינת פרמזן
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 חופן פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים לבצק מלבד המלח והשמן. מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית 3-4 דקות נוספות עד שהוא מרגיש חלק במרקמו ומעט קפיצי למגע.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-13 כדורים בגודל זהה (65 גרם). מניחים על משטח מקומח או משומן בתרסיס שמן ונותנים להם לנוח בזמן שעובדים על המילוי.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את עלי התרד ושמים בקערה. לשים ומועכים היטב את העלים ואז סוחטים מהם כמה שיותר נוזלים.
- מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח. קוצצים גס את הפיסטוקים הקלויים ומוסיפים לתערובת.
- מחלקים את תערובת המילוי ל-12 כדורים שווים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי 2-3 מ”מ.
- במרכז כל עיגול מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט. מקפלים את דפנות הבצק ליצירת צורה מרובעת.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים לבצק מלבד המלח והשמן. מעבדים עם וו לישה במהירות בינונית נמוכה עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים בהדרגה את שמן הזית והמלח וממשיכים לעבד במהירות בינונית 3-4 דקות נוספות עד שהוא מרגיש חלק במרקמו ומעט קפיצי למגע.
- מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת או ניילון נצמד ומתפיחים שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-13 כדורים בגודל זהה (65 גרם). מניחים על משטח מקומח או משומן בתרסיס שמן ונותנים להם לנוח בזמן שעובדים על המילוי.
- מכינים את המילוי: קוצצים דק את עלי התרד ושמים בקערה. לשים ומועכים היטב את העלים ואז סוחטים מהם כמה שיותר נוזלים.
- מעבירים את העלים הסחוטים לקערה, מפוררים מעל את גבינת הפטה ומערבבים לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור. הגבינה מלוחה, לכן יתכן ולא תצטרכו להוסיף מלח. קוצצים גס את הפיסטוקים הקלויים ומוסיפים לתערובת.
- מחלקים את תערובת המילוי ל-12 כדורים שווים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בעובי 2-3 מ”מ.
- במרכז כל עיגול מניחים כדור מהמלית ומשטחים מעט. מקפלים את דפנות הבצק ליצירת צורה מרובעת.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהבצק התנפח והזהיב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
לגבי המילוי. בהוראות מצויין שמיר ושמן זית . במתכון אין .
היי עופר, תודה, המתכון תוקן
מה זה קמח קמוט?? זו לא טעות כתיב, נכון? ולמען פשוטי העם – קמח מלא או כוסמין לא הולך פה?
היי, קמח קמוט הוא קמח מחיטה עתיקה הגדלה בתנאים אורגניים (בצפון אמריקה) בריאה וטעימה (בעלת טעם מעט אגוזי). אפשר להכין גם עם קמח מלא או קמח כוסמין. בהצלחה!