מאפה פסטה וירקות עם בשמל וזיתים
נמאס לכם מהפסטות השגרתיות? השף ישראל אהרוני מכין לכם מאפה פסטה וירקות עם בשמל וזיתים. גרסה משודרגת וטעימה למאק אנד צ׳יז האמריקאי
נמאס לכם מהפסטות השגרתיות? השף ישראל אהרוני מכין לכם מאפה פסטה וירקות עם בשמל וזיתים. גרסה משודרגת וטעימה למאק אנד צ׳יז האמריקאי
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 785.5 קק״ל 3141.8 קק״לפחמימות 654.9 גרם 2619.5 גרםשומן 50.2 גרם 201.0 גרםנתרן 1581.8 מ״ג 6327.2 מ״גחלבון 26.7 גרם 106.9 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.7 גרםשומן רווי 19.3 גרם 77.2 גרםכולסטרול 74.2 מ״ג 296.7 מ״גסידן 473.7 מ״ג 1894.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 317.0 מ״ג 1267.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות786
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 785.5 קק״ל 3141.8 קק״לפחמימות 654.9 גרם 2619.5 גרםשומן 50.2 גרם 201.0 גרםנתרן 1581.8 מ״ג 6327.2 מ״גחלבון 26.7 גרם 106.9 גרםסיבים תזונתיים 4.9 גרם 19.7 גרםשומן רווי 19.3 גרם 77.2 גרםכולסטרול 74.2 מ״ג 296.7 מ״גסידן 473.7 מ״ג 1894.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 317.0 מ״ג 1267.9 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 786 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה ריגטוני
בשמל
-
80 גרם חמאה
-
3 כפות קמח לבן
-
3 כפות חלב 3%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
200 גרם גבינת פרמזן
ירקות
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול בינוני
-
2 שיני שום
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
3 עלי מרווה
-
1 כוס זיתי קלמטה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מגררים את הפרמזן. חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות. פורסים את הזיתים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית שמתאימה לתנור.
- מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4-5 דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד כדקה. מוסיפים את החלב והתבלינים וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. מורידים מהאש, מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה ומערבבים היטב.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, שום, זוקיני ומרווה כ-5 דקות. מסירים מהאש ומערבבים עם הפסטה והזיתים. מתקנים את התיבול.
- מערבבים את הפסטה עם הבשמל ומעבירים לתבנית. מהדקים, מפזרים מעל את יתר הגבינה ואופים כ - 30 דקות.
אופן הכנה
- מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מגררים את הפרמזן. חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות. פורסים את הזיתים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים קלות תבנית שמתאימה לתנור.
- מכינים את הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4-5 דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מתמיד כדקה. מוסיפים את החלב והתבלינים וממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט. מורידים מהאש, מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה ומערבבים היטב.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל, שום, זוקיני ומרווה כ-5 דקות. מסירים מהאש ומערבבים עם הפסטה והזיתים. מתקנים את התיבול.
- מערבבים את הפסטה עם הבשמל ומעבירים לתבנית. מהדקים, מפזרים מעל את יתר הגבינה ואופים כ - 30 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן