-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2135.3 קק״ל 2135.3 קק״לפחמימות 367.6 גרם 367.6 גרםשומן 47.6 גרם 47.6 גרםנתרן 3260.3 מ״ג 3260.3 מ״גחלבון 61.6 גרם 61.6 גרםסיבים תזונתיים 19.9 גרם 19.9 גרםשומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרםכולסטרול 21.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 323.8 מ״ג 323.8 מ״גברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 1008.2 מ״ג 1008.2 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-58 דק׳
-
קלוריות2135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2135.3 קק״ל 2135.3 קק״לפחמימות 367.6 גרם 367.6 גרםשומן 47.6 גרם 47.6 גרםנתרן 3260.3 מ״ג 3260.3 מ״גחלבון 61.6 גרם 61.6 גרםסיבים תזונתיים 19.9 גרם 19.9 גרםשומן רווי 7.8 גרם 7.8 גרםכולסטרול 21.6 מ״ג 21.6 מ״גסידן 323.8 מ״ג 323.8 מ״גברזל 7.3 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 1008.2 מ״ג 1008.2 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
שרית נובק מלמדת אתכם להכין בבית לחם ספירלה אוורירי בשני צבעים שישגע גם ילדים וגם מבוגרים. אפשר להכין ממנו כריכים מושקעים, אפשר למרוח חמאת בוטנים או שוקולד ואפשר לנשנש גם סתם ככה, כי הוא פשוט טעים!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-58 דק׳ | קלוריות 2135 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח, השמן והחלב ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
- מעבירים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- ל-1/3 הבצק שנותר בקערת המיקסר מוסיפים את הקקאו וממשיכים ללוש עד שהוא נטמע היטב בבצק. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק הלבן על משטח עבודה לעלה בעובי כ-2 ס”מ וברוחב קטן במעט מרוחב תבנית האינגליש קייק. מרדדים את בצק הקקאו לעלה דק יותר באותו הגודל, ומניחים מעל הבצק הלבן. מגלגלים אותם ביחד לגליל, מניחים בתבניתף מכסים ומתפיחים 20-30 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים את הלחם 25-30 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה מיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר, המלח, השמן והחלב ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
- מעבירים 2/3 מהבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- ל-1/3 הבצק שנותר בקערת המיקסר מוסיפים את הקקאו וממשיכים ללוש עד שהוא נטמע היטב בבצק. מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרדדים את הבצק הלבן על משטח עבודה לעלה בעובי כ-2 ס”מ וברוחב קטן במעט מרוחב תבנית האינגליש קייק. מרדדים את בצק הקקאו לעלה דק יותר באותו הגודל, ומניחים מעל הבצק הלבן. מגלגלים אותם ביחד לגליל, מניחים בתבניתף מכסים ומתפיחים 20-30 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים את הלחם 25-30 דקות להזהבה יפה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שפורסים.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
שאלתי: האם אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום הקמח הלבן והשמרים, וכן האם אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב 3%?
כן וכן!
במתכון כתוב 3 כוסות קמח או 240 גר’ – זה לא שווה ערך. מה המידה הנכונה?
420 גרם, תודה! תוקן
צריך להיות 420נגרם קמח לשלוש כוסות, כתוב בטעות 240
היי טלי, נכון, הייתה טעות במתכון. יש צורך ב420 גרם קמח.