-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 176.7 קק״ל 1413.9 קק״לפחמימות 24.3 גרם 194.1 גרםשומן 5.4 גרם 43.5 גרםנתרן 496.3 מ״ג 3970.2 מ״גחלבון 6.3 גרם 50.5 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.6 מ״ג 164.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 136.7 מ״ג 1093.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות177
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 176.7 קק״ל 1413.9 קק״לפחמימות 24.3 גרם 194.1 גרםשומן 5.4 גרם 43.5 גרםנתרן 496.3 מ״ג 3970.2 מ״גחלבון 6.3 גרם 50.5 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 49.2 גרםשומן רווי 0.7 גרם 6.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.6 מ״ג 164.5 מ״גברזל 1.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 136.7 מ״ג 1093.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.5 מ״גסגור
כאן תמצאו בורגול מתכון משגע, דיאטטי וקל להכנה. בשנים האחרונות אין בית שלא תמצאו בו בורגול, נדמה שכל מדינת ישראל גילתה את הסגולות שלו בבת אחת. בורגול עשוי מחיטה, שבושלה, יובשה וגם נגרסה. בורגול מהווה מקור נהדר לסיבים תזונתיים, עוזר לפעילות סדירה של מערכת העיכול, מוריד את רמות הסוכר בדם וגם מסייע בהורדת הכולסטרול. לא מספיק? הוא גם עשיר במינרלים, כמו: סידן, אשלגן, ברזל ואפילו בוויטמינים מקבוצת B.
בורגול הוא מאכל חובה אצל מי שסובל מכאבי בטן, עצירות, קלקול קיבה, נפיחות או סתם רוצים לרדת במשקל. החיטה הנהדרת הזאת נפלאה כתוספת למנה עיקרית, יכולה לשמש כמרכיב מושלם בסלט, היא טעימה כשהיא קרה וגם כשהיא חמה.
אם תרשמו בגוגל “בורגול מתכון” תמצאו אינספור תוצאות. לפניכם מתכון נפלא של שר פיטנס לאחד מהם, מתכון בורגול מג’דרה ועדשים שחורות. אתם יכולים לאכול אותו לצד דג, עוף או פשוט ליד סלט. הוא נפלא עם טחינה, כשהוא חם וגם כשהוא בטמפרטורת החדר. בורגול מתכון נהדר, כשר, בסיסי וטעים טעים.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 177 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורגול
-
1 כוס בורגול עבה
-
3/4 כוס עדשים שחורות
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
3/4 כפית מלח דק
-
3 1/2 כוסות מים רותחים
בצל מטוגן
-
3 בצלים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כפית סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מוסיפים את הבורגול, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים. סוגרים את המכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה, ומבשלים במשך 20-25 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
- חותכים את הבצל לרצועות דקות (אפשר להיעזר במנדולינה) ומטגנים בשמן זית, על אש בינונית, עד שהבצל זהוב ומקורמל. 5 דקות לאחר תחילת הטיגון מוסיפים את הסוכר, מתבלים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הבצל למג’דרה המוכנה ומערבבים היטב.
- מגישים בצלחות, חם או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומוסיפים את כל התבלינים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
- מוסיפים את הבורגול, העדשים השחורות והמים הרותחים ומערבבים. סוגרים את המכסה, מעבירים לאש הכי נמוכה, ומבשלים במשך 20-25 דקות עם מכסה סגור.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-10 דקות נוספות.
- חותכים את הבצל לרצועות דקות (אפשר להיעזר במנדולינה) ומטגנים בשמן זית, על אש בינונית, עד שהבצל זהוב ומקורמל. 5 דקות לאחר תחילת הטיגון מוסיפים את הסוכר, מתבלים וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הבצל למג’דרה המוכנה ומערבבים היטב.
- מגישים בצלחות, חם או בטמפרטורת החדר.
הערות
- מומלץ להגיש עם סלט וטחינה גולמית בצד
הערות
- מומלץ להגיש עם סלט וטחינה גולמית בצד
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
כמה גרם יש במנה?
היי יובל, קשה לדעת גרם כולל, אבל כוס בורגול עבה לא מבושל שוקלת 130 גרם ושלושת רבעי כוס עדשים שחורות לא מבושלות שוקלות 170 גרם.
האם צריך להשרות לפני בישול את הבורגול והעדשים?
היי נועה, אין צורך