מהרי יוון: קדירת עוף יוונית עם גרגירי חומוס, ירקות שורש ואוזו
איזו קדירה! איזו חגיגה! הישר מיוון שכנתנו האהובה - קדירה יוונית נהדרת עם עוף, זיתים ענקיים, ירקות שורש ואוזו משובח
איזו קדירה! איזו חגיגה! הישר מיוון שכנתנו האהובה - קדירה יוונית נהדרת עם עוף, זיתים ענקיים, ירקות שורש ואוזו משובח
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.0 קק״ל 2543.8 קק״לפחמימות 35.7 גרם 285.5 גרםסוכר 5.1 גרם 40.7 גרםשומן 14.8 גרם 118.3 גרםנתרן 573.3 מ״ג 4586.5 מ״גחלבון 9.8 גרם 78.0 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 87.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 15.2 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 111.0 מ״ג 888.0 מ״גברזל 3.1 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 734.7 מ״ג 5877.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל יום 1, 3 שעות ו-58 דק׳
-
קלוריות318
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 318.0 קק״ל 2543.8 קק״לפחמימות 35.7 גרם 285.5 גרםסוכר 5.1 גרם 40.7 גרםשומן 14.8 גרם 118.3 גרםנתרן 573.3 מ״ג 4586.5 מ״גחלבון 9.8 גרם 78.0 גרםסיבים תזונתיים 11.0 גרם 87.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 15.2 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 111.0 מ״ג 888.0 מ״גברזל 3.1 מ״ג 24.4 מ״גאשלגן 734.7 מ״ג 5877.5 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 10.5 מ״גסגור
כמה כיף להנות מתבשיל שהניחוחות שלנו שולחים אותנו הישר למיקונוס! בחרנו לפנק אתכם במתכון מופלא במיוחד להכנת קדירת עוף יוונית עם זיתים, ירקות שורש צבעוניים, אוזו בשביל הניחוח והטעם האניסי המעולה וגרגירי חומוס גדולים ורכים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל יום 1, 3 שעות ו-58 דק׳ | קלוריות 318 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קדירת עוף יוונית
-
1/4 כוס שמן זית
-
2חבילות או 1400 גרם כרעי עוףמחולקות
-
2 יחידות בצלים סגוליםקצוץ גס
-
1 יחידה שורש פטרוזיליהחתוך לטבעות
-
6 גזרים בינונייםחצויים וחתוכים לחתיכות באורך 3-4 ס"מ
-
1 יחידה שורש סלריחתוך לקוביות בגודל 2*2 ס"מ
-
2 כפות אורגנו טריאו יבש
-
1 כף שבבי צ’ילי יבש
-
1 כף זרעי שומר
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
12 שיני שוםבקליפתם
-
1 1/2 כוסות זיתים ירוקיםענקיים מגולענים
-
1/4 כוס אוזואו ערק
-
2 יחידות עגבניותבשלות, קלופות וקצוצות
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים3/4 בישול, אחרי השריה של 24 שעות
-
1 כף ציר עוףמהול ב3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
- חותכים את כל הירקות כמתואר ברשימת המצרכים.
- מחממים מחצית מכמות שמן הזית בסיר סוטאז’ ומשחימים את חלקי העוף מכל הצדדים.
- מוציאים את העוף מהסוטאז’ לצלחת, מוסיפים את יתר שמן הזית ומטגנים להזהבה קלה את הבצל, שורש הפטרוזיליה, הגזרים ושורש הסלרי. מוסיפים את האורגנו, הצ’ילי היבש, זרעי השומר, הפלפל השחור והמלח ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את חלקי העוף לסוטאז’ ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, שיני השום והאוזו / הערק. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ומכסים בציר עד ל-3/4 מגובה העוף.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.
- מסירים את המכסה, טועמים ומתקנים טעם. מבשלים עם מכסה פתוח 10-20 דקות נוספות לצימצום הרוטב.
- מגישים לצד אורז או כל תוספת שאוהבים.
לטיפ מהקצב על יצירת כיס בכרעיים למילוי לחצו כאן>>
אופן הכנה
- מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל.
- חותכים את כל הירקות כמתואר ברשימת המצרכים.
- מחממים מחצית מכמות שמן הזית בסיר סוטאז’ ומשחימים את חלקי העוף מכל הצדדים.
- מוציאים את העוף מהסוטאז’ לצלחת, מוסיפים את יתר שמן הזית ומטגנים להזהבה קלה את הבצל, שורש הפטרוזיליה, הגזרים ושורש הסלרי. מוסיפים את האורגנו, הצ’ילי היבש, זרעי השומר, הפלפל השחור והמלח ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב.
- מחזירים את חלקי העוף לסוטאז’ ומערבבים. מוסיפים את העגבניות, שיני השום והאוזו / הערק. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים ומכסים בציר עד ל-3/4 מגובה העוף.
- מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות.
- מסירים את המכסה, טועמים ומתקנים טעם. מבשלים עם מכסה פתוח 10-20 דקות נוספות לצימצום הרוטב.
- מגישים לצד אורז או כל תוספת שאוהבים.
לטיפ מהקצב על יצירת כיס בכרעיים למילוי לחצו כאן>>
הערות
- ניתן להשתמש במתכון בכרעיים, שוקיים או ירכיים
הערות
- ניתן להשתמש במתכון בכרעיים, שוקיים או ירכיים
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
מה יכול להחליף ציר עוף מוכן? ציר עוף שאכין לבד? תיבול מסוים?
בהחלט ציר עוף ביתי מתאים גם כן