באנר מתחם נינג'ה דסקטופ

מאפה פילו עם מנגולד וגבינות בלי תנור

שכבות שכבות של דפי פילו קריספיים בחוץ ונימוחים בפנים, מלית מנגולד וגבינות עשירה ומפנקת וקיבלתם מאפה מופלא ונהדר שאפילו לא צריך תנור
שכבות שכבות של דפי פילו קריספיים בחוץ ונימוחים בפנים, מלית מנגולד וגבינות עשירה ומפנקת וקיבלתם מאפה מופלא ונהדר שאפילו לא צריך תנור
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4816
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4816.4 קק״ל 4816.4 קק״ל
    פחמימות 206.5 גרם 206.5 גרם
    שומן 380.5 גרם 380.5 גרם
    נתרן 8247.9 מ״ג 8247.9 מ״ג
    חלבון 142.9 גרם 142.9 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 108.3 גרם 108.3 גרם
    כולסטרול 782.5 מ״ג 782.5 מ״ג
    סידן 2192.7 מ״ג 2192.7 מ״ג
    ברזל 8.9 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 2163.6 מ״ג 2163.6 מ״ג
    אבץ 1399.0 מ״ג 1399.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    4816
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4816.4 קק״ל 4816.4 קק״ל
    פחמימות 206.5 גרם 206.5 גרם
    שומן 380.5 גרם 380.5 גרם
    נתרן 8247.9 מ״ג 8247.9 מ״ג
    חלבון 142.9 גרם 142.9 גרם
    סיבים תזונתיים 11.7 גרם 11.7 גרם
    שומן רווי 108.3 גרם 108.3 גרם
    כולסטרול 782.5 מ״ג 782.5 מ״ג
    סידן 2192.7 מ״ג 2192.7 מ״ג
    ברזל 8.9 מ״ג 8.9 מ״ג
    אשלגן 2163.6 מ״ג 2163.6 מ״ג
    אבץ 1399.0 מ״ג 1399.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
ישראל אהרוני
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מאפה

מלית


אופן הכנה

    1. מכינים את המילוי: מפרידים את המנגולד לעלים, כלומר לחלק הירוק שלהם, ולגבעולים הלבנים והקשים יותר. את העלים קוצצים  גס, ואת הגבעולים פורסים דק.
    2. במחבת מטגנים את הבצל והגבעולים הפרוסים בשמן הזית עד שהם מתרככים. מוסיפים את העלים הירוקים, חצי כוס מים ומערבבים כשתי דקות. מכבים את האש ומקררים את המילוי.
    3. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות והצנוברים.
    4. שמים בקערה נוספת את החלב, ביצים, שמן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. טורפים היטב לבלילה אחידה.
    5. משאירים 4 דפי בצק שלמים. את שאר עלי הבצק, קורעים ביד לפיסות רחבות.
    6. מניחים בתבנית הרב שימושית שני דפי בצק, ככה ששולי הבצק יגלשו מעבר לדפנות התבנית. מרססים על הבצק מעט תרסיס השמן.
    7. לוקחים מחצית מכמות דפי הבצק הקרועים, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם היטב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על הבצק הפרוס שבתבנית. ממשיכים ככה עם מחצית מכמות הבצק.
    8. מפזרים על הבצק המקומט שבתבנית את המנגולד, עליו מפזרים את הגבינות והצנוברים.
    9. לוקחים את שאר דפי הבצק הקרועים, שוב, שתיים-שלוש רצועות בצק בכל פעם, טובלים אותם שוב בקערת תערובת החלב-ביצים ואז מניחים אותם במקומט על המילוי. את שאר תערובת החלב-ביצים (כחצי כוס) שומרים לסוף.
    10. לוקחים את שני דפי הבצק השלמים הנותרים, מכסים את התבנית ותוחבים את שולי הבצק העליון אל שולי התבנית.
    11. מורחים את פני המאפה בשמן, יוצקים עליו את יתרת תערובת הביצים והחלב ומפזרים מעל הכל חצי כוס פירורי לחם.
    12. וודאו שסיר הבישול מורכב אך פלטת הצלייה הוסרה, בחרו בתוכנית  BAKE כוונו את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך  25 דקות. לחצו על STOP/START על מנת להתחיל את החימום. כאשר המכשיר מצפצף ומסמן ששלב החימום המוקדם הסתיים והוא הגיע לטמפרטורה המבוקשת, פתחו את המכסה הכניסו את התבנית הרב שימושית אל סיר הבישול, סגרו את המכסה והחלו באפייה.
    13. בחרו בתוכנית BAKE כוונו את הטמפרטורה ל- 160 מעלות למשך 15 דקות ובתאבון.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפה פילו עם מנגולד וגבינות בלי תנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    ילנה

    כשאני אופה בנינגה הלמטה יוצא לי חי, מה אני לא עושה נכון

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ילנה, אולי הבצק היה עבה מדי או שהיו במלית נוזלים? מקווים שפעם הבאה יצא יותר טוב. שתפי אותנו

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות