מאפינס תפוז בננה הכי טעים שיש

מאפינס תפוז בננה טבעוני! מאפינס בשילוב פירות שמעלים את הערך התזונתי של המנה ומאפשר לחשוף את הילדים הקטנים למגוון טעמים  
מאפינס תפוז בננה טבעוני! מאפינס בשילוב פירות שמעלים את הערך התזונתי של המנה ומאפשר לחשוף את הילדים הקטנים למגוון טעמים  
  • יעל רחמנוב
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 187.2 קק״ל 1123.1 קק״ל
    פחמימות 21.4 גרם 128.6 גרם
    שומן 10.3 גרם 61.9 גרם
    נתרן 5.7 מ״ג 34.0 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 12.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.9 מ״ג 59.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 83.9 מ״ג 503.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    187
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 187.2 קק״ל 1123.1 קק״ל
    פחמימות 21.4 גרם 128.6 גרם
    שומן 10.3 גרם 61.9 גרם
    נתרן 5.7 מ״ג 34.0 מ״ג
    חלבון 2.1 גרם 12.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 5.7 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 9.9 מ״ג 59.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 2.1 מ״ג
    אשלגן 83.9 מ״ג 503.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפינס וקאפקייקס
יעל רחמנוב
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים את תבניות המאפינס בשמן.
  3. מועכים את הבננה במזלג ומניחים בקערה.
  4. מערבבים היטב בקערה את הבננה, קליפת התפוז, מיץ התפוזים, הסוכר, שמן הזית ותמצית הוניל.

    מאפינס תפוז בננה טבעוני3
    טיפ: ניתן לשמור את המאפינס בתא הקפאה ייעודי - Soft Freeze.

  5. בשלב זה מוסיפים גם את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים טוב.
  6. טועמים, במידה ומיץ התפוזים חמוץ מוסיפים עוד 1-2 כפיות סוכר.
  7. ממלאים את תבניות המאפינס בתערובת עד חצי הגובה.
  8. אופים בתנור בחום במשך כ-20 דקות עד להשחמה.
  9. מוציאים מאפינס אחד לבדיקה. אם הוא רטוב מדי בפנים משאירים את המאפינס בתנור במשך 5-10 דקות נוספות.

    מאפינס תפוז בננה טבעוני1
    מאפינס תפוז בננה טבעוני. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

הערות

  • מרקם המאפינס במתכון זה מהווה יתרון בייחוד כאשר אין לקטנטנים מיומנות אכילה טובה של אוכל אצבעות. המאפינס רך ונימוח וניתן בעת הצורך להרטיבו עם מעט מיץ תפוזים כדי להקל על הלעיסה למתקשים.
  • במידה והקטנטן שלך בשלב המעבר למוצקים ואוכל מזון טחון, ניתן למעוך עם מיץ תפוזים.

tip

טיפ מקרר Hisense

במידה ויש זמן פנוי ניתן להכין כמות כפולה של המאפינס ולשמור אותם במגירת soft freeze ששומרת על המאפה טרי, אבל גם לא קפוא ונוקשה מדי כך שייקח זמן רב להפשירו.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפינס תפוז בננה הכי טעים שיש

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    חלי

    המאפינס לא יצאו כמו בתמונה גבוהים, הם יצאו נמוכים ורטובים מבפנים מבחוץ ממש זהובים ומבנים רטובים.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חלי, יתכן וצריך להשאיר עוד זמן בתנור.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי חלי, נשמח לדעת מה לא צלח.

    Avatar
    שיר

    תודה רבה לכם, האמת יופי של אתר. שמחה שהגעתי לאתר שלכם.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות