מאפה פילו עם מנגולד וגבינות בלי תנור
שכבות שכבות של דפי פילו קריספיים בחוץ ונימוחים בפנים, מלית מנגולד וגבינות עשירה ומפנקת וקיבלתם מאפה מופלא ונהדר שאפילו לא צריך תנור
שכבות שכבות של דפי פילו קריספיים בחוץ ונימוחים בפנים, מלית מנגולד וגבינות עשירה ומפנקת וקיבלתם מאפה מופלא ונהדר שאפילו לא צריך תנור
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4816.4 קק״ל 4816.4 קק״לפחמימות 206.5 גרם 206.5 גרםשומן 380.5 גרם 380.5 גרםנתרן 8247.9 מ״ג 8247.9 מ״גחלבון 142.9 גרם 142.9 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרםשומן רווי 108.3 גרם 108.3 גרםכולסטרול 782.5 מ״ג 782.5 מ״גסידן 2192.7 מ״ג 2192.7 מ״גברזל 8.9 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 2163.6 מ״ג 2163.6 מ״גאבץ 1399.0 מ״ג 1399.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4816
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4816.4 קק״ל 4816.4 קק״לפחמימות 206.5 גרם 206.5 גרםשומן 380.5 גרם 380.5 גרםנתרן 8247.9 מ״ג 8247.9 מ״גחלבון 142.9 גרם 142.9 גרםסיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרםשומן רווי 108.3 גרם 108.3 גרםכולסטרול 782.5 מ״ג 782.5 מ״גסידן 2192.7 מ״ג 2192.7 מ״גברזל 8.9 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 2163.6 מ״ג 2163.6 מ״גאבץ 1399.0 מ״ג 1399.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4816 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפה
-
1 חבילה בצק פילומופשר במקרר
-
2 כוסות חלב 3%
-
2 ביצים L
-
0.33 כוס שמן קנולה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית אגוז מוסקט
מלית
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
1 בצל גדולקצוץ
-
1 צרור עלי מנגולד
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס• 1/4כפית פלפל שחור גרוס
-
150 גרם גבינת פטה 5%
-
150 גרם גבינת קשקבל
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
אופן הכנה
-
- מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
- במחבת מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
- שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
- משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
- מניחים בתבנית הרב שימושית שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס השמן.
- לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
- מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
- לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
- לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
- מורחים את פני המאפה בשמן, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
- וודאו שסיר הבישול מורכב אך פלטת הצלייה הוסרה, בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך 25 דקות. לחצו על STOP/START על מנת להתחיל את החימום. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פתחו את המכסה הכניסו את התבנית הרב שימושית אל סיר הבישול, סגרו את המכסה והחלו באפייה.
- בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל- 160 מעלות למשך 15 דקות ובתאבון.
אופן הכנה
-
- מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
- במחבת מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
- מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
- שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
- משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
- מניחים בתבנית הרב שימושית שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס השמן.
- לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
- מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
- לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
- לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
- מורחים את פני המאפה בשמן, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
- וודאו שסיר הבישול מורכב אך פלטת הצלייה הוסרה, בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך 25 דקות. לחצו על STOP/START על מנת להתחיל את החימום. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פתחו את המכסה הכניסו את התבנית הרב שימושית אל סיר הבישול, סגרו את המכסה והחלו באפייה.
- בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל- 160 מעלות למשך 15 דקות ובתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
כשאני אופה בנינגה הלמטה יוצא לי חי, מה אני לא עושה נכון
היי ילנה, אולי הבצק היה עבה מדי או שהיו במלית נוזלים? מקווים שפעם הבאה יצא יותר טוב. שתפי אותנו
קטגוריות
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת ערב משפחתית
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- העיקר הבריאות
- מאפים מלוחים
- מנות ראשונות
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני שבועות
- מתכונים צמחוניים
- נינג'ה גריל
- עולם ה- NINJA
- צמחוני וטבעוני
- תבשילים ביתיים