מאפינס דבש שילדים אוהבים
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.0 קק״ל 5807.5 קק״לפחמימות 33.9 גרם 813.6 גרםשומן 10.6 גרם 254.0 גרםנתרן 55.2 מ״ג 1324.5 מ״גחלבון 4.2 גרם 100.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 26.6 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 18.5 מ״ג 443.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 41.9 מ״ג 1005.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות242
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.0 קק״ל 5807.5 קק״לפחמימות 33.9 גרם 813.6 גרםשומן 10.6 גרם 254.0 גרםנתרן 55.2 מ״ג 1324.5 מ״גחלבון 4.2 גרם 100.6 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 26.6 גרםכולסטרול 73.9 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 18.5 מ״ג 443.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 41.9 מ״ג 1005.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.4 מ״גסגור
את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מהגננת דייזי אטיאס ממצפה רמון. היא מכינה את המאפינס האלה בגן פעם בשבוע, והילדים פשוט משוגעים עליהם (כולל תבלין הציפורן, שלא כדאי לוותר עליו). שימו לב לא למלא את עטרות הנייר עד הסוף – המאפינס תופחים מאוד במהלך האפייה.
כדי להפוך את המאפינס האלה למאפינס תפוח בדבש חגיגיים לכבוד ראש השנה- קולפים 3 תפוחים ירוקים חמוצים (מסוג גרני סמית) וחותכים לקוביות. מקפיצים במחבת עם 30 גרם חמאה, 3 כפות סוכר ו- 1/2 כפית קינמון במשך 5 דקות. מסירים מהאש, מסננים מנוזלים ומצננים. מוסיפים את קוביות התפוחים לבלילת המאפינס ומערבבים היטב. מרכיבים ואופים כרגיל.
את מאפינס הדבש (או מאפינס הדבש והתפוחים) ניתן לאפות גם כעוגה רגילה. כמות הבלילה תמלא 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף אחת. זמן האפייה יתארך לכ- 40-45 דקות במקרה של עוגות אינגליש קייק, או כשעה ורבע במקרה של עוגת קוגלהוף.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 242 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 320 גרם דבש
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל תה חזק
-
6 ביצים L
-
3כוסות או 420 גרם קמח לבן
-
1 כף אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כף גדושה קינמון טחון
-
1 קורט ציפורן טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
- יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז’טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה טורפים יחד סוכר, דבש, שמן, תה וביצים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון וציפורן ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה, ללא גושים.
- יוצקים לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר (מנז’טים) ואופים 15-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).
הערות
- המתכון מספיק ל-3 עוגות בתבניות אינגליש קייק, או עוגה אחת בתבנית קוגלהוף.
הערות
- המתכון מספיק ל-3 עוגות בתבניות אינגליש קייק, או עוגה אחת בתבנית קוגלהוף.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
תודה! הכנתי באינגליש קייק ויצא מאד טעים אבל העוגה התבקעה מאד רציתי לדעת מה הבעיה? ובאיזה תוכנית בתנור הכי מומלץ לאפות עוגות בחושות
היי, ככל הנראה החום בתנור היה גבוה מדי. מומלץ לאפות עוגות במצב אפייה בתנור בחום של 160 מעלות ואז האפייה נשמרת אחידה.