מאפינס תפוחים ושקדים, טבעוניים וללא גלוטן
מאפינס תפוחים רכים ואוורירים, שמכינים בלי ביצים, מוצרי חלב או גלוטן, משובצים בשבבי שקדים. קינוח מושלם שיתאים לכל אחד מהאורחים
מאפינס תפוחים רכים ואוורירים, שמכינים בלי ביצים, מוצרי חלב או גלוטן, משובצים בשבבי שקדים. קינוח מושלם שיתאים לכל אחד מהאורחים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 249.7 קק״ל 2497.2 קק״לפחמימות 19.2 גרם 192.3 גרםשומן 18.4 גרם 184.2 גרםנתרן 91.6 מ״ג 916.4 מ״גחלבון 3.0 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 499.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 116.3 מ״ג 1162.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות250
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 249.7 קק״ל 2497.2 קק״לפחמימות 19.2 גרם 192.3 גרםשומן 18.4 גרם 184.2 גרםנתרן 91.6 מ״ג 916.4 מ״גחלבון 3.0 גרם 30.0 גרםסיבים תזונתיים 1.8 גרם 17.8 גרםשומן רווי 1.3 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 50.0 מ״ג 499.8 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 116.3 מ״ג 1162.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 4.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 250 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1כוס או 140 גרם קמח ללא גלוטן
-
100 גרם שקדים טחונים
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר חום כהההחלפה לדבשחזרה לסוכר חום כהה1/2 כוס דבש
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1כוס או 230 גרם רסק תפוחים
-
120מ"ל או 1/2 כוס שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1/2 כוס שמן זית
-
1 כפית תמצית וניל
קישוט
-
1 חופן גפרורי שקדיםאו שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה אחרת מערבבים שמן קנולה, רסק תפוחים ותמצית ווניל.
- יוצקים את תערובת התפוחים לתערובת הקמח ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושת רבעים מגובהם.
- מפזרים מעל פרוסות או שבבי שקדים.
- אופים במיקרוגל בתוכנית אפייה מיוחדת כ-15 דקות (או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25-20 דקות), עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
- בקערה אחרת מערבבים שמן קנולה, רסק תפוחים ותמצית ווניל.
- יוצקים את תערובת התפוחים לתערובת הקמח ומערבבים, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לשקעים בתבנית, עד שלושת רבעים מגובהם.
- מפזרים מעל פרוסות או שבבי שקדים.
- אופים במיקרוגל בתוכנית אפייה מיוחדת כ-15 דקות (או בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25-20 דקות), עד שהמאפינס זהובים ויציבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
אפשר להתאים את המתכון לקיטו? תחליף סוכר?
אפשר להשתמש בתחליף סוכר. מבחינת כמות, תלוי בתחליף הסוכר
אפשר להכין עם קמח כוסמין לבן???
כן.
האם יכול להתאים לאפות בתבנית במקום כמאפינס? באיזה גודל תבנית לדעתך? תודה
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק (הכמות יכולה להספיק ל-2 תבניות). בהצלחה!