מדוביק – עוגת שכבות דבש רוסית סוחטת מחמאות
מדוביק היא עוגת שכבות רוסית חגיגית עם דבש, בעלת לוק אלגנטי וטעם גן עדן. אם אתם מהמארחים המשקיענים- אז אתם חייבים להכין מדוביק לראש השנה!
מדוביק היא עוגת שכבות רוסית חגיגית עם דבש, בעלת לוק אלגנטי וטעם גן עדן. אם אתם מהמארחים המשקיענים- אז אתם חייבים להכין מדוביק לראש השנה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6236.9 קק״ל 6236.9 קק״לפחמימות 786.7 גרם 786.7 גרםשומן 336.1 גרם 336.1 גרםנתרן 421.2 מ״ג 421.2 מ״גחלבון 68.5 גרם 68.5 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 195.0 גרם 195.0 גרםכולסטרול 1328.8 מ״ג 1328.8 מ״גסידן 213.2 מ״ג 213.2 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 690.4 מ״ג 690.4 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעה ו-10 דק׳כולל 3 שעות ו-50 דק׳
-
קלוריות6237
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6236.9 קק״ל 6236.9 קק״לפחמימות 786.7 גרם 786.7 גרםשומן 336.1 גרם 336.1 גרםנתרן 421.2 מ״ג 421.2 מ״גחלבון 68.5 גרם 68.5 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 195.0 גרם 195.0 גרםכולסטרול 1328.8 מ״ג 1328.8 מ״גסידן 213.2 מ״ג 213.2 מ״גברזל 6.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 690.4 מ״ג 690.4 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה ו-10 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-50 דק׳ | קלוריות 6237 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קרם
-
200 גרם חמאה רכה
-
200 גרם אבקת סוכר
-
250גרם או 1 מיכל שמנת חמוצה יטבתה 27%שמנת של פעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר ומקציפים במשך כ-4 דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
- מעמידים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי), מוסיפים את החמאה והדבש ומערבבים עד שהתערובת תתחמם והחמאה תימס ותיטמע בתערובת.
- בשלב זה מוסיפים את הסודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שהתערובת תכפיל את נפחה.
- מורידים את הקערה מהסיר, מוסיפים את הקמח בכמה סבבים ומערבבים בעדינות תחילה בעזרת מרית, ולאחר מכן לשים ידנית על משטח עבודה מקומח עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.
- מניחים את הכדורים על צלחת מקומחת, מכסים בניילון נצמד של “הנמל” ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר. עובדים עם כל כדור בנפרד כי גם האפייה תהיה שכבה-שכבה, כל פעם שכבה אחת. מרדדים כדור בצק על נייר אפייה לעובי של 2-3 מ”מ. בעזרת רינג או מכסה סיר גוזרים מהבצק עיגולים שווים. מרחיקים את השאריות מהעיגולים, אך אופים גם את שאריות הבצק יחד עם העוגות, כי יש להם שימוש בקישוט לאחר מכן.
- דוקרים את עיגולי הבצק בעזרת מזלג ואופים במשך כ-5 דקות כל אחד. מוציאים את העוגות מהתנור יחד עם נייר האפייה, מצננים כ-10 דקות ורק אז מנתקים את הנייר.
- ממשיכים באותו האופן לאפות את כל 8 השכבות. מצננים את השכבות לגמרי, את השאריות האפויות טוחנים לפירורים ושומרים בצד עד להרכבת העוגה.
- מכינים את הקרם: מקציפים את החמאה ואת אבקת הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה סבבים את השמנת וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי.
- מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת בצק ראשונה על הקרש ומורחים בכמות נדיבה של הקרם. ממשיכים עם יתר השכבות, כאשר מסיימים עם קרם בחלק העליון של העוגה.
- את שאריות הקרם מורחים מסביב לעוגה ומפזרים מלמעלה ובצדדים את פירורי הבצק האפוי.
- מקררים את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות. חותכים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים בקערה גדולה את הביצים והסוכר ומקציפים במשך כ-4 דקות לתערובת בהירה ותפוחה.
- מעמידים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים (בן מארי), מוסיפים את החמאה והדבש ומערבבים עד שהתערובת תתחמם והחמאה תימס ותיטמע בתערובת.
- בשלב זה מוסיפים את הסודה לשתייה וממשיכים לערבב עד שהתערובת תכפיל את נפחה.
- מורידים את הקערה מהסיר, מוסיפים את הקמח בכמה סבבים ומערבבים בעדינות תחילה בעזרת מרית, ולאחר מכן לשים ידנית על משטח עבודה מקומח עד שמתקבל בצק אחיד ורך מאוד.
- מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומכדררים כל חלק לכדור.
- מניחים את הכדורים על צלחת מקומחת, מכסים בניילון נצמד של “הנמל” ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר. עובדים עם כל כדור בנפרד כי גם האפייה תהיה שכבה-שכבה, כל פעם שכבה אחת. מרדדים כדור בצק על נייר אפייה לעובי של 2-3 מ”מ. בעזרת רינג או מכסה סיר גוזרים מהבצק עיגולים שווים. מרחיקים את השאריות מהעיגולים, אך אופים גם את שאריות הבצק יחד עם העוגות, כי יש להם שימוש בקישוט לאחר מכן.
- דוקרים את עיגולי הבצק בעזרת מזלג ואופים במשך כ-5 דקות כל אחד. מוציאים את העוגות מהתנור יחד עם נייר האפייה, מצננים כ-10 דקות ורק אז מנתקים את הנייר.
- ממשיכים באותו האופן לאפות את כל 8 השכבות. מצננים את השכבות לגמרי, את השאריות האפויות טוחנים לפירורים ושומרים בצד עד להרכבת העוגה.
- מכינים את הקרם: מקציפים את החמאה ואת אבקת הסוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים בכמה סבבים את השמנת וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם חלק ואוורירי.
- מרכיבים את העוגה: מניחים שכבת בצק ראשונה על הקרש ומורחים בכמות נדיבה של הקרם. ממשיכים עם יתר השכבות, כאשר מסיימים עם קרם בחלק העליון של העוגה.
- את שאריות הקרם מורחים מסביב לעוגה ומפזרים מלמעלה ובצדדים את פירורי הבצק האפוי.
- מקררים את העוגה במקרר במשך 2-3 שעות. חותכים ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
יש לנו המון מתכונים של עוגות דבש שאתם חייבים להכין:
תגובות (5)
מתכון מצויין, העוגה יצאה מהמם. הערה לגבי הקרם: החמאה מיותרת, אני תמיד עושה את זה רק עם שמנת, סוכר וסוכר וניל, יוצא גם טעים מאוד ופחות שמן. הייתי מוסיפה תמונה אם הייתי יודעת איך
המתכון מצויין!!! הצליח לי סוף סוף
איזה כיף! פעם הבאה תעלי גם תמונה 😉
חייבת להכין את זה אין טעים כזה!!! נדיר!!!!
מושלם! שנה טובה 🙂