-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.2 קק״ל 2540.7 קק״לפחמימות 7.1 גרם 128.7 גרםשומן 10.3 גרם 184.9 גרםנתרן 151.0 מ״ג 2717.4 מ״גחלבון 5.5 גרם 98.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 23.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 33.1 גרםכולסטרול 82.1 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 30.0 מ״ג 540.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 155.6 מ״ג 2801.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 15.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות141
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.2 קק״ל 2540.7 קק״לפחמימות 7.1 גרם 128.7 גרםשומן 10.3 גרם 184.9 גרםנתרן 151.0 מ״ג 2717.4 מ״גחלבון 5.5 גרם 98.8 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 23.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 33.1 גרםכולסטרול 82.1 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 30.0 מ״ג 540.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 155.6 מ״ג 2801.4 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 15.9 מ״גסגור
אין ישראלי שטעם של חמאת בוטנים לא יחזיר אותו לילדות, לרגעי הצחוק והתמימות וללחיים מלאות פירורי במבה עוקצניים.
חמאת בוטנים היא הפינוק שלי. גם כשאין כלום בבית תמיד תהיה צנצנת חמאת בוטנים שאפשר ורצוי לאכול ממנה בכפית.
הפעם הכנתי לכם את המאפינס הכי רכים ואווריריים שתפגשו, מאפינס טעימים ונימוחים, מאפינס דלי פחמימה וללא סוכר, מאפינס שיהפכו להיות קבועים אצלכם בבית:
מאפינס בננה, חמאת בוטנים ומייפל.
בגדול לא הייתי מתלהבת כל כך אם לא היה ממה, אבל יש כל כך הרבה ממה להתלהב שזה בגדר חובה.
המאפינס הללו (אני מזכירה) ללא טיפת קמח וללא טיפת סוכר, סוגרים פינה בכל שנייה ביום.
הם מושלמים קרים מהמקרר וחמים מהתנור, לצד קפה או תה, לשליפה מהתיק באמצע יום עבודה
ולנשנוש של אחרי הגן.
בקיצור מתאימים לכולם, טעימים לכולם, מפנקים את כולם ומטריפים לכולם את הראש.
אני ממשיכה להתלהב כי זה לא נגמר…מכינים אותם ברגע, בליץ’ אחד בבלנדר וזהו. אופים אותם בעוד רגע וטורפים אותם בעוד חצי רגע.
בקיצור כמה דקות בודדות של הכנה והם אצלכם במטבח. איזה כיף!
ימים מאושרים.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 141 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
5 ביצים L
-
7 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
1/4 כוס סירופ מייפל
-
2 בננות בינוניותבשלות מאוד
-
1/4 כוס אגוזי פקאןאו 4 כפות אבקת שקדים
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
עיטור
-
1/2 כוס אגוזי פקאןקצוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים (קבלו את המהממים האלה).
- מערבבים היטב בבלנדר את הביצים, חמאת בוטנים, סירופ מייפל, בננות, פקאנים, אבקת אפייה ומלח עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים).
- מסמנים בעזרת סכין X בכל שקע על בלילת המאפינס (הוא יעלם מאוד מהר אבל האפקט שאנחנו רוצים לקבל קיים, הפעולה הזו תגרום לכך שהמאפינס שלנו יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה).
- מפזרים מעט שברי פקאן מעל כל מאפינס בנפרד ומכניסים לתנור ל- 12-15 דקות עד שהמאפינס תפוחים, גבוהים וקיסם יוצא יבש מהתערובת.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
- שומרים בקופסא אטומה עד 4 ימים.
רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים תבנית שקעים בנייר אפיה או מנז’טים (קבלו את המהממים האלה).
- מערבבים היטב בבלנדר את הביצים, חמאת בוטנים, סירופ מייפל, בננות, פקאנים, אבקת אפייה ומלח עד שמתקבלת עיסה דלילה וחלקה.
- בעזרת כף קפיצית של גלידה מעבירים את הבלילה לתבנית השקעים (שימו לב שהכמות תהיה אחידה בכל השקעים).
- מסמנים בעזרת סכין X בכל שקע על בלילת המאפינס (הוא יעלם מאוד מהר אבל האפקט שאנחנו רוצים לקבל קיים, הפעולה הזו תגרום לכך שהמאפינס שלנו יתפחו לגובה ולא יתפוצצו לצדדים בזמן האפייה).
- מפזרים מעט שברי פקאן מעל כל מאפינס בנפרד ומכניסים לתנור ל- 12-15 דקות עד שהמאפינס תפוחים, גבוהים וקיסם יוצא יבש מהתערובת.
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
- שומרים בקופסא אטומה עד 4 ימים.
רוצים עוד מתכונים לפסח? יונתן רושפלד ומירי כהן בחוברת מתכונים שכולה אוכל טעים וכשר לפסח! לחצו כאן
תגובות (12)
אני יודעת שזה קצת מצחיק לשאול אבל מה אפשר להחליף את הבננה?
אפשר ברסק תפוחים או בלי בננה ואז אלו יהיו מאפינס חמאת בוטנים קצת משעממים((:
האם ניתן לעשות את זה בנינגה גריל? ואם כן על איזה פעולה,?
כל מתכוני הנינג’ה מרוכזים כאן: https://foody.co.il/areas/ninja-foodi/