במקום בפיתה והכי בקלאס: מלבן פילו ממולא מעורב ירושלמי!

לרותם בן מויאל יש מסורת כשהוא מגיע לירושלים - לאכול מעורב ירושלמי בפיתה. בבית הוא מנסה להכין קצת יותר בריא, וכך נולד המתכון הבא: קבלו את מאפה הפילו ממולא במעורב ירושלמי, קריספי ונאמן למקור!
לרותם בן מויאל יש מסורת כשהוא מגיע לירושלים - לאכול מעורב ירושלמי בפיתה. בבית הוא מנסה להכין קצת יותר בריא, וכך נולד המתכון הבא: קבלו את מאפה הפילו ממולא במעורב ירושלמי, קריספי ונאמן למקור!
  • רותם בן מויאל
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    390
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 390.1 קק״ל 5851.6 קק״ל
    פחמימות 16.6 גרם 249.3 גרם
    שומן 26.3 גרם 394.0 גרם
    נתרן 405.0 מ״ג 6075.0 מ״ג
    חלבון 20.4 גרם 306.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 86.2 גרם
    כולסטרול 70.3 מ״ג 1054.5 מ״ג
    סידן 25.0 מ״ג 375.0 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 38.8 מ״ג
    אשלגן 180.9 מ״ג 2713.9 מ״ג
    אבץ 93.6 מ״ג 1404.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    390
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 390.1 קק״ל 5851.6 קק״ל
    פחמימות 16.6 גרם 249.3 גרם
    שומן 26.3 גרם 394.0 גרם
    נתרן 405.0 מ״ג 6075.0 מ״ג
    חלבון 20.4 גרם 306.0 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 20.2 גרם
    שומן רווי 5.7 גרם 86.2 גרם
    כולסטרול 70.3 מ״ג 1054.5 מ״ג
    סידן 25.0 מ״ג 375.0 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 38.8 מ״ג
    אשלגן 180.9 מ״ג 2713.9 מ״ג
    אבץ 93.6 מ״ג 1404.2 מ״ג
    סגור

איך אני אוהב מעורב ירושלמי!

בתוך כל האווירה הצבעונית הזאת בירושלים, בין הפתיליות לבין המטוגנים וריחות השוק, צעקות הבאסטיונרים והירוק של הצנוניות, חובה לעצור כדי לתקוע איזה מעורב טוב!

את המנהגים של ירושלים אני משאיר שם, ולבית אני מנסה להכניס את את האוכל רחוב שאני אוהב בגרסאות קצת יותר בריאות, אם זה מתאפשר ובתנאי שהגרסה שומרת על הטעם והאותנטיות!

אז במקום פיתה – לקחתי פילו, במקום לטגן בשמן עמוק – טיגנתי במחבת עם תרסיס שמן, וככה נולד לו פילו ממולא במעורב, קריספי בטירוף, שומר אמונים למאכל המקורי והכי טעים בעולם!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן ההכנה

  1. מכינים את חלקי הפנים: מניחים את הטחול בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומסננים. צולים את הכבדים על מחבת/ או על אש גלויה ומניחים בצד. צולים את הלבבות במחבת ומניחים בצד.
  2. מכינים את המעורב: במחבת שטוחה וגדולה מרססים מעט ספריי שמן, מוסיפים את הבצל ומזהיבים היטב.
  3. מוסיפים את קוביות חזה העוף וההודו לסגירה קלה. מערבבים כ-5 דק’ עד להשחמה.
  4. מוסיפים את כל התבלינים והעמבה ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את הטחולים, הלבבות והכבדים ומערבבים היטב.
  6. מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מערבבים ומניחים בצד לקירור.

    מניחים בצד להתקרר. צילום רותם בן מויאל
    מניחים בצד להתקרר. צילום רותם בן מויאל

  7. בזמן שהמלית מתקררת, במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן, מוסיפים את הבצלים הפרוסים (להגשה) ומטגנים על אש קטנה לאט לאט, עד שהבצל מתרכך, משחים ומתקרמל.
  8. מכינים את המאפה: לאחר שהמלית התקררה, לוקחים עלה פילו, מניחים במרכז 2 כפות גדושות מהמלית ומגלגלים: מקפלים קודם את השוליים (מימין ומשמאל) פנימה, ואז מקפלים מלמטה למעלה שני קיפולים רחבים, עד שמתקבל מלבן יפה וחלק.
  9. מרססים במחבת פסים מעט ספריי שמן ומניחים את מלבני הפילו. חורכים היטב משני הצדדים עד להזהבה (איך יודעים שזה מוכן? תרגישו עם הפילו קריספי).

    מטגנים על מחבת פסים עד שנהיה קריספי. צילום: רותם בן מויאל
    מטגנים על מחבת פסים עד שנהיה קריספי. צילום: רותם בן מויאל

  10. מגישים: מעל כל מלבן פילו מניחים כמות נדיבה מהבצל המקורמל שהכנו מבעוד מועד, מגישים לצד טחינה טובה וחמוצה וסלט עגבניות - עגבניות, פלפל חריף, שום וכוסברה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במקום בפיתה והכי בקלאס: מלבן פילו ממולא מעורב ירושלמי!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות